FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Ohlédnutí za Open Game - Starší žáci

Ohlédnutí za Open Game - Starší žáci

Je čtvrtek 18.6 ráno, všichni vstávají z postelí. Následuje v koupelně očistec, snídaně, dobalit poslední kousky florbalové „zbroje“, hodit do sebe snídani a hurá za florbalovým dobrodružstvím. Sraz ráno již v 7 hodin se téměř všichni potkáváme na vlakovém nádraží, kde mají sraz i další kategorie z mladších řad. Úsměvy na tvářích a vtípky dávají znát, že nálada je super a všichni se po delší pauze těší na pořádné zápasové tempo J . Během chvíle přijíždí vlak, který přiváží vizovické snipery, tak přisedáme a míříme do Otrokovic na přestupní stanici a tradá do Brna.

Přijíždíme do Brna, k bandě mladých zlínských „pušek“ se přidávají postupně 3 znojemští ostrostřelci Kuba, Tadeáš a na hale pak i Vilda, které kluci dobře znají nejen z ligy starších žáků, ale i z různých společných turnajů. Ve změti lvů a lvíčat se rychle orientujeme, rychle kupujeme jízdenky a míříme na registraci. Nutno podotknout, že jsme slejváku utekli o fous. Mladšáci tolik štěstí neměli a byli pokropeni. Alespoň „porostou“ J

Naši základní skupinu tvořilo 6 týmů a probíhala dobře. Důkladnou prověrkou lvíčat byly tým Liberce (3:3) a Black Angels (1:1) , se kterými kluci remizovali. Ze základní skupiny jsme postoupili z druhého místa a jak se říká, pravý nádech turnaje začíná až se zápasy play-off!

 

Zlín Lions – Gullivers B (10:0)

Přejíždíme na halu v Tuřanech aneb hala na „konci světa“. Dostáváme parádní sprchu v podobě deštové přeháňky, které ostatně doprovázely celý turnaj. V prvním kole jsme narazili na záložní tým Guliverů a hladce postoupili do dalších vyřazovacích bojů.

Branky: Čech (Hoch), Čech (Bednařík), Tvrdoň (Vít), Vít (Balner), Farník (Bureš), Čech (Bednařík), Vít (Balner), Farník (Nedbálek), Balner (Vít), Čech (Nikolov)

 

Troopers – Zlín Lions (1:5)

Dalším soupeřem byl tým Troopers, se kterým se kluci setkali v ligovém zápase. Věděli jsme, že to nebude jednoduché, uvidíme spoustu zajímavých florbalových okamžiků a férové hry. Kluci sehráli parádní florbalové utkání plné šancí, krásných akcí.

Branky: Vít, Vít (Nedbálek), Vít, Balner (Čech), Čech (Balner)

 

Prague Tigers – Zlín Lions (3:7)

Třetí kolo vyrazovacích bojů kluci odehráli proti klukům z Tigers. Na první branku se čekalo do páté minuty, kdy se trefil soupeř a rozvlnila se síť naší branky. Lvi odpověděli o 40s brankou Kuby Víta. Kluci bojovností, ale i šikovností dokázali soupeři dát ještě několik gólů a zvítězit. Strhla se velká radost, že postupujeme do bojů o medaile!

Branky: Vít, Vít, Vít (Čech), Bednařík, Čech (Balner), Balner (Čeček)

 

FBC Liberec – Zlín Lions (3:1)

Narážíme opět na tým Liberce ze základní části, se kterým jsme remizovali. Do utkání šli kluci již značně unaveni, ale podařilo se jim se nahecovat a vydat ze sebe kvalitní výkon. Hra začala ve slušném tempu. Šance na obou stranách. Probíhá spousta soubojů o děrovaný míček. První branka končí za zády libereckého brankáře z čepele Vildy Benaříka ve čtrnácté minutě. Oba týmy předváděli super florbal. O dvě minuty později srovnáno na 1:1 a o půl minuty později Liberec odskočil na rozdíl jedné branky na 1:2. „Máte ještě polovinu zápasu před sebou, hrajete parádně a vše je otevřené“, uklidňují hráče trenéři. Na úvodu druhé části jsme inkasovali ještě jednu branku a na kluky trošku padla síla okamžiku. Nic nevzdáváme. Vyloučení na straně Liberce. Jdeme hrát přesilovku a posíláme vybrané „komando“ na palubovku. Zasypáváme soupeřova brankáře střelami, ale chybí přesnost v koncovce nebo brankář vše chytná. Vyloučení na straně lví straně, chvíli si zahrajeme 4 na 4 a pak soupeř přesilovku. Brankové skore se nezměnilo ani při závěrečném tlaku a hře v šesti. Byla znát i únava z předchozích zápasů a velkého zápasového tempa. Možná chybělo trošku florbalového štěstí a klidu na florbalkách při zakončování vypracovaných gólových šancí. Liberec postoupil a ve finále obhájil zlaté medaile.

Branky – Bednařík (Tvrdoň)

 

V klucích se melou smíšené pocity radosti a zároveň smutku. Ačkoli do finále nepostupujeme, bereme bronzové placky a je to skvělé! Do bojů o přední příčky do turnaje přeci jen vstoupilo na úvodu 36 týmů.

Turnaj byl pro řadu kluků skvělou zkušeností, možností si zahrát kvalitní zápasy, ale také utužit partu starších záků, pro kterou tento rok skvěle rozjetá sezona skončila dříve než jsme čekali. Celým turnajem kluky provázela dovbrá nálada, vtípky, humorné historky z florbalu a společné aktivity. Nutno také zmínit parádní oslavný taneček v režii „Balnyse a Vildy“ 😊. Kluci utvořili parádní partu, ať už na hřišti či mimo něj a znojemští snipeři dělali skvěle čest svému mateřskému klubu J. Generaci, která odchází do dorostu (a že tam je potenciál J) přejeme hodně štěstí v nové kategorii.

Moc děkujeme rodičům a všem, co nám přijeli fandit na haly anebo fandili a drželi nám pěsti na dálku za podporu a navíc také rodičům od Vildy Bednaříka za každodenní praní dresů 😊

...zakončili zhodnocení turnaje trenéři Pepa Obdržálek a Dan Vít. 

Sestava Zlín Lions U15 :

Luky Slovák, Kristián Moudrý – Mates Bureš, Mates Klímek, Pepa Nikolov, Venca Čeček – Franta Tvrdoň, Kuba Vít, Ondra Balner – Davča Farník, Jarda Hala, Aďas Nedbálek – Kuba Čech, Tadeáš Hoch, Vilda Bednařík

Oslavný taneček - video: