FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Ohlédnutí za Open Game - Elévci

Po pauze v loňském roce jsme s elévky vyrazili na jejich první velký několikadenní turnaj, aby zejména nabrali zkušenosti pro další podobné turnaje ve vyšších věkových kategoriích. Cílem tedy bylo předvést, co umíme a otestovat se ve srovnání s týmy, které jinde nepotkáme.

PRVNÍ DEN

Cesta proběhla v klidu, i přesuny se zvládly na výbornou. Hodně pomohl Tomáš Večeřa, který nám velké tašky převezl do Brna autem a tak jsme cestovali jen na lehko. Po příjezdu do Brna byl čas přesunout se blíže k hale, na které jsme měli hrát první zápas a zajít na předem domluvený oběd. Po dobrém obědě jsme vyrazili na halu se připravit. První zápas s TROOPERS byl tak trochu náraz do zdi. Tři góly obdržené během prvních 4 minut, ale elévky probudily a intervaly soupeřových gólů se začaly prodlužovat. Jediný gól tohoto utkání padl z nájezdu Marka Vašuta po faulu na něj. V poněkud pokleslé náladě jsme pak šli na vedlejší 25m bazén. Ten si lvíčata náležitě užila a po vydatné svačině jsme šli na zápas se Sokol Brno I EMKOCase Gullivers B. Začátek s námi již neměli tak snadný a naše lvíčata dokázala i přes soustavné vedení soupeře také pěkně kousat a vypracovat si dobré střelecké šance.

čas         gól                        asistence

28:17 - Jiří Kocourek (9), Daniel Kurtin (7)

22:43 - Filip Janča (5)

21:08 - Anna Klacková (4), Ondřej Trňáček (17)

18:17 - Jáchym Štětkář (7) nebo Daniel Kurtin (7) – oba mají stejné číslo dresu

04:04 - Lukáš Večeřa (23)

Po večeři jsme se přesunuli na hotel Voroněž a šli se ubytovat na pokoje, ve 21:00 trenéři posbírali mobily a vyhlásili večerku.

 

DRUHÝ DEN

Den jsme začali snídaní pro sportovce dle doporučení trenérů (výběr jídla bohatý – švédské stoly), jsme jeli na tentokrát blízkou halu na první zápas dne s týmem F.A.T.R. Dubňany Škorpioni. Začátek tradiční – ve 32. vteřině jsme obdrželi gól a do 5 minut padly další dva. PAK se konečně začal hrát FLORBAL i v obraně. Soupeři jsme již další gól nedovolili, naopak Lukáš Večeřa si 20 vteřin před koncem jeden dal. Kuba Černošek nájezd po faulu na sebe sice neproměnil, ale to nevadí, této disciplíně se na trénincích tolik nevěnujeme.

Po prvním zápase jsme šli na oběd a pak se přesunuli na vzdálenější halu na druhý zápas dne proti Gepardi DDM Helceletka Brno. Obrana se nám asi přejedla, protože v určitých chvílích poněkud nestíhala. Nutno ale pochválit za výkon při oslabení - soupeř neměl šanci se prosadit. Pád Vojty Mikeše s rozpaženýma rukama na zem je prý hra na zemi… Byl to ten typ rozhodčího, který to dělá především pro sebe, jak jsme viděli i v zápasech jiných týmů … Ve druhé půlce jsme iniciativu převzali my a také začali s gólovou nadílkou do brány soupeře. Po dalším vyloučení na naší straně (dle názoru pana „r“ se dlouho nepohnulo skóre), které jsme ustáli, a na opak holky odpověděly gólem v oslabení. Na tento gól soupeř dokázal reagovat až na konci poločasu.


čas         gól                        asistence

21:34 - Kateřina Kafková (11), Anna Klacková (4)

19:22 - Jiří Kocourek (9), Ondřej Trňáček (17)

Po tomto zápase jsme nikam moc necestovali – čekala nás ACEMA Sparta Praha. Na hale jsme oplatili fandění Panthers Otrokovice a hlavně šetřili nohy. Bylo to potřeba. V zápase byly vidět vlny v podobě 2 rychle obdržených gólů (na vstupech do zápasů musíme zapracovat, jsme moc nervózní) proložené naší účinnou intenzivní hrou. V tomto zápase i přes vysoký rozdíl ve skóre si zaslouží elévci obrovskou pochval! Šlo o nejlépe zahraný zápas těchto dvou dní. Být to takhle ale ve čtvrtek, za trenéry raději ani nepomyslet.

Skupinu jsme tedy uzavřeli bez bodu, ale je vidět jasný herní posun směrem nahoru a i skóre nebylo tak děsivé 11:35. Čekali jsme tedy, jak to bude s losem soupeře pro sobotu.

 

TŘETÍ DEN

Vzhledem k umístění základní skupině nás čekal ranní zápas již v 8 hod. (cesta z hotelu na halu trvala cca půl hodiny). Vstávalo se tedy brzo, již v 6:15 rychlá snídaně, lvíčata dostala od trenérů pokyn si na snídani nabalit buchty na cestu na dojezení a v 6:30 jsme vyrazili k hale. V klidu jsme se rozcvičili a pak nastoupili proti Bulldogs Brno. Sami jsme byli zvědavi, jak to bude – tak brzké vstávání a první zápas dne. A nestačili jsme se divit. Do konce prvního poločasu stav 0:0 díky skvělému výkonu gólmana a příkladného bránění!!! Ve druhé půlce jsme na začátku trochu polevili, čehož soupeř využil (perfektně sehrané standardky), ale i tak dokázal reagovat Jirka Kocourek.

Tím naše herní část skončila.

Po zbytek dne jsme fandili našim dalším kategoriím, lvíčata si užila i zápas dorostenců kde sledovali jednoho z trenérů v akci – příklady táhnou a odpoledne si zaslouženě užily JumpingPark. Po zápase mladších žáků jsme se vrátili zpět na hotel a lvíčata se začala balit na zítřejší odjezd domů a šlo se spát.

V neděli jsme se po snídani sbalili a za současného on-line fandění starším žákům vyrazili vlakem k domovu, tentokrát s plnou polní.

 Když to shrneme, za nás trenéry to byl úspěch. Lvíčata se postupně otrkala, výkonnost šla nahoru, a kdyby hráli od začátku tak, jak poslední dva zápasy, skončili bychom i výsledkově výrazně lépe.