FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Zhodnocení sezóny 2019/2020 - Dorostenky, Juniorky

Zhodnocení sezóny 2019/2020 - Dorostenky, Juniorky

V sezóně 2019/2020 holky hrály za dvě věkové kategorie, a to za dorostenky a juniorky. Vzhledem k tomu, že za obě kategorie hraje většina týmu a mají společné tréninky, zhodnotíme obě kategorie dohromady v jednom článku.

Sezóna 2019/2020 začala letní přípravou na Atletickém stadionu mládeže ve Zlíně, kde jsme se scházeli dvakrát týdně. Docházka byla velmi slušná a fyzicky jsme se na sezónu docela připravili. S příchodem školy se tréninky přesunuly do haly. Holky absolvovaly tréninky na zdravotní škole a na TGM. Cílem do sezóny bylo naučit holky přesné rychlé nahrávky na čepel, jejich zpracování a následná tvorba hry, což nám v té předcházející sezóně vůbec nešlo. Od toho se odvíjela i cvičení na trénincích. Trochu jsme se drželi hesla „opakování matka moudrosti“, kdy jsme některá cvičení dělali x tréninků po sobě, dokud jsme neviděli adekvátní zlepšení. Možná to už mohlo holky až štvát (smích), ale to se nedá nic dělat. Vzhledem k dobré docházce bylo vidět po x měsících zlepšení. U někoho víc, u někoho méně. Záleželo na samotné hráčce. Na jejím odpovědném a poctivém přístupu k jednotlivým cvičením. Když jede člověk, jak se říká „na plno“, výsledky se dostaví dříve. Celkový přístup na trénincích byl jako počasí. Někdy se holkám moc nechtělo a museli jsme „roztláčet“, jindy měly zapálení samy od sebe. Ale každý den není posvícení. Co se týká samotných zápasů, ty bychom zhodnotili zvlášť za obě kategorie.

V dorostenkách se moc nedařilo. Prohrály jsme většinu zápasů. V konečném bodování jsme skončili na předposlední příčce. Dokonce to dospělo do fáze, kdy nám holky na dorostenky nechtěly jezdit, když se všechno prohrává. Rozhodně to není příjemné jezdit na turnaje a prohrávat, ale i to se člověk musí naučit. Je nutné podotknout, že se jedná o poměrně těžkou soutěž, kde jsou převážně brněnské týmy a mají úplně jinou základnu hráček než my a také jsme na tyto turnaje braly převážně holky, které se potřebovaly florbalově pozvednout a zlepšit. Chtěli bychom proto pochválit holky, které respektovaly naše rozhodnutí a moc si jejich pochopení vážíme.

V juniorkách to bylo trošku o něčem jiném. Je to hodně dáno tím, že se tam hraje klidnější a pomalejší florbal a konkurence není tak vysoká jako v dorostenkách. Také jsme brali na turnaje spíše zkušenější hráčky. Podařilo se nám tam získat umístění na druhé příčce ze sedmi. Což je asi nejlepší umístění v tabulce v historii. Holky si umístění opravdu zasloužily, protože turnaj od turnaje hrály hezčí a hezčí florbal. Dostávali jsme i pochvaly od trenérů ostatních týmů, že se holky zlepšily, což nás moc těšilo. Za zmínku by určitě stála výhra nad Olomoucí, nejlepším týmem v juniorce, kdy holky vyhrály na domácí půdě. Byl to skvělý zážitek jak pro holky, tak pro nás. Sezóna byla občas trošku jako na houpačce. Někdy se holky naštvaly na nás trenéry, jindy my na ně. Ale vždycky jsme dokázali věc vyřešit a jet dál jako tým, což je to nejdůležitější. Nikdy to není jenom růžové.

Celkově bychom chtěli říct, že jsme v uplynulé sezóně udělali všichni kus práce, a to po více stránkách. Holky hrají o dost lepší florbal než v uplynulých letech a panuje dobrá atmosféra v týmu. Víme, kde máme větší či menší mezery a na ty se následující sezónu zaměříme. Je před námi ještě hodně práce. Ostatně, vždycky je co zlepšovat. Závěrem bychom chtěli poděkovat všem holkám, které měly po celou sezónu zodpovědný přístup na trénincích a na zápasech, za jejich snahu a píli. Poděkování si zaslouží také za lidský a chápavý přístup k sobě samým, protihráčům, rozhodčím a nám trenérům. Nezapomínáme ani na rodiče, kde děkujeme za jejich skvělý přístup a podporu v celé sezóně. 

Tým trenérů