FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Zhodnocení sezóny 2019/2020 - Starší žáci

Zhodnocení sezóny 2019/2020 - Starší žáci
Ohlédnutí za sezonou 19/20

V tomto ročníku se starší žáci poprvé dostali do Regionální ligy (Jižní Morava). Do soutěže se přihlásilo celkem 12 týmů a po odehrání dvou zápasů s každým soupeřem měly mít dva nejlepší týmy zajištěny přímý postup na MČR.

Již v průběhu června a pak také v druhé polovině srpna jsme se s kluky potkávali na atletickém stadionu a pod vedením Štěpána Chludila se začali připravovat na novou sezonu.  

Celkem jsme měli v před sezonou na soupisce 18 hráčů a 6 gólmanů.

Hned na začátku září jsme se zúčastnili turnaje UNYP CUP v Praze. Protože to byl úplný začátek sezony a před turnajem jsme neměli možnost trénovat na halách, brali jsme to jako test a prověrku stavu našeho týmu. Kluci se po pomalém rozjezdu v průběhu turnaje neskutečně semkli, vytvořili bezva partu které jen o fous uniklo finále po prohře o jeden gól se Spartou. Turnaj však zakončili vítězně, když přehráli Chodov a zaslouženě si odvezli bronzové medaile.

Už tady bylo tedy vidět, že tým má potenciál a tak jsme do ligových zápasů poté nastupovali s ambicemi boje o přední příčky… Mezi další favority soutěže patřilo také Znojmo, Bulldogs Brno a také Gullivers Brno.

Hned v prvním kole kluci remizovali se silným Znojmem 3:3. Poté lvíčata všechny zápasy s ostatními soupeři ovládli… Na turnaji ve Velké nad Veličkou mělo dojít na odvetu se Znojmem, ale došlo k výpadku proudu a zápas byl odložen na duben. V lednu jsme nastoupili proti Brněnským Buldokům a o vítězství jsme přišli až těsně před koncem smolnou brankou v naší vlastní přesilovce. Bohužel, než došlo na rozhodující zápasy s Gulivery a odvety s Buldoky a Znojmem, byla soutěž ukončena z vyšší moci vlivem Coronaviru. Kluci tak za celou soutěž neokusili hořkost porážky…

Tréninkové jednotky probíhaly 3x týdně. V kategorii starších žáků se držela dobrá parta. V pondělí na velké hale SPŠ se scházel celý tým doplněný i několik mladších žáků (bývalo nás kolem 20 hráčů a 4 golmanů). Zde jsme většinou hrávali a pilovali různé herní situace. Na tréninky na menších halách, jejichž náplní bývala cvičení zaměřené na posílení těla, rychlost, koordinaci, kombinaci na malém prostoru a zakončení (čtvrtky a pátky) jsme již nebývali kompletní, protože někteří kluci dojížděli z větších vzdáleností a nebo navštěvovali tréninky v jiných sportech.

V průběhu roku si  8 hráčů zkusilo výběrové tréninky a celá pětice pak dostala šanci i na závěrečném turnaji regionálních výběrů v Brně, kde Zlínský kraj obsadil 3 místo.

Pokud to situace dovolí, rádi bychom se ještě s vybranými hráči zúčastní turnajů v Brně a Praze, takže dál jedeme bomby, budeme zase silnější... ;-)

V průběhu sezony kluky vytrvale podporovali rodiče, někteří s námi rovněž jezdívali na zápasy a lvíčatům hlasitě fandili na tribunách. Mooooc děkujeme, bez Vás by to nešlo!!!

Podívejte se i na video, které ukazuje cestu starších žáků uplynulou sezonou.