FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Zhodnocení sezony 2019/2020 - Muži A

Zhodnocení sezony 2019/2020 - Muži A
Ohlédnutí za sezonou 2019/2020

Letošní sezonu jsme startovali s úplně novým týmem , který se tvořil během letní přípravy. Tým jsme výrazně omladili o kluky, kteří skončili v juniorské extralize v sousedních Otrokovicích a o naše nadějné juniory. Výsledkem byl nejmladší tým v naší divizní skupině. Začátek byl velmi těžký a hned první tři zápasy jsme odehráli proti týmům, které postoupily do play off. Nebyl to úplně nejlepší začátek pro psychiku celého týmu, ale nějak jsme se s tím poprali. Další zápasy už vypadaly lépe a podařilo se nám získat první body, ale pořád nás trápila velká nevyrovnanost během zápasu, kdy jsme dokázali hrát většinu zápasu velmi dobře, ale nedokázali jsme se koncentrovat celý zápas a tyto krátké výpadky většinou znamenaly ztrátu bodů. První zlom přišel po prvním zápase se Vsetínem, kdy Michal Kořený přestal hrát a stal se trenérem na plný úvazek. Druhý zlom jsem viděl v domácím zápase s Krnovem, kde jsme body nebrali, ale kluci předvedli výborný výkon. Z tohoto zápasu jsme udělali video rozbor, což nám moc pomohlo a začala šňůra 6ti výher. Bohužel se nám zranili na poslední zápasy dva důležití hráči, ale i  tak jsme tyto zápasy dovedli aspoň do prodloužení. Výborný závěr sezony nás katapultoval do půlky tabulky a za to kluci po právu zaslouží pochvalu.

Hodnotil Mira Kořének


A jak tuto sezonu viděl ze svého postu beka trenér našich nejmenších Honza Vondřejc:

Jak hodnotit tuto sezónu? Rozdělil bych ji na dvě části. Na část první, kde jsme se, jako tým, na hřišti seznamovali a hledali jsme herní styl, který nám bude sedět. A na část druhou, kde jsme začali podávat stabilní výkony a vítězili jsme i nad papírově silnějšími soupeři.

Tým prošel generační obměnou a mnoho hráčů hrálo svou první sezónu za mužskou kategorii. Nové tváře, nový kapitán a nejnižší věkový průměr v celé lize, bylo to, co nejstarší zlínskou kategorii charakterizovalo. To bylo poznat především v nerozhodných situacích, které většinou ovládl náš soupeř. Na druhou stranu jsme se v poháru dokázali dostat celkem daleko a dělilo nás pouze jedno vítězství od megazápasu s extraligovým gigantem Tatran Střešovice. K dvoučlennému trenérskému týmu, kde měl hlavní slovo Mira Kořének, se přidal, v průběhu sezóny na 100%, matador Michal Kořený. Od té doby jsme začali makat na fyzičce a díky novým herním systémům jsme skončili na konečném 6. Místě.

To s jakou energií jsme dokázali přehrávat soupeře posledních 8 zápasů, by si asi nikdo netroufl říct na začátku sezóny, kde jsme padli několikrát za sebou a s týmem to vypadalo na sestup.

Těším se na další sezónu, kde bychom rádi dokázali vybojovat play-off.

Mé velké díky patří fanouškům za bouřlivou atmosféru, kterou jsme vnímali každou minutu na domácí palubovce!