FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Zhodnocení sezóny 2019/2020 – Mladší žáci

Zhodnocení sezóny 2019/2020 – Mladší žáci
Letošní sezóna nebyla pro kategorii mladších žáků vůbec jednoduchá. K jejímu začátku a průběhu do listopadu už toho bylo v rámci klubu řečeno dost a budu tedy hledět dopředu.

S restartem jsme započali s prosincem. S hráči i trenéry jsme si hned na prvním tréninku řekli jak na to půjdeme a průběžně jsme reagovali na vývoj. Musím s potěšením konstatovat, že se hráči v podstatě hned chytli a tréninky nám začaly fungovat jak mají. Zpočátku jsme proces vůči Míšovi Baroňovi a Kubovi Vořechovskému pojali poněkud direktivně – měl jsem pevně předpřipravené tréninky, aby viděli co a jak strukturově, ale s postupným zapojením v rámci předávání zkušeností. Tedy např. kde hledat podněty pro program na tréninky atd.. Roman se v této části odpoutal, dal přednost roli asistenta trenérů regionálních výběrů, nám pomáhal s organizaci turnajů a měl na starosti komunikaci s rodiči.

 V lednu se připojil Peťa Graclík, ligový hráč a postupně vykrystalizovalo rozložení tak, že se bude věnovat spolu s Michalem a Kubou přednostně týmu U13, kterou jako zkušení hráči posouvali na vyšší level. Průběžně se k nám připojily další posily.

V pátky pro U13 Petr Pospíšil, další hráč (muži A), takže lvíčkům se pinkací pátky postupně změnily v pořádnou nalívárnu zkušeností a praxe. V úterky mi s U12 začali pomáhat hráči z dorostenců – Filip Juřica, Kuba Maršálek a David Vodica. Zde musím ocenit, že klukům stačilo říct co nás v U12 trápí za nedostatky, první trénink jsem udělal pro ně ukázkový jak na to a na další sami navrhli hodně zajímavá cvičení.

 Nezapomeňme ale i na hráče! I přes situaci do jaké jsme je dostali, se dokázali pozvednout a být pro soupeře i velmi tvrdým ořechem. Důkazem budiž úspěchy i mimo zlínskou ligu – ať již ve Švédsku nebo vánoce v Hodoníně. To nám trenérům dává závazek jim předat to nejlepší.