FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Dorostenci uzavřeli základní část výhrami

Dorostenci uzavřeli základní část výhrami
V sobotu se na zlínské průmyslovce odehrálo poslední kolo B koše nejvyšší dorostenecké souteže. U17 se nejprve utkala s Přerovem a poté nastoupila proti 1. AC Uherský Brod.

FBC Přerov - Zlín Lions 4:6

Do utkání kluci vstoupili skvěle, po první minutě se ujali vedení 2:0. Přerovu se ještě v první třetině podařilo snížit, ale na rozdíl dvou branek jsme odskočili díky útoku starších žáků. Po nahrávce Franty Tvrdoně se prosadil Kuba Vít. Přerov se však nevzdal a podařilo se mu vyrovnat. Zodpovědnost na sebe vzal Honza Marcoň, kterému gólově sekundovali Kuba Holiš a Aďas Jiříček. Důležité utkání kluci zvládli a mohli se těšit na zápas s 1. AC. 

Zlín Lions - 1. AC Uherský Brod 12:10

Poučeni z předhozích nezdarů se kluci na zápas dobře připravili. Dvě lajny borců jezdili po celý zápas po hřišti jako neúnavné stroje s neuvěřitelnou schopností chladnokrevně zakončit. Do zápasu se dobře vyspali jak Honza Pavelec, který osmi body řídil výhru, tak Kuba Holiš, kterého k ještě lepšímu výkonu vybičovala střídačka soupeře svým pokřikováním. Skvělou práci odvedli rozhodčí, kteří nedopustili, aby se ze zápasu stal lakrosový zápas jako nedávno v Olomouci. Třebaže jsme třetí třetinu na góly prohráli, tak si kluci připsali své první opravdové vítězství nad "acéčkem" (výhru po kontumci, kdy 1. AC raději nepřijelo do Zlína rozhodně nepočítáme).  Skvěle utkání zvládnul také brankář Lukáš Slovak, věkem ještě starší žák, který přiváděl soupeře svými zákroky doslova k šílenství. 

Sestava: Steiger, Slovák, Březík, Juřica, Žůrek, Kubíček, Marcoň, Pavelec, Ševčík, Jiříček, Holiš, Valůšek, Vít, Tvrdoň, Balner, Špaňhel

Do nadstavby jdou kluci posilněni o dvě výhry. V dalším kole soutěže se utkáme ve dvojzápase s týmem FBC Slovácko. V sobotu 14. 3. od 16:00 na strojárně a v neděli 15. 3. po turnaji juniorů od 20:00 taktéž na strojárně.