FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Nedělní odpoledne v Uherském Hradišti

Nedělní odpoledne v Uherském Hradišti

WHITE

Čistě klučičí tým začal turnaj s Panthers Otrokovice black. Po čerstvě absolvované atletické abecedě a jednotné rozcvičce, v jakkoli stísněném prostoru, jsem očekával svižný vyrovnaný zápas. No, skóre nakonec bylo vyrovnané, a to je asi tak vše. S trenérem Pantherů jsme se shodli, že v podání obou týmů to nebyl ten florbal, na který je radost se dívat. Za mne velké zklamání, zvláště když víme, jak na ně.

Následně s FBC Slovácko a FBK Spartak Hluk se opakovaly stejné scénáře. Rychlé ujetí se vedení zejména díky svižné práci první a hrdinnému odporu třetí lajny. To bylo následováno přetahováním se o výsledek díky naprostému zvolnění druhé lajny zejména v obranném pásmu. Měl jsem z tohoto důvodu pochopení pro frustraci a následné pojetí hry u Fildy a jeho první lajny, takže pokyny jim šly čistě formou rady, nikoli striktního pokynu.

Zde chci vypíchnout výkon Vojty Přikryla ze třetí lajny. Sice z týmu na turnaji nejmladší s nejméně zkušenostmi, ale svým nasazením s přehledem válcoval daleko ostřílenější kolegy z druhé lajny. Na pozici rozehrávače toho spoustu soupeřům u mantinelu a v rohu zkazil a následně i nahodil spoluhráčům dopředu, aby i oni mohli přispět ke gólové nadílce zejména první lajny a tím vítězství v obou zápasech.

V závěrečném zápase s FbC Florbee Orel UB G to holky klukům nedaly vůbec zadarmo. Byl to bojovný, kombinační, pohledný florbal, pokud ovšem, opět, na scéně nebyla druhá lajna. Jak jste si asi všimli, došla mi trpělivost, tak sem začal na hřiště posílat ty, co přijeli hrát florbal a ne šachy (u těch se dokonce sedí). Nutno podotknout, že to pomohlo a aspoň na závěr začali běhat.  

Když to shrnu, první a třetí lajna zaslouží pochvalu za přístup a následně výkon po celý turnaj. U druhé lajny bylo vidět již na střídačce, že je více zajímá, kdo jakou fotku má na tablech za jejich zády a který kamarád zrovna proběhl kolem. Budiž tedy nadále takovýmto varováním, že na závěr zvolený přístup budeme aplikovat klidně již v prvním zápase. Nebudeme to přeci těm, co chtějí, kazit 😊

 

BLUE

Tentokrát to byl „smíšený tým“ z větší části složený z holek doplněný o lajnu kluků.

Na rozjezd jsme si střihli společnou rozcvičku s WHITE a rozehřátí jsme nastoupili k prvnímu zápasu s oblíbeným soupeřem Panthers Otrokovice white. Zápas se odehrál v překvapivě dobrém tempu na první zápas a výsledkově se to přelévalo na obě strany, ale na konec byl soupeř šťastnější. Tým po prohraném zápase měl hlavy dole, a ke špatné náladě nás navíc opustila gólmanka Denisa, kterou srazila viróza. Chmury ale zahnala vzpomínka na dnes legendární hlášku rozčarovaného protihráče po prohraném souboji v rohu „Pane rozhodčí, ta holka mě objala?!“ 😊 jsme se šli chystat na další zápas.

Do souboje proti FbC Floorbee Orel Uh. Brod jsme do brány poslali Kačku, která zdatně zaskočila a s podporou obrany držela naděje týmu na dobrý výsledek. V průběhu hry jsme ve smíšené lajně protočili všechny kluky, aby pomohli holkám tvořit hru a naučili se zodpovědné hře i dozadu. Tým si došel pro výhru.

Další zápas se smíšeným týmem FBC SLOVÁCKO pink byl plný pěkných soubojů na hřišti a hra nahoru dolů bavila i početné publikum. Holky soupeře ukázaly našim klukům, že musí jít do soubojů bez rukaviček a tvrdě u mantinelu zabojovat o míček. Rozešli jsme se smírně remízou.

Poslední zápas proti „tvrďákům“ z 1. AC. Uhershý Brod B se nesl v duchu posledních vzájemných soubojů, tj. tvrdé napadání a dohrávání soupeře. Včetně gólmanky ☹ , posekané ruce a naražená žebra se sice zahojí, ale do této dětské kategorie taková agresivita při hře asi moc nepatří. Nehrajeme žádný MISTRÁK a body do tabulky se nepočítají…

Celkově musím tým pochválit, holky se již umí na hřišti najít míčkem a zdárně zakončit (důraz sester Vydrových na brankovišti příkladný). Kluci se učí hrát více týmově, než sobecky kroužit po hřišti stylem nepůjčím to nikomu a z posledních sil vystřelím. Trénování „přihraj a běž“ nese ovoce. Hru u mantinelu musíme ještě doladit, tak aby i holky ukázaly, že mají „ramena“ a nebojí se jít do souboje s klukem. (holka/holka je už OK).