FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Zlín Lions se vydávají do mateřských škol

Zlín Lions se vydávají do mateřských škol
Pohyb je základem života, a proto chceme dětem předškolního věku v rámci našich návštěv ukazovat krásy pohybu.

Florbalový klub Zlín Lions rozjíždí projekt s názvem Zakousni se do pohybu, v rámci kterého chce dětem ukazovat krásy sportu a společně si hrát.

Jeho hlavní myšlenkou je, aby se děti v dnešní době moderních technologií hýbaly a sportovaly a již ve svém mladém věku si vypěstovaly správné pohybové návyky a kladný vztah k pohybu. 

Děti ze zlínských mateřských škol budou mít možnost vyzkoušet si na vlastní kůži v rámci našich všestranných jednotek nejen florbal, a to přímo v prostorách školky případně ve Sportcentru Maty ve Zlíně či malenovické Sokolovně. 

Zajímavé hodiny plné nejrůznějších pohybových aktivit a her pod vedením zkušených trenérů si florbalový klub Zlín Lions připravil pro mladé kluky a holky, aby v nich probudil radost z pohybu a zájem o sport.

Aktuálně máme za sebou první návštěvu v MŠ Česká na Jižních Svazích. Mírná nejistota z neznalosti prostor a dětí nás rychle přešla. Obě skupiny dětí dnes byly naprosto skvělé. Radost z pohybu, první sražené kuželky míčem nebo první vstřelení branky byla nefalšovaná a nás trenéry jen utvrdila v tom, že náš projekt Zakousni se do pohybu má smysl,“ popisuje šéftrenér klubu Matěj Koňařík první dvouhodinovku strávenou ve školce. Společně s ním si premiéru užili Honza Vondřejc a Pavel Balusek. 

Spokojeny byly také paní učitelky i paní ředitelka, které se nás při odchodu ptaly, kdy přijdeme zase,“ popisuje zpětnou vazbu na dnešní čas strávený ve školce Matěj. 

Čekají nás návštěvy dalších školek a my věříme, že se na MŠ Česka zase brzy vrátíme. Máme tam přece rozdělanou „práci"...