FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci v Uherském Brodě a Vsetíně

Elévci v Uherském Brodě a Vsetíně
V tomto víkendu se nehrálo vše v jeden den, ale byli jsme na žádost pořadatele rozděleni na dvě poloviny. Využili jsme příležitosti a pro sobotu v Uherském Brodě se sestavil čistě dívčí tým a Vsetín čistě kluci. A protože kluci ze Vsetína „vystřelili jak z praku na lyže“, tak tentokrát mají fotku u článku jen holky.

ZLÍN LIONS WHITE

Sešli jsme se v dostatečném počtu i na zastoupení Denisy v bráně, která to po nemoci chtěla za každou cenu zkusit, a po prvním zápase snad již pochopila, i ostatní, že rekonvalescence je neméně důležitá.

Ze zápasů vypíchnu ten druhý s PANTHERS OTROKOVICE black. Po minulém Vsetínu jsem měl celkem obavy o průběh a výsledek. I s lajnou kluků to bylo o bezmála 10 gólů. O to více mne překvapilo dění na hřišti, k tomu obecně níže, a konečný výsledek o jen 2 góly! A to jsme jeden dostali během střídání, kdy soupeř má v této kategorii poněkud extraligovější pojetí hry dětí než my. Ale s Tomášem jsme se domluvili a pak už to bylo o dětech.

K dění na hřišti: cituji svůj závěr stručné odpovědi šéftrenérovi, jak to šlo: „Ano, byl to TEN turnaj, kde vidíš, že práce s nimi má smysl a výsledky.“ Proč?

-          V každém zápase se tým prosadil i gólově a to min. 2x;

-          výsledek vždy o max. 2 góly a zvládli jsme i remízu;

-          hru holky tlačily dopředu, v podstatě se hrálo na polovině soupeře krom jeho brejků k nám;

-          tj. míček nepatří na naši polovinu hřiště, nahraji / nahodím dopředu, JDEME pro něj a až na půlce soupeře řešíme, jak jej dostat do brány;

-          to, že míček gólman vyrazí nebo se střela odrazí od mantinelu je důvod jít pro něj a šup s ním do brány – tj. střílíme, střílíme a střílíme;

-          u mantinelů si to „ranaři“ soupeřů po nucené exkurzi za ně RYCHLE rozmysleli ;-) ;

-          myslíme i na záda, tam jdeme po míčku a dopředu s ním viz. předchozí čtvrtý bod.

Gólovou nadílku v turnaji zahájily sestry Kristýna a Veronika, hned po sobě, asi aby se doma nehádaly ;-)  Nicméně střelkyně utkání Anička měla ale zdatné sekundanty a pomocníky. Kdo střílel, tomu to tam nakonec spadlo. ALE neméně důležité bylo vytváření situací pro ostatní a využívání dorážek. To byl TEN recept na první bod.

Když to tedy shrneme, holky předvedly, že mají za sebou kus práce a nebojí se dovednosti z tréninků použít ve hře. Ono to „Přihrej a běž“ vypadá na tréninku mnohdy dost chaoticky, ale když ty situace pak probliknou na hřišti, skončí úspěšně a to na tréninku se jim tam, zatím, nemotají 2 – 3 soupeři, tak vlastně nevím co krom zrychlení přihrávky a přitvrzení střely dodat.

trenér: Petr Mračanský

 

ZLÍN LIONS BLUE

Na úvod se nepotvrdila panika z řádícího chřipkového onemocnění a tak jsme se sešli v hojném počtu 12 hráčů a vydali jsme se na hřiště urvat nějaké to vítězství :-)

Jako první soupeř nás čekal domácí tým ze Vsetína – kluci a soupeř se chtěl před domácím publikem ukázat. Lvi vlétli do zápasu s chutí a bojovali o každý míček a soupeře hrajícího na dvě lajny (chřipková epidemie) brzy zatlačili na jejich polovinu a občasné výpady hráčů Vsetína spolehlivě zneškodňoval náš brankář. Po zásluze jsme si došli pro vítězství.

Druhý soupeř byl z Holešova white (ti šikovnější) a zápas to byl k pohledání, hra se přelévala z jedné strany na druhou a na obou stranách čarovali gólmani a do posledních dvou minut drželi stav 0:0, šancí bylo nespočet na obou stranách a přiváděli střelce k šílenství. Diváky tento zápas strhnul a nejednou zazněl i potlesk. Poslední dvě minuty přinesly po jednom gólu na každé straně a zápas skončil zaslouženou remízou.

Jako třetí na nás čekal Holešov blue (ti drsnější), což bylo vidět na hřišti, co hráči soupeře neuměli v technice, tak doháněli sekáním. Lvi se nenechali rozhodit a po naordinování tvrdší hry do těla soupeře si došli pro zaslouženou výhru.

Ve třetím zápase proti Vsetínu – G (holky) jsme vyšli soupeřovi vstříc (domluva trenérů) a v zájmu zachování vyrovnané hry (nejde přece jen o výsledek ale i o zábavu ze hry J) jsme do branky postavili také holku Aničku, která do té doby fandila svému bratrovi a celému týmu v hledišti.  Musím konstatovat, že pro vývoj hry to bylo přínosné.  Zápas byl vyrovnaný a krásné akce na obou stranách byl ozdobou nedělního dopoledne.

Turnaj ukázal další posun hráčů v dovednostech a pojetí hry jako celku. Musím vyzdvihnout výkon Filipa Janči, který ač věkem přípravkář se rozhodně mezi ELÉVKY neztratil a srdnatě bojoval a i ten gól tam padnul. Kluci Kuba, Lukáš, Dan, Jirka, Vojta a další přistoupili ke hře zodpovědně a i když měli v lajně „služebně“ mladší, tak si dirigovali spoluhráče a tvořili pro ně šance před brankou soupeře. V brance byl jistotou Tomáš, který odchytal super turnaj a Anička, která předvedla, že i v bráně ji to jde, když zrovna v útoku nestřílí góly.

trenér: Martin Vrla