FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci uzavírali rok 2019 v Uherském Brodě a Vsetíně

Elévci uzavírali rok 2019 v Uherském Brodě a Vsetíně
Přelom listopadu a prosince jsme měli doslova našlapaný, každý den každého víkendu se něco dělo. Pro nás trenéry bylo důležité, že naše dívčí sestava si měla možnost naplno užít i zápasy s dívčími týmy.

 Uherský Brod

  Zlín Lions BLUE

 Kluci se pod hlavičkou Zlín Lions BLUE utkali jako první s PANTHERS OTROKOVICE black. Filda nám vyhrál v kámen/nůžky/papír hru bez rozlišováků J  a kluci tedy namlsaní prvním vítězstvím na to doslova vlítli. Poměrně rychle jsme se ujali jasného vedení. V průběhu hry ale šla výkonnost zejména 3. lajny dolů a díky tomu jsme se začali o výsledek chvíli i přetahovat. Zkrácený interval střídání u 3. lajny, neb nefungovala domluva, nám pomohl udržet vítězství.

 S Florbal Holešov white, kteří hráli ve 4, to kluci viděli jasně. No, po chvíli na hřišti ale všichni pochopili, že toto není o tom, aby proti sobě hráli elévci. Nicméně chválím kluky za srdnatý odpor a dokonce to byla 3. lajna, která začala skórování i z naší strany. K vítězství to ale nestačilo.

 U 1. AC Uherský Brod tentokrát byla hodně, ne-li úplně, nová sestava a evidentně daleko méně zkušených hráčů než obvykle. To se v podstatě ihned promítlo do průběžného výsledku a vzhledem k dění na hřišti jsem klukům dal pokyn, ať si zkouší různé finty, frajeřinky a kombinace – prostě ať si hrají. Tady bylo jasné, jak to dopadne. Jako nováčci, nebo s nováčky, jsme to zažívali a zažíváme také. Věříme, že časem to pak bude opět ta 1. AC, kterou známe a byť přes poněkud zvláštní vztah to bude soupeř, co nám jako tým bude dávat zabrat.

 FBC SLOVÁCKO black nastoupilo v menším počtu lajn než my, ale kluci se evidentně poučili a první 2 lajny makaly až sálovky hvízdaly. Třetí lajna si zase dala zpočátku klídek. Tak jsem hned zezačátku začal být zlý. A zafungovalo to. Přetahovaná se změnila na sice těsné, ale vedení v poločase. Zariskoval jsem a kluci v poločase dostali stejný pokyn jak před tím. Vyplatilo se, hra 3 na 4 hovořila sama za sebe. Dokonce mne napadlo, vzhledem zápalu s jakým kluci hráli, to stáhnout na 2 na 4, ale raději si to necháme na zpestření tréninku.

 hodnotil Petr Mračanský

  Zlín Lions WHITE

Holky pod hlavičkou Zlín Lions WHITE (doplněné o 3 kluky) nastoupily jako první proti PANTHERS OTROKOVICE a na oplátku jsme hrály v rozlišovákách. Do branky se postavila Kačka Vrlová a odbyla si premiéru mezi tyčemi, nutno dodat, že vstup do turnaje byl opět ospalý a první utkání jsme s natěšenými Otrokovicemi jasně prohráli. 

 Ve druhém utkání 1 AC Uherský Brod byl pro nás hratelný soupeř, kdy holky začaly běhat a více bojovat o míček a to se projevilo i na výsledku, ten nebyl tak divoký jako v prvním zápase a holky si začaly více věřit v osobních soubojích. V konečném účtování byl sice soupeř lepší, ale jen o pár gólů.

 Třetí utkání proti FCB SLOVÁCKO G (holky) se tým „HECNUL“ a natěšený po předchozím zlepšeném výkonu na Slovácko vlítnul jak uragán a zaslouženě si dokráčel pro jasné vítězství. Kačka v brance přišla o čisté konto až v samotném závěru utkání.

 Poslední zápas proti natěšenému Holešovu BLUE přinesl krásný zápas, kdy jsme aktivně hráli dopředu i bránili a nedali jsme soupeři šanci gólově odskočit a po dobrém výkonu zápas dotáhli do remízového stavu.

 Tento turnaj holkám ukázal, že jsou schopné hrát i proti silnějším klukům, jen musí opadnout prvotní rozpaky a strach ze soupeře, proti „G“ – holky problémy nemají. Klukům, kteří doplnili holky, děkuji, že pomohli krotit ega soupeřů a drželi respekt na hřišti.

 hodnotil Martin Vrla

  Vsetín

   Zlín Lions WHITE

Začali jsme vzájemným zahřívacím zápasem. Víme, že díky ospalým začátkům ideální varianta, no… tentokrát to u kluků naprosto nevyšlo.

 Následný zápas s Panthery se dá, až na několik jednotek okamžiků, nazvat jedině fiaskem. Pojďme raději k těm lepším jednotkám okamžiků. Po tlaku ze strany trenéra se občas přistoupilo k obsazováním hráčů soupeře a tím úspěšnému rozbíjení jeho místy až robotické hry. Když se chtělo, i útok na bránu soupeře proběhl a nebyl celkem problém dát gól. Vzhledem k přístupu našich hráčů jsem nešel do hry ve čtyřech, protože bylo jasné, že je to o přístupu ke hře.

 Proti Vsetínu se kluci probudili a opět se na hru dalo dívat. Najednou nebyl problém obsazovat, nahrávat a tlačit hru dopředu. V podstatě celou hru jsme byli aktivní, v pohybu a zaslouženě vedli. Trochu se pod závěrečným tlakem Vsetína zakolísalo, ale rychle došlo k nápravě a toto vítězství si kluci plně odmakali a zasloužili.

 Poslední zápas proti Vsetínu G se klukům jevil jako snadný, ale holky jim to dokázaly místy pěkně komplikovat. Ale díky + - udržení disciplíny jsme soustavně vedli a udrželi to do konce.

  hodnotil Petr Mračanský

 

  Zlín Lions BLUE

 Tentokrát nás čekaly zápasy s týmy Otrokovic a 2x Vsetínu. Na rozehřátí jsme si dali první vzájemný zápas ZLÍN LIONS holky proti klukům a nutno říci, že holky se nenechaly svými protihráči zaskočit a bojovaly jako opravdové LVICE (opět doplněné o 3 kluky, aby se nehrálo jen na 2 lajny). Svým spoluhráčům byly více jak vyrovnanými soupeři a dokráčely pro jasné vítězství. V brance podala krásný výkon Kačka Kafková.

 Druhé utkání proti Vsetínu – kluci byl úplně odlišný, soupeř dobře běhal a hrál agresivně a holky to zaskočilo, jen lajna kluků byla schopna tvrdostí se vyrovnat, a i přes snahu holek kombinovat to nevedlo ke kýženým gólům.

 Třetí utkáni proti Vsetínu G – holky (doplněný o pár ogarů) se odehrál v podobném duchu jako se Vsetínskými kluky, jen holky se osmělily a nebály se napadat a fyzicky se vyrovnaly se soupeřem.

 V brance nastoupila Denisa, pro kterou to byla premiéra mezi tyčemi a nutno říci, že nezklamala a je to příslib do budoucna pro týmu mladších žákyň.

 Poslední utkání proti PANTHERS Otrokovice byl nad naše síly a i přes dobrý výkon Denisky, v brance si dobře kombinující soupeř došel pro zasloužené vítězství. Holky už asi byly myšlenkami na obědě a tak nestačily vysokému tempu soupeře.

 Turnaj ukázal, že se musíme zaměřit na přechod mezi útokem a obranou, aby všichni jak s chutí útočí tak i s chutí bránili a pomohli tak brankáři.  Rozehrávku od brankáře  - dojít si pro míček a zpracování výhozů.

  hodnotil Martin Vrla