FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Úspěšná premiéra dorostů v 1. koši

Úspěšná premiéra dorostů v 1. koši
Premiéra v 1. výkonnsotnám koši dopadla pro dorostence dobře. Z Ostravy odvážíme čtyři body a zápasy splnily naše očekávání - kvalita utkání byla vysoká a kluci na hřišti předvádí, že kráčíme správným směrem.

Zlín Lions- FBC Přerov 6:6

Do zápasu jsme vstoupili až nečekaně dobře a už ve třetí minutě jsme vedli po střele Vojty Březíka, která smetla pavouka z horního rohu branky. K němu se připojil i Kája Ševčík, který se po nahrávce Honzy Veselého nemýlil. Potom však nastal zvrat. Přerov se poprvé prosadil a následně se Radek Bureš posadil (na trestnou lavici). Ke konci první třetiny bylo srovnáno na 2:2. Ve druhé třetině bohužel skoróvali jen hráči Přerova a do třetí třetiny jsme šli za stavu 2:4. Ještě před vstupem do třetí třetiny trenér ukázal, že tomu rozumí a takticky promíchal sestavu. Po změně sestavy se zvýšil tlak na půlce Přerova, což vyvrcholilo snížením po kombinaci  J+J (Jan Marcoň a Jan Pavelec). Zanedlouho přišlo dokonce srovnání z hole kašavského golema. V tuto chvíli byl zápas jako na houpačce. Přerov se ještě dvakrát dostal do vedení, ale na oba dva góly jsme dokázali odpovědět a i přes vyloučení Káji Ševčíka v závěru zápasu jsme vybojovali remízu 6:6. Rozhodně musíme vyzdvihnout i skvělý výkon naší skákající kačeny Miry Steigera, kterému se často přezdívá také Pascal Meier.

Zlín Lions - FBC Ostrava 7:6

Po těžkém zápase nás čekal další obtížný špíl proti domácí Ostravě. Zápas byl od začátku ve vysokém tempu, avšak po špatném střídání jsme inkasovali první gól. Ještě do konce první třetiny jsme zápas dokázali otočit po gólech Kuby Víta a Honzy Pavelce, u kterých asistoval Karlos Ventilátor Vemola a ukázal tak, že ho prohra s Attilou vůbec nepoznamenala. Druhá třetina byla na góly bohatá a v řadě na párek u zavřeného bufetu se střídali jak hráči Ostravy, tak my. Dvěma góly nejdříve ukázal potenciál Kuba Holiš, následně však odpověděla dvěma góly také Ostrava. To ovšem nebylo všechno. Dvojice J+J odmítla konec třetiny za stavu 4:3 a po gólech Honzy Pavelce a kašavského golema byl stav po druhé třetině 6:3 pro nás. Ve třetí třetině se jako první prosadil opět Honza Pavelec a 10 minut před koncem jsme vedli již 7:3. Ostrava zápas nechtěla vzdát a dokázala vstřelit 3 góly. To však na body nestačilo a my jsme mohli začít slavil výhru 7:6, na které měl opět velký podíl i Mira Steiger.

Autoři: Honza Veselý a Jakub Holiš