FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Po vyrovnaných zápasech berou dorostenky z Brodu 3 body

Po vyrovnaných zápasech berou dorostenky z Brodu 3 body
V neděli 24.11. vyrazily dorostenky do Uh. Brodu, kde je čekaly zápasy s FbC Aligators a domácím 1.AC Uherský Brod.

FbC Aligators - Zlín Lions 3:2

Jako první jsme se utkaly s Aligátorkama, se kterýma jsme na domácím turnaji remizovaly 3:3, kdy jsme si nechaly utéct začátek zápasu. Toho jsme se nyní chtěly vyvarovat, což se úplně nepovedlo. Opět jsme inkasovaly jako první a znovu jsme dostaly hned 3 góly v první třetině, avšak z naší strany přišla odpověď v podobě jednoho gólu, o který se postarala Gabriela Čížová. Zbývající dvě třetiny vypadaly podobně, tlak z naší strany, vytváření šancí, ale uchytila se pouze jedna. Ve druhé třetině snížila na rozdíl jednoho gólu Barbora Klacková. Závěrečný tlak ani hra v šesti v závěru zápasu nepomohla, a tak jsme odešly tentokrát těsně poraženy.

Branky a asistence: Gabriela Čížová (Adéla Šebestová), Barbora Klacková

1.AC Uherský Brod - Zlín Lions 2:4

Taktéž s Brodem jsme se potkaly na domácím turnaji, kde jsme je porazili 5:2, takže jsme tuto výhru chtěly potvrdit. Průběh zápasu byl podobný tomu předchozímu. Znovu jsme inkasovaly jako první, ale do konce první třetiny jsme stihly zásluhou Barbory Klackové vyrovnat a udržet stav do konce třetiny. Opět jsme byly aktivnějším celkem, ale soupeř nás ojedinělou akcí z brejku překvapil a dostal se zpět do vedení, které udržel do konce druhé třetiny. Byly jsme ve stejné situaci jako předchozí zápas proti Aligátorkám, s tím rozdílem, že se nám tentokrát povedlo naše šance proměnit. Hned z kraje třetiny vyrovnala Kristýna Kapuciánová, která chvíli na to navázala druhým gólem a dostala náš tým poprvé do vedení, které jsme už nepustily. Později přišla další řada šancí a nyvýšit skóre se povedlo Gabriele Čížové. Rozdíl mohl být i větší, zejména naše třetí lajna si za svůj výkon zasloužila dát gól, ale nepovedlo se a tak jsme i díky Lenči Richterové v brance udržely tento stav až do konce. 

Branky a asistence: Barbora Klacková (Lucie Ponížilová), Kristýna Kapuciánová, Kristýna Kapuciánová (Gabriela Čížová), Gabriela Čížová (Adéla Šebestová)

Sestava: Lenka Richterová - Linda Pospíšilová, Nikol Vaněčková, Veronika Havlová, Natálie Hořáková - Barbora Klacková, Adéla Šebestová, Lucie Ponížilová, Gabriela Čížová, Karolína Tučková, Kristýna Kapuciánová, Anna Baštincová, Nela Rožnovjáková