FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Juniorky přemohly Olomouc a berou doma dvě výhry

Juniorky přemohly Olomouc a berou doma dvě výhry
V den státního svátku čekal domácí turnaj taky juniorky, které se postaraly o překvapení v podobě vítezství nad neporaženou Olomoucí a vysokým vítězstvím nad Frýdkem-Místkem.

Zlín Lions – FBS Olomouc  7:5

V neděli 17.11 se představily na domácím hřišti také juniorky. V prvním utkání nás čekala dosud neporažená Olomouc. Čekal nás tedy nelehký boj. Do utkání jsme vstoupily s mírnou nervozitou, ovšem to rozhodně neplatí o Kristýně Kapuciánové, které se v 4. minutě podařilo překonat brankářku Olomouce. Tím ale její gólové představení neskončilo. Hned při dalším střídání opět skórovala a k překvapení všech jsme se dostaly do dvoubrankového vedení. Aby toho nebylo málo, 20 vteřin před koncem první třetiny musela brankářka hostí opět lovit míček z vlastní branky. Kapuciánová si tak hned v první třetině připsala hattrick. Bohužel hned v úvodu druhé třetiny jsme inkasovaly. Soupeřky gól sice nabudil, nicméně štěstí stálo na naší straně. Každopádně vedení jsme udržely především díky nespočtu blokovaných střel a výbornému výkonu Anety Machů v bráně. Trpělivost a chyby olomouckých obránkyň nám zajistily navýšení vedení. Nejprve přesně umístila střelu Barbora Klacková a o pár minut později zpoza brány vyslala nahrávku na volnou Lucii Ponížilovou, která  střílela do téměř prázdné brány. Již 4 brankové vedení Olomouc jistě nepotěšilo a tak není divu, že jedna z hráček neudržela své emoce na uzdě, což pro nás znamenalo přesilovou hru, bohužel nevyužitou. Na začátku třetí třetiny jsme zaskočily soupeřky, když v 7. vteřině po skvělé souhře dvojice Krajčová- Čížová první jmenovaná vyslala míček nad nohu brankářky. Při dalším střídání se rovněž trefila Barbora Klacková. I přes následné 4 góly Olomouce jsme urvaly vítězství na naši stranu.

Góly (asistence): Kapuciánová (Hořáková), Kapuciánová (Lukovicsová), Kapuciánová (Lukovicsová), Klacková (Ponížilová), Ponížilová (Klacková), Krajčová (Čížová), Klacková (Šebestová)

Zlín Lions – Fbc Kovo Frýdek-Místek   11:4

Proti Frýdku jsme nastoupily v rekordním počtu 16 hráček. Do utkání jsme vstoupily sebevědomě. Snaha a bojovnost nesly své ovoce. Neuběhly ani dvě minuty a na tabuli svítil stav 3:0. Nejprve skórovala Aneta Krajčová, poté ji následovala Barbora Klacková a Natálie Hořáková. Frýdku se ale povedlo dvěma slepenými góly vrátit do utkání. Od 20. minuty se na hřišti strhla přestřelka, kterou dirigovaly zlínské lvice. Každé střídání čelila brankářka hostí pořádné dávce střel.  Na konci třetiny jsme tak vedly 7:3. S každým gólem soupeřky přitvrzovaly svou hru a neváhaly tvrdě atakovat u mantinelů. Toho jsme se však nezalekly a bojovaly dál. Obrana nepouštěla soupeřky do šancí a hráčky odstavovaly hned u mantinelu.  Dvěma góly ve třetí třetině se blýskla Adéla Šebestová, také Kristýna Kapuciánová si udržela střeleckou formu a připsala si opět hattrick. Gabriela Čížová také přispěla 2 góly a konečný výsledek korunovala Barbora Klacková. Minutu před koncem ještě upravila výsledek hráčka Frýdku a Lvice si tak připsaly další tři body, což nás posunulo na 2. místo tabulky.

Víkend byl pro nás velmi úspěšný. Předvedly jsme na domácí palubovce, že umíme hrát florbal. Velké poděkování patří jak všem hráčkám a trenérům, tak divákům za podporu.

Góly (asistence): Krajčová (Čížová), Klacková (Šebestová), Hořáková (Kapuciánová), Šebestová (Ponížilová), Čížová (Krajčová), Kapuciánová (Hořáková), Šebestová (Krajčová), Kapuciánová (Lukovicsová), Čížová (Krajčová), Kapuciánová (Vaněčková), Klacková (Pospíšilová)

Sestava: Aneta Machů, Vendula Skřivánková – Klára Machů, Anna Gálová, Tereza Perdochová, Linda Pospíšilová, Veronika Havlová, Nikol Vaněčková, Aneta Krajčová, Karolína Tučková, Gabriela Čížová, Barbora Klacková, Adéla Šebestová, Lucie Ponížilová, Nela Rožnovjáková, Zuzana Lukovicsová, Natálie Hořáková, Kristýna Kapuciánová