FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Dorostenky na domácím turnaji neporaženy

Dorostenky na domácím turnaji neporaženy
V sobotu 16.11. odehrály dorostenky domácí turnaj, kde si postupně proti Uherskému Brodu a Aligátorkám z POzořic připsaly 4 body.

Zlín Lions – 1.AC Uherský Brod   5:2

V sobotu 16.11 se zlínské dorostenky představily poprvé v letošní sezóně na domácí půdě. V prvním zápase jsme se utkaly s nováčkem naší ligy, Uherským Brodem. Na první branku jsme nemusely dlouho čekat. V 5. minutě se dostala před branku hostí osamocená Barbora Klacková, přesně zakončila a poslala náš tým do vedení, které jsme již udržely po zbytek zápasu. Aktivně jsme útočily a po dvou minutách bylo po narušené brankové šanci nařízeno trestné střílení, které proměnila Barbora Klacková střelou na pravou spodní tyč. Hráčky Brodu se snažily přecházet do útoku vysokými loby, ale nedařilo se jim proměnit především díky výbornému výkonu brankářky Lenky Richterové. V 9. minutě přišla po špatném bloku obránkyně nahrávka opět na čepel Barbory Klackové a tím zkompletovala hattrick. Ve druhé třetině navýšila po nahrávce od Gabriely Čížové Nikol Vaněčková. Nicméně i Brodu se po množství promarněných střel podařilo po dlouhém výhozu brankářky střelit gól. Na začátku poslední třetiny Brod, po nepřehledné situaci ve velkém brankovišti, snížil na rozdíl pouhých dvou branek. Záhy dostal šanci přiblížit vyrovnání v přesilovce, která nebyla využita. Poslední branka padla v 28. minutě dorážkou Lucie Ponížilové. Na konci jsme měly šanci v přesilovce, nicméně skóre se již nezměnilo.

Góly (asistence): Klacková (Ponížilová), Klacková, Klacková (Ponížilová), Vaněčková (Čížová), Ponížilová (Klacková)

Zlín Lions – Fbc Aligators   3:3

Bohužel, zápas pro nás nezačal šťastně. Již po patnácti vteřinách jsme inkasovaly. I přes velké množství šancí na obou stranách se skóre nezměnilo. Ve druhé třetině hosté navýšily skóre, kdy během 40 sekund vstřelily 2 góly. Ve 20. minutě skóre snížila Adéla Šebestová a o pouhé 2 minuty později se nemýlila Gabriela Čížová. Do poslední třetiny jsme tedy vstupovaly s rozdílem jedné branky. Ve 29. minutě Nikol Vaněčková vybojovala míček u mantinelu a poslala přesnou nahrávku Barboře Klackové, která vyrovnala. Ke konci zápasu jsme musely čelit oslabení, ale Aligators se nepodařilo skórovat, díky čemuž zápas skončil remízou. Domácí turnaj jsme vybojovaly bez prohry a získaly jsme tak 4 body do tabulky.

Góly (asistence): Šebestová, Čížová (Vaněčková), Klacková (Vaněčková)

Sestava: Lenka Richterová – Nikol Vaněčková, Veronika Havlová, Linda Pospíšilová, Natálie Hořáková, Barbora Klacková, Adéla Šebestová, Lucie Ponížilová, Nela Rožnovjáková, Karolína Tučková, Gabriela Čížová, Anna Baštincová