FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci se dočkali 1. domácího turnaje v nové sezóně

Elévci se dočkali 1. domácího turnaje v nové sezóně
Na 1. domácí turnaj jsme se všichni těšili a v hojném počtu sešli, abychom ukázali, jak na sobě pracujeme. Velká divácká kulisa vytvořila krásné florbalové prostředí – DĚKUJEME. Poprvé se na turnaji sešlo více dívek, a tak jsme si dovolili postavit jeden tým čistě dívčí a druhý složili jen z chlapců.

U týmu dívek si turnajovou premiéru odbyli také trenéři Helča a Petr, kteří vytvořili trenérskou dvojici pro první dva zápasy.

Druhá trenérská dvojice ve složení Martin a Martin začala na lavičce u kluků.

Technicky a organizačně turnaj bravurně zvládl trenér Petr, za nachystané mantinely vděčíme předchozí přípravce a za úklid rodičům našich svěřenců (ani jsme si nestačili všimnout, jak rychle mantinely doslova zmizely na své místo! 😊 ). Rozhodčí nám vypomohli s časomírou. DĚKUJEME všem!!!

 

Jak turnaj hodnotí trenéři Helena Vojtková a Petr Pospíšil?

Holkám se první dva zápasy příliš nedařilo, pro spoustu z nich to byl první turnaj a než se rozkoukaly, chvíli to trvalo.

Nicméně jsme moc rádi, že účast byla ze strany hráček tak hojná a doufáme, že s počtem navštívených turnajů poroste i sebejistota a sehrání.

Pro získání přehledu nad dovednostmi našich hráčů a hráček jsme si po prvních dvou zápasech s trenéry vyměnili družstva.

Kluci mají velkou výhodu v tom, že netrpí nervozitou při zápasech a pár turnajů mají už za sebou. Zápasy bylo příjemné sledovat a kluci samotní měli z výsledků radost. V klučičím družstvu je potřeba zapracovat na "týmovosti" často sólují a neradi se o míček dělí, ale z celkového pohledu to začíná pomalu zapadat!


Jak turnaj hodnotí trenéři Martin Vrla a Martin Mračanský?

Kluci se do prvního zápasu proti Panthers Otrokovice vrhli, jako by šlo o poslední finálový zápas ligy 😊. V krásném zápase nahoru dolů předváděli florbal, který se musel divákům líbit, a mnoho gólů na obou stranách krásně dokreslilo atmosféru divokého zápasu. Vzájemné měření sil skončilo remízou ku spokojenosti všech trenérů.

Ve druhém zápase proti Holešovu se kluci nechali strhnout atmosférou a zapomínali bránit, což se projevilo na výsledku utkání. I přes mohutný závěrečný nápor kluci zápas prohráli. Opakovalo se uspokojení z prvního zápasu, že to půjde lehce.

Do třetího zápasu se trenéři u týmů vzájemně prohodili. Lvice chtěli proti Vsetínu – G (holky) urvat první výhru na turnaji, ale ty se asi zalekli našeho mohutného pokřiku, a tak přenechali místo Vsetínským ogarům. V pozměněné sestavě jsme předvedli živější výkon, leč na výhru to nestačilo. Zlepšená hra byla ovšem příslibem do posledního zápasu.

Poslední zápas proti Uherskému Brodu byl jako pohádka.  Holky bez ostychu na kluky z Brodu vlítly jak uragán a v první části si vytvořily větší gólový náskok. V druhé části se kluci oklepali z počátečního šoku a výsledek zdramatizovali, ale Lvice se nedaly a svým nasazením si došly pro svou první výhru! HOLKY DĚKUJEME!


Turnaj ukázal, že naše LVICE jsou příslibem do budoucna a pokud vydrží nadšení a chuť na sobě pracovat, tak budoucí tým mladších žákyň se určitě v soutěži neztratí.

Kluci ve zvýšené týmové konkurenci se chtěli předvést před rodiči, jak jsou šikovní, ale tak nějak občas zapomínali ve snaze dát „ten svůj gól“ na týmové pojetí hry, což ovlivnilo některé výsledky zápasů. Na tom do budoucna musíme zapracovat, aby si kluci dokázali více přihrávat a vytvořit lepší gólové šance.