FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Junioři vezou z Tuřan plný počet bodů a jdou do čela ligy!

Junioři vezou z Tuřan plný počet bodů a jdou do čela ligy!
V neděli ráno se naše juniorka vydala do Tuřan bojovat o další body, kde jejím soupeřem byl vedoucí tým soutěže Hornets Brno a tým Židenic.

Zlín Lions - Hornets Brno ZŠ Horní 10:2 

Do zápasu jsme vstoupili hodně vlažně, nedařila se přechodová fáze do útoku a při zakončení chybělo štěstí. Do druhé třetiny jsme vstoupili s novým herním rozestavením a hru jsem zjednodušili. Vstřelili jsme šest gólů a zápas jsme zlomili na svou stranu. Třetí třetinu jsme díky skvělým zákrokům Miry Steigera a dobré obraně už nerikasovali a urvali první tři body.

Zlín Lions - Florbal Židenice 15:1

Do druhého zápasu jsme vstoupili úplně v jiném tempu. Soupeři jsme nedali prostor a zápas jsme rozhodli hned během první třetiny, kdy jsme vstřelili sedm branek. Zápas jsem poté dovedli v klidu až do konce, když jsme ještě v dalších dvou třetinách přidali osm branek a pouze jednu inkasovali. 

Sestava: Steiger Miroš, Volf Tadeáš, Vaculík Filip, Valenta Adam, Freml Jan, Dohnal Marek, Žáček Kuba, Svoboda Patrik, Marcoň Jan, Ševčík Karel, Veselý Jan, Matuš Martin, Švancer Šimon, Holiš Jakub

"Dnes jsme předvedli velmi dobrý týmový výkon. Spojená sestava juniorů a dorostenců funguje perfektně. Hráčem turnaje je  rozhodně Marek Dohnal, který posbíral za dva zápasy deset bodů a přispěl výrazně k oběma výhrám. Další turnaj nás čeká 24.11. na vsetínskem Lapači, poté pak máme dvou měsíční pauzu," uzavírá své povídání Filip Vaculík. 

"Jsem rád, že se nám do sestavy podařilo zabudovat dorostence ročníku 2004. V plánu bylo jejich zařazení až po Vánocích, ale jejich volání jsme vyslyšeli a je příjemné sledovat, že ani oni nemají problém vzít zodpovědnost na sebe a pěknou kombinační hrou a jistými zákroky v brance inspirovat také své starší spoluhráče. Už se těším, až dvouměsíční zápasovou pauzu využijeme k vyladění kondice," hodnotí turnaj v Tuřanech trenér Matěj Koňařík.

Autor článku: Filip Vaculík