FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Přípravka úročila zkušenosti v Uherském Brodě

Přípravka úročila zkušenosti v Uherském Brodě
V neděli 3.11 měli nejmenši Lioni na programu turnaj v Uherském Brodě.

 Čekal nás, pro lvíčata, poměrně náročný turnaj, sešlo se nás 15 – tj. 2 týmy po 2 lajnách + gólman. Šlo tedy hlavně o uplatnění zkušeností a osobního přístupu. Někdy na úkor obrany, což ale prověřilo gólmany a ti se tedy nenudili 

Zlín Lions WHITE

Tým pod vedením zaskakujícího trenéra z elévků vzal pod svá křídla (teda tlapy – vždyť jsme ti lvi…) i nejmenší. Rozdělení do lajn bylo na klucích a vzali to zodpovědně! K nejmenším šli dva zkušení, ale rotovalo se spravedlivě a nejmenší byli do hry aktivně zapojováni. Nutno zde trenéry přípravky pochválit za budování týmového ducha.

 Na hřišti byl vidět pěkný kombinační útočný florbal. Zde se dopustím srovnání s elévky, kteří mají ospalé začátky a dotahují, zatímco přípravka začala aktivně a kontrolovala si průběh. To vedlo k vítězství ve všech 4 zápasech. Kluci na hřišti poměrně často spolupracovali, zejména první lajna, ale zkušenější se nebáli vzít na sebe zodpovědnost, projet si hřiště a snažit se zakončit.

 Zaujaly mne situace před brankou soupeře. Kdy v podstatě pořád bylo vidět, že když nevyšla první střela, tak se šlo do i několika dorážek za sebou a většinou i žádoucím způsobem – z jakékoli pozice, tj. žádné zdlouhavé zpracovávání ale střela z první. Protože se hrála v podstatě útočná hra, občas nám to v obraně zaskřípalo. Nicméně gólmani se díky tomu nenudili a měli možnost předvést pěkné zákroky.

Hodnotil trenér Petr Mračanský

 

Zlín Lions BLUE

První utkání nás čekalo derby s Otrokovicemi. Zápas byl velmi vyrovnaný, šance byly na obou stranách ale výborný výkon gólmana, 7 gólů v síti Otrokovic a kluci brali první výhru.

Další zápas nás čekal s domácím soupeřem z Uherského Brodu. Zápas byl ze začátku vyrovnaný, plný krásných soubojů a kombinací. Ve druhé půli jsme se soupeřem neudrželi krok a utkání nedotáhli do vítězného konce.

Třetí utkání jsme sehráli se Slováckem. Bojovalo se od samého začátku o každý míček, skóre se přelévalo ze strany na stranu. Toto divoké utkání jsme nakonec uhlídali a dotáhli jsme ho do vítězného konce. 

Poslední zápas jsme hráli s velmi oslabeným soupeřem s Holešova, který přijel pouze v 5 hráčích. Soupeře jsme přehrávali ve všech situacích. Kluci udávali tempo hry ale dlouho to vypadalo na bezbrankovou remízu. Až v poslední minutě jsme rozhodli jedním gólem celé utkání.


Hodnotil trenér Petr Šesták