FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Dorostencii měli pernou neděli

Dorostencii měli pernou neděli
Oba týmy dorostenců se vypravily na svá utkání na hřiště soupeřů. Záloha vedená Jirkou Provazníkem odcestovala do Slavkova a áčko se vypravilo do nedalekých Otrokovic na oblíbené Štěrkoviště.

Zlín Lions B - Gepardi DDM Helceletka Brno 6:5

Do zápasu jsme sice vstoupili lépe, ale soupeř ještě do první třetiny třemi brankami utkání otočil a trenér Provazník toho měl svým svěřencům hodně povídat. Klíčovou pasáží byla druhá třetina, kdy kluci Gepardům nasázeli čtyři branky a soupeři ani zlepšená třetí třetina nepomohla. Gepardi sice vyrovnali, ale rozhodující slovo si vzala posila Honza Marcoň, který dvě minuty před koncem vstřelil vítěznou branku. 

 

Jak utkání hodnotil střelec dvou branek a obránce s obávanou střelou tahem Jirka "Bořič" Kotolan? "První zápas nezačal úplně tak, jak bychom chtěli. Dali jsme gól a potom jsme začali propadat v obraně a soupeř otočil hru. Ve druhé třetině jsme se zvedli začali hrát více důrazně a ovládli jsme ji na plné čáře. Třetí třetinu už jsme chtěli udržet vítězství jenže se nepovedlo a soupeř vstřelil gól, ale na závěr zápasu Jan Marcoň a vstřelil rozhodující gól. První zápas hodnotím kladně, ale je potřeba ještě víc makat na nahrávkách a na střelách". 

 

Zlín Lions B - FRC Mikulov 10:4

Proti Mikulovu začali kluci skvěle a z hole Marconě se rychle ujali vedení. Poté přišlo pětiminutové vyloučení hráče Mikulova na pět minut a kluci ho využili parádně. Třetí třetinu sice soupěř vyhrál, ale to už klukům radost z vítězství nezkazilo. K utkání se po jeho konci vyjádřil opět Jirka "Bořič" Kotolan: Proti Mikulovu začali kluci skvěle a z hole Marconě se rychle ujali vedení. Poté přišlo pětiminutové vyloučení hráče Mikulova na pět minut a kluci ho využili parádně. Třetí třetinu sice soupěř vyhrál, ale to už klukům radost z vítězství nezkazilo. 

K utkání se po jeho konci vyjádřil opět Jirka "Bořič" Kotolan:  Druhý zápas jsme začali krásně, soupeř dostal  pětiminutový trest a my jsme si udělali náskok o pět gólů a až po třetí třetinu jsme udržovali Markovi Šiškovi nulu. Ve třetí třetině nastoupil Miroslav Steiger do brány a my jsme mysleli, že chytí všechno a tak jsme přestali blokovat střely soupeře.  To se nám vymstilo, ale nakonec se na nás soupeř nedotáhl a tak jsme mohli oslavovat vítězství. Ale druhý zápas kladně hodnotit nemůžu, podcenili jsme soupeře a ten nám dal tvrdou ránu."

Sestava: Šiška Marek, Steiger Mira, Smetánka Ondra, Prokůpek Vojta, Nikolov Pepa, Mračanský Martin, Bureš Matěj, Kotolan Jiří, Strouhal Martin, Marcoň Jan, Maršálek Jakub, Máčala Filip

Zlín Lions - Florbal Vsetín 9:3

První část utkání byla vyrovnaná, třebaže jsme měli více času míček na svých čepelích, tak jsme nedokázali převahu zužitkovat a tak so šlo do kabin po první třetině za stavu 1:1. Pak za to vzali mladíci z řad starších žáků, ktří vytvořili jeden útok a Valachům jsme odskočili na rozdíl čtyř branek. Po celou dobu utkání jsme sice byli více na míčku, ale i soupeř několikrát zahrozil a několik vyložených šancí zneškodnil Radek Vičánek. Vsetín kluci nakonec porazili 9:3 a mohli se radovat z postupu do koše A, což bylo cílem pro tréninkový mezocyklus. 

Jak utkání viděl odchovanec Vsetína, který kroutí v dresu Zlína už druhou sezónu?  Začátel byl hodně nervózní, dělali jsme spoustu chyb a první třětina nevypadalo vůbec dobře. Postupně nám nervozita opadala z hokejek a začali jsme hrát lépe a utkání dovedli 

Zlín Lions - FBC Slovácko 13: 4

Před zápasem jsme museli udělat několik změn, Radka Bureše nahradil jeho mladší brácha Mates a ofenzivu posílil Kašavský Golem Honza Marcoň, který dotáhl v ranních zápasech dorosteneckou zálohu k šesti bodům. Slovácko hrálo s maximálním nasazením a je vidět, že se kluci od začátku soutěže velmi zlepšili. Jejich agresivita a nasazení nám zejména ve druhé třetině neseděla a kluci museli po celou dobu zápasu hrát maximálně koncentrovaně. 

Utkání opět zhodnotil Vojta Valůšek. "Škoda čtyř obdržených branek, pokud bychom situace lépe řešili, mohl se Lukyn radovat z vychytané nuly", ohlíží se za zápasem Vojta. 

Výsledkově jsme spokojeni, co se předvedené hry týče, tak máme ve hře velké mezery, které ale natrénujeme. Pokud kluci udrží nastavené tempo v trénincích, vydrží jim jejich hlad po florbale a motivace se zlepšovat, tak se na můžeme těšit na první únorový domácí turnaj, kde by to již mohlo vypadat jako florbal :). Pozitivní je určitě také to, že se zapojili starší žáci, kteří jsou velkým příslibem do budoucna!

Sestava: Vičánek Radek, Slovák Lukáš, Marcoň Jan, Bureš Radek, Bureš Matěj, Fiala Martin, Žůrek Ondřej, Špaňhel Marek, Tvrdoň František, Vít Jakub, Balner Ondřej, Bureš Matěj, Juřica Filip, Holiš Jakub, Veselý Jan, Pavelec Jan, Vodica David, Valůšek Vojta, Ševčík Karel