FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci s nováčky v Holešově

Elévci s nováčky v Holešově
Druhý turnaj proběhl v Holešově, datové pokrytí dobré, takže administrace měla hladký průběh. Elévci opět v rozložení holky a kluci. Ale vzhledem k přístupu některých soupeřů budeme pro ně LVI a LVICE. Úplní nováčci a nové posily přípravky příjemně překvapily.

WHITE

Tým opět postaven z našich holek a do počtu 3 lajn byl doplněn oběma Adamy a Kubou Černoškem, kteří očekávanou roli tahounů splnili bezezbytku. Branku si na 3 zápasy obsadila Katka a na poslední zápas šla chytat Anička. Obě předvedly pěkný výkon a s rostoucími zkušenostmi to bude čím dál lepší. Když to dotáhnou na úroveň toho, co předvádí na hřišti, bude to parádní podívaná.

Do prvního zápasu jsme šli proti značně zkušenějšímu Florbal Holešov blue. Úkol zněl jasně, účinnou obranou jim to co nejvíce komplikovat. To se průběžně dařilo i přes jasnou převahu soupeře jak v rychlosti, tak i v kombinaci a důrazu při boji o míček. Zejména naše nové posily Carla a Adéla už ví kam se dostat, ale také obě ukázaly, že se již něco naučily.

Na druhý zápas jsme se po dohodě s trenéry prohodili s BLUE abychom hráli s FBC SLOVÁCKO pink – tj. holky s holkama. Zde jsme měli trochu složitější situaci se střídáním – holek u FBC byla jen jedna lajna, tak jsme to točili u 2. a 3. lajny v rychlejším tempu. Zápas poměrně vyrovnaný, dal se vyhrát, ale díky propadání v obraně měl soupeř více příležitostí a ty využil.

Tím skončila část turnaje, kdy se florbal hrál pro florbal. Takže dále již jen telegraficky fakta, aby to nevypadalo, že si stěžujeme:

  • u třetího soupeře jsou součásti skóre i dva monokly u holek… Tady to potřebuje ještě rok dva dozrát v hlavě;
  • čtvrtý soupeř ke svému obvyklému postoji co nejde technicky, půjde silou, přidal i krev z nosu Kuby Černoška po seknutí čepelí;
  • a máme nové pravidlo – když Vám soupeř šlape v malém brankovišti po brankáři, tak je to za nájezd za držení hráče brankářem.

I přes to že jsme nevyhráli, nutno lvíčata pochválit. Na střídačce si postěžovali, ale všichni pak šli HRÁT a ne si vyřizovat skrytě účty. Trenéři zareagují na chování soupeřů 3 a 4, už jsme to probírali. Hru v rámci tréninku zintenzivníme zejména v důrazu na míčku. Tady se nám bude hodit trenérka Hela Vojtková a její zkušenosti coby rozhodčí  ;-)

Složení týmu: Jakub Černošek, Adéla Hutěčková, Kateřina Kafková, Jakub Klacek, Anna Klacková, Lukáš Krčmář, Carla Otáhalová, Kristýna Svozilová, Adam Školný, Adam Vingárek, Kristýna Vydrová.

trenér: Petr Mračanský

 

BLUE

Tentokrát jsme zavítali do Holešova a nutno podotknout, že pro někoho brzy z rána :-)  Sešli jsme se na 8.00 hod a někteří možná ještě snili.

V prvním zápase proti domácím z Holešova začali kluci svižně a dostali se do dvoubrankového vedení, což je ukolébalo, ustoupili ze své hry a soupeř toho využil na srovnání skóre. Začala přetahovaná o vítězný gól. Nakonec jsme se rozešli za nerozhodného stavu.

Ve druhém zápase proti FBC Slovácko se kluci dostávali postupně do tempa, i když při hře na 4 lajny to bylo náročné. Služebně „starší“ Elévci se snažili do hry zapojit i ty mladší a tvořit hru. Ti nejmladší (Filip a Jáchym) se snažili od kluků pochytit co nejvíce a svým výkonem nezaostávali za ostatními. V brance tým podržel Lukáš dobrým výkonem. Dokráčeli jsme si pro jasnou výhru.

Do třetího zápasu proti Vsetínu jsme nastoupili v brance s Matyášem a nutno říci, že mu kluci moc nepomohli. Do útoku se vrhali s myšlenkou, že to půjde samo jako v předchozím zápase. Hráli na parádičky, kličky, ale zapomínali bránit a soupeř toho dokázal využít. Rychle se dostal do trháku a než jsme se vzpamatovali, byl konec zápasu.

Poslední zápas proti Otrokovicím byl jako ledová sprcha. Panterům, na co sáhli, to tam spadlo. Kluci byli  všude o krok později, nepřihrávali si, nebránili. Na tým padla deka a až po přestávce a rázné domluvě trenéra začali znovu „hrát Florbal“. Za svou snahu byli odměněni góly, leč na rozjetého soupeře to už nestačilo.

Turnaj jasně klukům ukázal, jak je lehké nechat se ukolébat slabším soupeřem a nabýt dojmu, že půjde všechno lehce a není potřeba makat na plný plyn. Náraz přišel záhy a dotahování náskoku se ukázalo jako velmi těžké. Snad poučení pro příště. Musím ale ocenit „nejmladší“, přes počáteční strach a respekt ze soupeře se oklepali a dokázali držet krok, a i ten gól tam spadnul :-)

Složení týmu: Vojtěch Bařinka, Matyáš Boog, Dan Brdička, David Hlavica, Filip Janča, Jiří Kocourek, Daniel Kurtin, Erik Rzesotto, Jáchym Štětkář, Marek Vašut, Lukáš Večeřa.

trenér: Martin Vrla