FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

ELÉVCI ZAHÁJILI TURNAJE

ELÉVCI ZAHÁJILI TURNAJE
První turnaj letošní sezóny se konal nezvykle v Buchlovicích. Hala pěkná, jen tu WiFi by si mohli zprovoznit. S evidentně neotestovanými elektronickými soupiskami FISem na zátěž od dalších nových kategorií si trenéři na datech typu „E“ užívali své… Ale vše dobře dopadlo včetně nás.

WHITE

Tým je postaven z našich holek a do počtu aspoň 2 lajn byl doplněn zkušenějšíma klukama pro začátek. Velmi příjemným překvapením bylo zjištění, že to co holky neuběhají takovým tryskem jako Marek a Lukáš, s přehledem nahradí spoluprací, zápalem a přiměřeným důrazem.

 

Jednotlivé zápasy byly buď:

vyrovnané, tj. když už se prohrálo, tak o 1-2 branky díky neukázněnosti v obraně;

nebo jsme měli v obou lajnách poměrně jasnou převahu.

Dobré pro počáteční sebevědomí, ale nutno se posouvat dál, protože hokejově laděným týmům se nebudeme vyhýbat.

Lajny jsem původně nakombinoval 1 tahoun z kluků + 2 holky. Ale už při prvním zápase jsme to i s ohledem na soupeře změnili na lajna čistě holky (ty jásaly!!!) a lajna čistě kluci. Nutno vypíchnout, že Anička si ji ošéfovala perfektně a příkladně tlačila hru dopředu. Katka se rychle inspirovala a kdo měl pocit, že na první pohled křehkou dívku snadno přehraje, narazil. Kristýna a nováček Adéla jistily spíše obranu, ale stylem že soupeř, někdy naprosto, netušil jak mu vlastně ten míček zmizel… U Dana oproti loňsku opadl částečně ostych a do soubojů chodil o poznání jistěji a již je i vyhrával.

V brance měli premiéru Lukáš a Katka. Po počáteční nervozitě ale oba nabyli sebevědomí díky několika pěkným zákrokům. Pro Martina to byla hezká odměna za odvedenou práci s nimi v tréninku.

Složení týmu: Dan Brdička, Marek Divoký, Adéla Hutěčková, Kateřina Kafková, Anna Klacková, Lukáš Krčmář, Lukáš Večeřa, Kristýna Vydrová

trenér: Petr Mračanský

 

 

BLUE

Tým byl z poloviny složený z nových „ELÉVKŮ“, kteří k nám přišli z přípravky, ale na výkonu to nebylo vůbec poznat. Kluci se snažili vyrovnat svým „služebně starším“ spoluhráčům a dobrou hrou si turnaj užívali.

 

V prvním zápase proti AC Uherský Brod jsme v brance vsadili na ostříleného gólmana Tomáše, který nám pomohl s počáteční herní nervozitou a kluci se dostali do tempa a jasně soupeře přehráli.

Ve druhém zápase proti „oblíbeným“ PANTHERS Otrokovice kluci sebevědomě vstoupili do hry a záhy zjistili, že to nebude tak jednoduché, jak si představovali. V pohledném zápase nahoru dolu předváděli pěkné florbalové akce. Zejména obraná dvojka Vojta a Jáchym se snažili co mohli. Kluci super!

Do třetího zápasu proti FbC Floorbee Orel nastoupil v brance nováček v týmu Matyáš a odbyl si premiéru mezi tyčemi. Kluci se snažili, ale tým soupeře složený z loňských Elévů byl nad jejich aktuální možnosti. Přesto se nevzdali a bojovali až do konce.

Poslední zápas si kluci chtěli spravit chuť a zakousli se od prvních minut do FBC Slovácka. Místy se klání na hřišti přiostřovalo, ale kluci to zvládli. Na tvrdou hru soupeře odpověděli zejména Adam s Danem přídělem gólů do branky soupeře, ale i nováčci Radek a Jáchym se přičinili. Kluci jasně přehráli soupeře i v početní nevýhodě (3 proti 4).

 

Proč tedy ta spokojenost trenéra? Kluci převedli dobrý týmový výkon, pěknou hru, a i po počáteční nervozitě si první letošní turnaj užili. Nováčci z přípravky dobře zapadli a Elévci z loňska předvedli, že přes prázdniny toho moc nezapomněli ;-)

Složení týmu: Radek Ambrož, Vojtěch Bařinka, Matyáš Boog, Daniel Kurtin, Jáchym Štětkář, Adam Vingárek, Tomáš Vrla, Adam Hlavica,

trenér: Martin Vrla

A několik dalších záznamů z turnaje: