FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Starší žáci přivezli z Brna 6 bodů!

Starší žáci přivezli z Brna 6 bodů!
Tento víkend starší žáci vyrazili směr brněnsko na halu VUT. Již brzký sraz doprovázely kapky deště. Ale cíl byl jasný, jedem pro body!

Zlín Lions U15 - FBŠ HATTRICK BRNO 8:0  (4:0, 3:0, 1:0)

 

V prvním útkání žáci měli porovnat síli s domácími kluky z Hattricku. Vzhledem k našim „vlažným úvodům“ se kluci rozhodli nic nepodcenit a na vedlejším hřišti se rozcvičili, rozběhali a rozchytali naše golmany.

Úvod ukání nám vyšel. Již v druhé minutě střela od Pepy Nikolova zaplavala mezi všemi hráči a golman neměl sebemenší šanci. 1:0. Postupně přidávali své golové příspěvky i další hráči. Tvořili se parádní kombinace a obě formace prokazovaly svou šikovnost na florbalkách. Bohužel občas útkání připomínálo divoký boj vzhledem k mírnému měřítku arbitrů, kdy už občas šlo i o zdraví hostujících hráčů, kteří měli utkání na svých holích. Utkání Lvi zcela ovládli a i přes občasné výpady soupeře dohráli bez obdržené branky. Svých prvních ligových branek se dočkali i 2 nováčci ve zlínském dresu David Farník a Jarda Hala. GRATULUJEME a přejeme spoustu dalších florbalových úspěchů!

 

Branky: Nikolov (Tkadlec), Balner (Tvrdoň), Vít (Balner), Vít (Balner), Farník, Tvrdoň, Hala, Vít (Bureš)

 


K1 FLORBAL ŽIDENICE BLACK – Zlín Lions U15  1:5 (0:1, 0:2, 1:2)

 

Jeden zápas měli kluci pauzu. Vzhlem k tomu, že Franta z první formace měl den před utkáním svátek, přinesl klukům dobrotu ve formě muffinů, které napekl jeho šikovný brácha Ťoňa :)). Takže něco málo zakousnout, mrknout na zápas před námi, rozcvičit se a hurá na ně. Opět nový soupeř, opět nové zkušenosti. Do zápasu jsme vstoupili dobře a již v třetí minutě skoroval Kuba Vít po přihrávce Ondry Balnera. Soupeřův styl chvílemi připomínal uspávání hadů, kterému se kluci „přizpůsobili“. První třetina za stavu 1:0 odpovídala ospalému hernímu stylu, který jsme hrát nechtěli. Řekli jsme, že takový herní projev nám není zrovna blízký a musíme něco změnit. Padli ještě další branky do Židenické svatyně a jedna i do naší.

 

Branky: Vít (Balner), Tvrdoň (Bureš), Balner (Nikolov), Tvrdoň (Hala), Vít

 

Tunaj se podařil, ukázal jak potiziva, tak nedostatky na kterých budem makat. :) Rádi by jsme pochválili oba golmany Slováka a Gajdůška za parádní výkony v brance. Letos na golmanský post máme vícero brankářů a ti každým zápasem dokazují, že do dalších zápasů trenéři nominační rozhodování nebudu mít vůbec jednoduché.