FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Záloha dorostu hrála v Brně

Záloha dorostu hrála v Brně
Premiéru ve 2. lize dorostenců mají za sebou kluci z U17. V kádru této věkové kategorie je necelá třicítka hráčů. Klubová filozofie velí dát možnost hrát klukům, kteří hrát chtějí a proto máme v dorostech dva mančafty.

ŠSK ZŠ Očovská Hodonín - Zlín Lions B 4:3

Vstup do zápasu záloze dorostu nevyšel a po první třetině jsme museli stahovat dvoubrankové manko, když kluci prohrávali 1:3. Druhou třetinu ozdobila pěkná souhra náhravajícího Balnere a střelce Vodici. Hned v úvodu zpražil kluky soupeř a odskočil na dvě branky. Ani branky Jury Kotolana čtyři minuty před koncem nic nezměnila na tom, že kluci svůj první zápas soutěže prohráli. 

Bulldogs Brno - Zlín Lions B 6:4 

Buldoci mají na soupisce převážně šikovné hráče ročníku 2005, tedy starší žáky. Byl to soupeř, který hned po půl minutě dostal do vedení. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou v závěru poslední třetiny Buldoci odskočili na rozdíl tří branek, který už kluci nedokázali dotáhnout. Gólově se prosadil sice ještě Ondra Balner, ale na vítězství soupeře to už nic nezměnilo. 

Sestava: Vičánek, Steiger, Strouhal, Smetánka, Kotolan, Maršálek, Juřica, Bezděk, Prokůpek, Vodica, Máčala, Mračanský, Balner

Třebaže jsme dlouho neměli klidné spaní, kvůli tomu, kolik kluků do soutěže nastoupí, tak se rozhodnutí přihlásit 2. ligu dorostenců jeví jako správné a kluci mají fajn příležitost se vyhrát. V plánu je zapojení další starších žáků, aby i oni poznali rychlejší a důraznější tempo soutěže. 

Poděkovat bychom chtěli také rodičům, kteří nás zachránili před pohromou v podobě výběru špatného spojení a ochotně kluky dovezli do Brna auty. Děkujeme! Zajména hráč Filda Juřica zaslouží velkou pochvalu za kontrolu spojení a příště proškolí Matěje Koňaříka při výběru dopravního spojení na turnaj :)