FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Kolaps dorostenců v Brodě

Kolaps dorostenců v Brodě
aneb jak ztratit postup do výkonostního koše A během jedné jediné minuty. Ale pojďme hezky od začátku.

Zlín Lions - 1. AC Orel Uherský Brod 4:4

Čekali jsme, že soupeř bude spoléhat na rychlé protiútoky a individuální kvalitu Martina Ležatky. Ale když na časomíře svítil po deseti minutách stav 0:3, tak nikomu na střídačce moc do smíchu nebylo. Naštěstí se kluci trpělivou hrou do zápasu vrátili a deset minut před jeho koncem se prosadil Marek Špaňhel, jenž vyrovnal na 4:4. A když v poslední minutě neskutečným způsobem vychytal Mira "Miroš" Steiger Martina Ležatku, tak se soupeři rozešli remízovým výsledkem. 

Zlín Lions - FBC Přerov  8:9

Věděli jsme dobře, že v tomto zápase potřebujeme uhrát alespoň jeden bod, abychom mohli pomýšlet na vytoužený postup do koše A. Už první třetina, ve které padlo sedm branek ukázala, že půjde o divoké utkání. První kolaps přišel ve druhé třetině, kdy jsme začali hrát naprosto alibisticky a kupili jednu chybu za druhou, které soupeř trestal velmi chladnokrevně. Ale to ještě nebylo vše...Kluci se v poslední části zvedli a dokázali vyrovnat na 8:8. Když Mira chytil trestné střílení a do konce zápasu zbývala minuta a půl, tak jsme všichni věřili. Nepochopitelné zkraty a hráčská nekázeň byly vinou toho, že naši dva hráči seděli na trestné lavici a Přerov dvacet sekund před koncem rozhodnul o své výhře. 

Obrovské zklamání zavládlo v táboře Lvů. To, co proběhlo v šatně (místnosti bez oken a cca 40 stupních celsia) není publikovatelné. Je třeba se poučit a jít dál. Dnes si kluci sáhli na dno jak po fyzické, tak hlavně psychické stránce...