FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Juniorky vstoupily do sezóny ziskem 6 bodů

Juniorky vstoupily do sezóny ziskem 6 bodů
Zlínské lvice ukázaly už na začátku sezóny skvělou formu a z nedalekého Vsetína si dovezly 6 bodů.

Ještě před začátkem zápasů samotných jsme museli řešit důležitý problém a to ve formě nemocných brankářek. Celému týmu ale nakonec spadl kámen ze srdce, když holky i přes nemoc dojely. A pak už v šatně panovala veselá atmosféra.

Zlín Lions – FbC Aligators 4:3 (2:0, 0:2, 2:1)

První zápas s Aligátorkama byl velkou výzvou, jelikož byly už dlouho našimi velkými soupeřkami. I přesto však začal velmi slibně a to přesnou střelou Gabriely Čížové. O chvíli později přispěla svým gólem i Barbora Klacková. V druhé třetině ale soupeřky dorovnaly skóre a atmosféra začala být napjatá. Ve třetí třetině získaly další bod, ale to už jsme na nic nečekaly a Gabriela Čížová střelila v přesilovce gól, čímž skóre opět vyrovnala. Zápas svou úspěšnou střelou zakončila Linda Pospíšilová.

Góly a asistence: Gabriela Čížová (Tereza Perdochová), Barbora Klacková (Lucie Ponížilová), Gabriela Čížová (Aneta Krajčová), Linda Pospíšilová (Lucie Ponížilová).

Zlín Lions - FbC Asper Šumperk 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)

Do druhého zápasu jsme skočily po hlavě a už ve třetí minutě dala Lucie Ponížilová gól. O chvíli pozděj ji svou přesně mířenou střelou následovala také Klára Machů. Poté nastala drobná komplikace, když byla Emma Sýkorová vyloučena. I přesto jsme si s tím dokázaly poradit a i v oslabení dala Anna Gálová gól. Gólovou nadílku zakončila brankou z trestného střílení Adéla Šebestová.

Góly a asistence: Lucie Ponížilová (Barbora Klacková), Klára Machů (Aneta Krajčová), Anna Gálová (Klára Machů), Adéla Šebestová

"První turnaj se nám povedl tak, jak jsme si přáli. Chtěli bychom holky pochválit za bojovnost a předvedený výkon, zejména Terka Perdochová byla příjemným překvapením v obranné dvojici spolu s Emmou Sýkorovou a pochvalu zaslouží také obě brankářky, které nastoupily navzdory nemoci. Doufáme, že holky navážou na tento výkon i v dalších zápasech," zhodnotil první turnaj za trenérský tým Daniel Soukup.

Sestava: Aneta Machů, Vendula Skřivánková, Anna Gálová, Klára Machů, Emma Sýkorová, Tereza Perdochová, Aneta Krajčová, Linda Pospíšilová, Gabriela Čížová, Lucie Ponížilová, Adéla Šebestová, Bára Klacková, Zuzana Lukovicsová, Natálie Hořáková