FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

U17 uspěla na Unyp Cupu

U17 uspěla na Unyp Cupu
Před startem sezóny nemohli dorostenci zvolit lepší přípravu. Unyp Cup slibuje kvalitní soupeře, se kterými se potkáváme velmi zřídka. Proto trenéři neváhali a pozvánka od pořadatelů jim udělala velkou radost.

Nejprve byla na pořadu utkání ve skupině, kdy se U17 postupně utkala s těmito soupěři: 

FBC Plzeň - Zlín Lions 2:6

Do turnaje jsme vstoupili vlažně, ještěže soupěř ještě vlažněji. Kluci se ujali vedení 3:0 po první polovině a druhou část v poklidu dohráli. Kluci si zvykli na krásné prostředí haly a zapsali první tři body do tabulky. 

Acema Sparta Praha Unyp - Zlín Lions 5:2

Utkání s domácím týmem bylo o tři levely kvalitnější, rychlejší a tvrdší. Kluci se velmi rychle museli adaptovat na první půlku a jen díky Mirošovi Steigerovi bylo skóre 0:1. Vstup do druhé půlky kluci nezachytili a rychle dostali dva kusy. Z hole Honzy Veselého  kluci ještě snížili na 1:3, ale Sparťani dokázali přetavit převahu v góly a zaslouženě zvítězili 5:2

FbC Hradec Králové - Zlín Lions 2:3

Kluci věděli, že v utkání s Hradcem hrají o druhé místo ve skupině. Těžko říct, jestli to byla únava, podcenění soupeře nebo strach z boje o druhé místo, ale tento zápas byl jednoznačně naším nejhorším zápasem na turnaji, který viděli i kluci z U15, která přijela kluky podpořit. Hradec se ujal vedení, pak jsme to byli my, kdo otočil skóre na svou stranu, aby v zápětí Hradec zase vyrovnal. Nakonec to na sebe vzal kapitán Honza Pavelec, který vstřelil branku a kluci se mohli radovat z vítězství. 

Do čtvrtfinále jsme dostali Tatran Střešovice, s Jirkou Provazníkem jsme si několik videí soupeře nahráli a večer při rozborech jsme vymýšleli jak na tohoto favorita zápasu...

Tatran Střešovice - Zlín Lions 8:2

Začátek zápasu nabídnul přesně to, co jsme čekali. Aktivní napadání hráčů Tatranu jsme však sebevědomě přehrávali a třebaže jsme prohrávali, tak so po první třetině šlo do "kabin" za stavu 1:1. Kluci hráli parádně, soupeř zareagoval, přestal napadat a čekal na naše chyby. Ty přišly a Tatran šel do vedení o tři branky. Ve třetí třetině jsme hru otevřeli, kluci nechali na hřišti opravdu a začala se projevovat únava. Přeci jen kluci hráli celý turnaj na 12 hráčů...I přes prohru jsme kluky pochválili a potěšila nás také pochvala od trenéra Beneše za prezentovanou hru. 

Zlín Lions - Hattrick Brno 4:1

Proti Hattricku jsme nastoupil v ranním zápase od 8:00. Vstávání nebylo jednoduché, jelikož jsme na halu cestovali 45 minut. Do zápasu jsme vstoupili parádně, když se hned po půl minutě trefil nováček Mara Špaňhel. Kluci si utkání pohlídali a dovedli do vítězného konce, což znamenalo, že si zahrají s Libercem o konečné páté místo. Kdo by to před turnajem řekl...

Zlín Lions - FBC Liberec 1:2

Na tento zápas se kluci vrátili opět na Podvinný Mlýn. Soupeř se brzy ujal vedení, po několika neproměněných šancích kluci z hole Davida Vodici a jeho "fantasticky" zahrané standartky vyrovnali. Bohužel nakonec to byl Liberec, který se ještě jednou prosadil a na tuto branku už naši borci nedokázali odpovědět. 

Celý turnaj hodnotíme velmi pozitivně. Mančaft se parádně stmelil, kluci ukázali, že florbal ve Zlíně hrát umíme a že se námi musí počítat. V letošní sezóně se již detailně začínáme zabývat herními systémy, začneme také pilovat přesilové hry, které pro nás byly na turnaji utrpením. Pochválitje třeba všechny, ale klobou dolů je třeba sklonit před Ondrou Žůrkem a Marou Špaňhelem, kteří ještě nedávno hrálo pouze orelskou ligu ve Vizovicích. Velkou posilou bude také Lukyn Kubíček, který si v obraně dělal co chtěl a slušně motal hlavu všem soupeřům.