FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Youngstars Zlín Lions U15 aneb cesta k medailím na Unyp Cup!

Youngstars Zlín Lions U15 aneb cesta k medailím na Unyp Cup!
Stejně jako v loňském roce se mladí lvi vypravili do Prahy na lov cenných florbalových zkušeností. Společně s výpravou mladších žáků jsme se potkali odpoledne na nádraží a v 15:55 vyrazili vlakem vstříc dobrodružstvím do hlavního města :)

Hned po příjezdu do cílové stanice se skupinka starších žáků vydává vstříc prvnímu florbalovému zážitku podpořit naše dorostence, kteří hráli s Hradcem. Po strhující bitvě Lions nakonec podlehli 2:3. Po zápase něco dobrého zakousnout do obchodního centra Harfa a hurá na ubytko. Další den nás čekaly první zápasy. 

Ráno na snídani byla bojová nálada a na tvářích "mladých pupšek" byla vidět chuť poměřit síly se soupeři.

 

ACEMA Sparta Praha – Zlín Lions 5:1

Hned v prvním zápase nás čekal favorit skupiny pražská Sparta. V prvních minutách zjišťujeme, že naše sálovky připomínají hokejové brusle, palubovka led. „Vítejte na ledové ploše v Čakovicích“. Některé brzdy a změny směru připomínají humorné scénky z komedií. První zápasy pro nás bývají kritické a ospalé (budem na tom muset více zapracovat :D ). Vstup turnaje nám nevyšel a domácí ukázali, že nejsou žádní nazdárci a dostali jsme „bůra“ 5:1 ve prospěch pražského týmu.

 

FBC Kanonýři Kladno – Zlín Lions 3:2

Druhý špíl se nesl v duchu vyrovnaného florbalu s šancemi na obou stranách. První 2 góly byly na straně kladenských, ale Lvi nesložili zbraně a zápas srovnali na 2:2. Výsledek se měnil až v 16 minutě, kdy se kladenští trefili a naši již nestihli gólově odpovědět. Základní skupinu tedy končíme jako poslední v tabulce, ale jak se říká: „Turnaj začíná teprve prvním zápasem play-off“.  :o)

Torpédo Havířov – Zlín Lions 3:5 (první utkání play-off)

Prohrané zápasy jsme hodili za hlavu. Padlo pár taktických pokynů a kluci ukázali, že sehranost a zkušenosti v hlavách mají, jen vše doposud nejspíše nechali na prázdninách.  Nadešel pravý čas v sobě probudit lva a pořádně zabrat. Výsledek myslím, mluví za své. Kluci vybojovali postup mezi nejlepších 8 týmů. Ve čtvrtfinále nás očekával další z tým ze severu moravy 1.SFK Havířov, vítěz skupiny D.

Branky: Balner (Bureš), Smetana, Smetana (Čeček), Vít (Balner), Tvrdoň (Balner)


1.SFK Havířov – Zlín Lions 1:3

Ačkoli někteří z mladých „havířů“ působili mladším dojmem a kategorii starších žáků hrají letos nejspíše prvně, tak na herním projevu to vůbec nebylo znát. Hra se přelévá ze strany na stranu. Objevují se dobré kombinace i spálené šance. Neskutečné bloky obrany, která hrála jak jeden muž! Lvíčata začala trefovat branky.  Nejdříve ve 13 minutě Smetana, brankář Moudrý pak našel výhozem Čečka, který nekompromisně zavěsil a třetí branku přidal Balner. Soupeř stihl reagovat na vývoj zápasu pouze jedním gólem. Propukly oslavy a Lvíčata jdou do bojů o medaile!!! Po zápase se protáhnout dát se do pohody a dopřát si dobrého spánku do dalšího náročného dne.

Branky: Smetana (Nedbálek), Čeček (Moudrý), Balner (Vít)

Je neděle, vstáváme na snídani. Nervozita by se dala krájet. Odjíždíme na halu Kobylisy, kde se rozhodne se jestli budem hrát o zlaté a nebo bronzové medaile. Padl na nás tým Sparty, který jsme dobře znali ze základní skupiny a věděli jsme, že to nebude lehký zápas. Budeme hrát již 3x15 minut, nikoli 2x, jak v základní skupině a prvních kolech play off.

 

ACEMA Sparta Praha – Zlín Lions 3:2

V základní skupině jsme proti Spartě neuspěli a v tom duchu se nesly i řeči od domácích hráčů tak i fanoušků, že zápas by se vůbec neměl hrát, že jsou jasní medailisti. Naši kluci věděli jen jednu věc. Není co ztratit a jen společný týmový výkon nás může posunout dál přes jakéhokoli soupeře. Řekli jsme si pokyny nahecovali celou partu, zakřičel se pokřik a šlo se do hry! 49 vteřina zápasu 0:1. Druhá minuta zápasu 0:2. Hrajeme ale stále svoji trpělivou hru. Hned ve čtvrté minutě se prosazuje Smetana a dostává hosty do varu! První oslabení jsme přežili „bez ztráty kytičky“! Přestupky proti pravidlům sparťanům přinesly 2 nájezdy, ale Moudrý v brance NESKUTEČNĚ vychytává! Zlínský „beton“ a občasný až antiflorbal dělá očividně Spartě problémy a neví jak ohrozit svatyni Moudrého. Obrana schytává jednu berušku za druhou od míčků a pak hrozí z nebezpečných breaků. V 25.minutě Franta Tvrďoň srovnává na 2:2. Bude to drama. Už i domácím favoritům zatuhl úsměv a strachují se o výsledek. V posledním dějství padl pouze jediný gól a to do zlínské branky, tudíž budeme hrát o bronz.

 Branky: Smetana (Nikolov), Tvrdoň (Vít)

 

Zlín Lions - FATPIPE Florbal Chodov 8:5 (3:3,2:1,3:1)

Náš poslední zápas byla hra o vše. Jestli bude medaile nebo jestli jako loni na nas zbydou bramborové J ÚKOL ZNĚL JASNĚ, BEZ PLACKY DOMŮ NEJEDEM! A v tomto duchu se nesl celý zápas. Padaly goly na obě strany. Hra měla všechny parametry, které dobrý florbal má. Ať už akce zakončené, tak spálené, občas nějaký ten „hit“. První třetina 3:3. Porada v rohu haly, kluci leží na zádech, opřené nohy na manetinelech a dávají jim klid. Doplňujeme energii hroznovým cukrem, protože zápas to nebude lehký. Rozdáváme pár taktických rad a jdeme do druhé třetiny. Na tribunách povzbuzují rodiče, trenéři na střídačce dostávají „infarktové stavy“. Chodovské publikum žene svůj tým dopředu, ale zlínští ovládají druhou třetinu 2:1.

Začíná třetí dějství a Chodov srovnává skore. Bude drama? Byla to ale jen poslední vlaštovka z chodovských hokejek. Branku naděje střílí Balner, trenéři se radují a odcházejí jim hlasivky. Střelecké duo, které ovládlo toto utkání Balner - Vit se postaralo o další 2 branky a blíží se konec zápasu, všichni odpočítávají poslední vteřiny. Je konec… probíhá neskutečná euforie a radost z medailí!!!

Branky: Vít (Balner), Balner (Vít), Smetana (Tvrdoň), Vít (Bureš), Balner, Balner (Vít), Balner, Vít (Balner)

Na tento kvalitně obsazený turnaj jsme jeli s nově složeným týmem a pojali ho jako teambuilding, kdy se kluci poznají více, zahrají si spolu a naberou cenné zkušenosti, které pak uplatní v lize, která zanedlouho začne. Kluky by jsme chtěli pochválit hlavně za odhodlání, srdíčko a touhu hrát a bojovat jeden za druhého z posledních sil, což v některých zápasech rozhodlo. Ať už některé zápasy byly více či méně ubojované, tak tento tým má do sezony na čem stavět!





Sestava Zlín Lions U15

Moudrý, Gajdůšek - Bureš, Klimek, Nikolov, Tkadlec, Čeček, Balner, Vít, Tvrdoň, Smetana, Nedbálek, Richter, Hala, Vingárek


Hodnotili trenéři: Obdržálek, Vít