FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Bronzové dorostenky na Junior Ostrava Cupu

Bronzové dorostenky na Junior Ostrava Cupu
Dorostenky vyrazily na turnaj do Ostravy a přiváží krásné bronzové medaile, když v boji o bronz porazily polský tým PUKS TRZEBINIA.

Základní skupina

Pátek

Na turnaj odcestovaly dorostenky brzy ráno v počtu 13 hráček + 2 brankářky. Z hlavního nádraží v Ostravě se tým přesunul na halu Sareza, kde nás čekalo úvodní utkání proti FBC Přerov. Tento tým naše hráčky dobře znaly z juniorské ligy, kde jej dokázaly několikrát porazit, tudíž Přerov se jevil jako hratelný soupeř. Bohužel se nakonec přerovský tým, posílený hráčkami z Vítkovic, ukázal být nad naše síly.

Soupeřky ve 3. minutě otevřely skóre střelou z rozehrávky. Následně ve 4. a 6. minutě gólový náskok navýšily a držely vedení 3:0. Ovšem ve 12. minutě přišla odpověď Zlína v podobě střely Adély Šebestové, která vrátila lvice opět do zápasu. O 40 vteřin přišla střela Lucie Ponížilové, kterou tečovala přerovská obránkyně. Stav 2:3 ale vydržel sotva 20 vteřin, kdy Přerov navýšil vedení o další branku. Od té chvíle na obou stranách již nepadly žádné góly, a tak pro nás zápas skončil prohrou 4:2.

Následoval přesun na halu Dopravní, kde nás čekaly hned 2 soupeři: FbC Asper Šumperk a PUKS TRZEBINIA. V zápase proti Šumperku z hráček opadla počáteční nervozita a nastřílely hned 4 góly během první poloviny, kdy se trefily Lucie Ponížilová, Klára Machů a dvakrát kapitánka Aneta Krajčová. Jelikož hráčky Šumperka se dokázaly gólově prosadit pouze jednou, udržely jsme si konečný výsledek 4:1 a připsaly první 3 body do tabulky.

O 2 hodiny později přišel zápas proti polskému soupeři PUKS TRZEBINIA. Na gól se nemuselo dlouho čekat. Již ve 2. minutě se prosadila polská kapitánka. Vedení si držely do 4. minuty, kdy obránkyně nezvládla zpracovat míček a Lucie Ponížilová zakončila. Po skončení první poloviny zápasu zůstal stále nerozhodný stav. Šance byly na obou stranách, ovšem ani jednomu týmu se nedařilo zakončit. Ve druhé polovině padl pouze jeden gól, a to z hole Gabriely Čížové. Lvicím se podařilo těsný výsledek udržet a získat tak další cenné vítězství.

Sobota

Sobota přinesla poslední dva zápasy ve skupině. Prvním týmem, se kterým jsme změřily síly, byla FBS Olomouc. Proti tomuto týmu naše hráčky rovněž odehrály několik utkání v juniorské lize, vždy ale ze vzájemného utkání  vyšly jako poražené. Proto jsme měly před soupeřkami respekt. Hned ve 2. minutě skončila v naší brance první střela. Holky celý zápas výborně bránily a obětavě zaklekávaly do střel, nutno vyzdvihnout i skvělý výkon brankářky Venduly Skřivánkové. V 8. minutě jsme inkasovaly nešťastný gól a Olomouc navýšila vedení. Neměly jsme mnoho šancí, zejména díky přesným nahrávkám soupeřek. Ve 24. minutě, po hrubém faulu olomoucké útočnice, nás čekala pětiminutová přesilová hra. Početní výhodu dokázala po dvou minutách využít obránkyně Anna Gálová. Zbývalo pouze 48 vteřin do konce utkání, když Gabriela Čížová vyslala střelu, kterou brankářka nezvládla chytit. Stav byl tedy nerozhodný. V posledních vteřinách zápasu vyslala Olomouc nespočet střel, ovšem všechny skončila v připravených blocích nebo v rukou brankářky. A tak zápas skončil remízou 2:2.

Na další zápas se tým přesunul na ČPP Arénu, kde se zanedlouho měl utkat s domácím, a na turnaji dosud neporaženým, týmem FBC OSTRAVA. Ostravské hráčky diktovaly tempo po celou dobu zápasu a nepouštěly zlínské hráčky do gólových šancí. Pouze jednou se Zlínu vstřelit branku a to konkrétně Gabriele Čížové. A tak jsme prohrály 5:1. Ve skupině jsme skončily na 4. místě a v nedělním play-off nás čekal tým, který se umístil na 5. místě.

Volné odpoledne jsme vyplnily hraním společenských her a večer jsme jely na halu Sareza, podpořit FBC Trenčín ve čtvrtfinále.

Play-off

Neděle

V neděli náš tým čekaly boje v play-off. Našimi soupeřkami do čtvrtfinále se stal PUKS TRZEBINIA. Díky předchozímu vzájemnému zápasu jsme si věřily, ale věděly jsme, že cesta do semifinále nebude lehká. Zápas se hrál na Trojhalí Karolina. První gól přišel rychle, ale bohužel od soupeřek. V 6. minutě zápasu vstřelila branku Gabriela Čížová a srovnala stav utkání. Do konce poloviny se stav nezměnil. Avšak krátce po začátku druhé poloviny, přesně po 19 vteřinách, našla polská útočnice místo v naší brance. Na to důrazně odpověděla Aneta Krajčová, která se během následujících 3 minut trefila hned dvakrát a strhla tak vedení na zlínskou stranu.

Druhá polovina skončila a zlínská střídačka se začala radovat z postupu, bohužel radost překazil rozhodčí tím, že se podle pravidel má hrát ještě jedna patnáctiminutová třetina.

Poslední třetina se stále hrála ve vysokém tempu. Oba týmy chtěly urvat vítězství a vytoužený postup. V 37. minutě se díky dlouhému lobu dostala šance soupeřka a proměnila. Naštěstí o minutu později našla prostor v brance opět Gabriela Čížová a přesně zakončila. Radost z vedení však nevydržela dlouho. Po 20 vteřinách přišel srovnávací a zároveň poslední gól v základní hrací době. Po 45 odehraných minutách zůstal stav 4:4 a přišly na řadu nájezdy. V nájezdech se štěstí přiklonilo na stranu polských hráček.  Tím se rozplynul náš medailový sen.

Na hale jsme zůstaly, jelikož vlak odjížděl až ve 14 hodin. Kolem jedné však přišlo nečekané zjištění, že čtvrtfinále se mělo hrát na 2 poloviny a tudíž, že jsme měly vyhrát. Bohužel se už mezitím odehrálo semifinále mezi PUKS TRZEBINIA a FBC OSTRAVA a pořadatelé nám nechtěli vyjít vstříc. Po asi patnácti minutách nám bylo oznámeno, že druhý poražený semifinalista, FBC Přerov, získá bronz a Zlín bude hrát proti PUKS TRZEBINIA o druhý bronz. Tato zpráva náš tým pochopitelně mile překvapila. Některé hráčky už sice byly na cestě domů, avšak po této zprávě se do Ostravy vrátily, abychom mohly nastoupit v plné sestavě.

Lvice byly odhodlané vyhrát jako nikdy předtím a chtěly jsme vrátit Polkám porážku, kterou nám nadělily ráno.

Zápas se hrál opět na Trojhalí. Kromě rodičů náš tým celý zápas podporovali jak starší žáci PANTHERS OTROKOVICE, tak hráči FBC Trenčín, kterým patří velké poděkování.

Začátek zápasu nevyšel podle představ. Již po 20 vteřinách jsme čelili oslabení, které se podařilo ubránit. Ve 3. minutě se po přesné nahrávce Adély Šebestové trefila Lucie Ponížilová nad gólmančinu levou ruku. O 2 minuty později se role obrátily, tentokrát vstřelila branku Adéla Šebestová. Polky se snažily vstřelit gól, avšak především díky skvělým zákrokům gólmanky Lenky Richterové, se snažily marně. Hra se často kvůli faulům přerušovala. V 8. minutě přišel další zlínský gól opět z hole Lucie Ponížilové, která o minutu později zkompletovala hattrick. Zlín získal vedení 4:0. Sice byla teprve 9. minuta zápasu, ale hráčky už tušily, kdo se bude radovat z vítězství.

Malou komplikaci představoval ve 14. minutě gól polské kapitánky. Polky vycítily šanci, jenže v 16. minutě po tvrdém faulu přišla na řadu zlínská přesilovka, ve kterém Aneta Krajčová vrátila Zlínu čtyřbrankové vedení. Polské hráčky ztratily naději na medaili.

V poslední minutě už jsme odpočítávaly vteřiny do našeho vysněného vítězství. Zápas jsme vyhráli 5:1 a zanedlouho jsme mohly pověsit na krk bronzové medaile.

Po předávání následovaly oslavy v podobě šampaňského a pizzy. Pak už nezbývalo nic, než nasednout na vlak a jet domů. Tak skončil náš medailový turnaj.

Největší poděkování samozřejmě patří našim trenérům: Vu Pham Anhovi a Danu Soukupovi.

Sestava: Skřivánková, Richterová, Gálová, Machů, Sýkorová, Vavřínková, Šebestová, Tučková, Pospíšilová, Ponížilová, Barcuchová, Krajčová, Čížová, Baštincová, Rožnovjáková