FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

U15 na Tatran cupu nezklamala

U15 na Tatran cupu nezklamala
Premiérovu účast mají za sebou na Tatran cupu staší žáci. V momentě, kdy jsme se dozvěděli, že existuje možnost se tohoto turnaje zúčastnit, tak jsme ani na chvilku neváhali.

Zápasy s týmy z okolí Prahy totiž slibují velice kvalitní přípravu a o to nám jde především. Turnaj vyniká především kvalitními zápasy, dlouhým hracím časem a parádní organizací. Dvanáct týmů bylo rozděleno na čtyři skupiny po třech týmech a organizátor nám vyšel vstříc i při rozlosování, přece jen jsme to měli společně se Snipers Bratislava nejdále. 

Naše cesta začala srazem v 5:15 na vlakovém nádraží ve Zlíně. Ve dvanáct nás už čekal první zápas s pro nás zatím neznámým Benešovem. 

Zlín Lions - Florbal Benešov 9:0 

Ze soupeře šel respekt, hlavně díky několika urostlejším hráčů a taky předvedené hře. Jejich zápas s Tatranem red jsme totiž mohli sledovat hned po našem příjezdu. V zápase nám chvilku trvalo, než jsme se srovnali s vyšším tempem a tvrdostí hry. Jakmile jsme to zvládli, tak jsme to byli my, kdo dával branky, třebaže soupeř (i když to podle výsledku nevypadá) hrál opravdu dobře. Kluci však poctivě bránili, blokovali střely a konečně jim to branky soupeře padalo. 

Po Benešovu jsme měli zápas pauzu a následoval mač s kluky z Tatranu red. Tatran přistoupil k turnaji tak, že dal prostor hráčům z B, C, a D týmu a kluci, co hráli MČR, měli až na výjimky volno. Soupeř byl složen výhradně z kluků ročníku 2005. 

Zlín Lions - Tatran Střešovice RED 4:8

Na kluky z Tatranu jsme si věřili, jenže ti nás brzy vyvedli z omylu, když jsme si mohli myslet, že nás čeká lehké utkání...Tatraňáci byli opravdu výborně organizovaní a naši kluci si s jejich napadáním nevěděli rady. Když už jsme si nějakou šanci vytvořili, tak opět parádně postavený soupeř ji zblokoval. Tato taktická lekce je pro nás velmi cenná. 

Prohra s Tatranem znamenala, že jsme ve čtvrtfinále utkali s Mladou Boleslaví, která turnaj pojala jako přípravu na Olympiádu mládeže a v kádru měla několik kluků z jiných týmů Středočeského kraje. Na začátku jsme si cvakli lístky na kolotoč a prodloužená jízda ne a ne skončit...na obranu kluků je třeba dodat, že v zápase nic nevypustili a prali se s kvalitnějším soupeřem až do konce. 

Prohra znamenala, že padáme do skupiny, kde se bude bojovat o 5. až 9. místo. Po zápase se kluci protáhli, dali jsme objednanou večeři a šli se projít na Pražský Hrad a po okružní cestě jsme nakonec skončili v nejmenovaném obchodním centru :) Spali jsme v tělocvičně Tatranu společně s Pardubicemi a Mladou Boleslaví a třebaže jsme se toho, jak bude vypadat náš spánek, hodně báli, tak to všichni zvládli v pohodě. Po snídani jsme se vydali na druhou halu, kde nás čekal zápas se Sokolem Pardubice. 

Zlín Lions - Sokol Pardubice 3:2 

S Pardubicemi se dlouho hrál vyrovnaný zápas, ještě minutu před koncem jsme vedli o jednu branku, ale soupeř dokázal v power-play po pěkné individuální akci srovnat a šlo se do nájezdů...v nich jsme uspěli a radost mohla propuknout! 

Zlín Lions - Snipers Bratislava 5:3

Poslední zápas turnaje jsme odehráli opět v nafukovačce na Kotlářce, kde se díky teplému počasí udělalo opět nedýchatelno, které známe z Prague Games. Na posledním zápase šlo nejlépe vidět, jaký progres kluci udělali. Napadání soupeře jsme zvládali rychlou rozehrávkou přehrávat a pěknými kombinacemi jsme se tlačili do šancí a nakonec zaslouženě vyhráli zápas o 5. místo. 

Sestava: Šiška, Slovák, Bureš, Nikolov, Juřica, Březík, Strouhal, Vodica, Valůšek, Ševčík, Veselý, Vít, Jiříček, Tvrdoň, Mračanský, Nedbálek, Malík

Turnaj splnil naše očekávání. Každý zápas kluky prověřil jinak a v zápasech museli překonávat různé překážky. Partu jsme utužili při společném spaní, cestách vlakem anebo při procházce Prahou. Kluci ukázali, že jsou slušně vychovaní a že na sobě chtějí pracovat. To nás moc těší. Děkujeme taky za parádní organizaci Mišimu a celému Tatranu. Budeme moc rádi, když i pro příští rok obdržíme pozvánku na tento turnaj. 

KONEČNÉ POŘADÍ TATRAN CUPU 2019

1. ACEMA Sparta Praha 

2. Florbal MB

3. FBC Liberec 

4. Tatran Střešovice RED

5. Zlín Lions

6. Snipers Bratislava

7. Sokol Pardubice 

8. Prague Tigers

9. Florbal Benešov 

10. Tatran Střešovice BLACK 

11. FbC Plzeň 

12. Tatran Střešovice WHITE