FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci na zkušené v Přerově

Elévci na zkušené v Přerově
V neděli 28. dubna 2019 jsme se sjeli na Turnaji o pohár města Přerova. Čekalo nás celkem šest zápasů a úkol zněl jasně: SBÍRAT ZKUŠENOSTI. Byl to náš první ostrý test ve formátu 5+1.

První zápas jsme hráli na 2 pětky s prostřídáváním hráčů. Poněkud ospalé tempo, jistá prvotní nervozita a velikost hřiště udělaly své, ale již zpočátku bylo vidět dobrý základ. V ostatních zápasech jsme jeli již na 3 pětky a probuzení.

 

Gólmani Matyáš a Tomáš tým drželi zuby nehty a velmi výrazně pomohli v krizových situacích. Čím větší mela před bránou, tím více pracovaly instinkty k neštěstí pro soupeře.

 

Vítězný zápas byl sice až ten poslední, jedna remíza ze základní skupiny mohla taky skončit vítězstvím – tam dotahoval soupeř, ale společné měly všechny zápasy toto:

  •         technika slušná, na hřišti se v základu umíme pohybovat a zahrát pohledný bojovný florbal,

  •         můžeme jít do větší volnosti ale tím i zodpovědnosti za celou lajnu,

  •         zrychlit, zrychlit a zase zrychlit – míček si umíme získat, co s ním dál také víme, ale trvá to…

 

Děkujeme za podporu rodičům, jejichž sice menší kotel BYL ale o to více slyšet :-)

 

Když to shrneme:

Nemá smysl se stresovat, že nějaký tým prostě přijel projet jak nůž máslem, zvláště když my jsme přijeli POPRVÉ sbírat zkušenosti na 5+1. Smutné ale je, že někde (např. Prostějov) nevedou děti k sebeovládání se – když už nevím jak na hráče, tak si do něj naplno seknu… Honzu to pak odstavilo do konce turnaje…

 

Předvedený výkon z pohledu nás trenérů byl velmi dobrý, ukázalo se, že děti ušly velký kus cesty a s klidem v duši můžeme posouvat laťku výše. Pak, v příští sezóně, nejen v Přerově, si to pořádně užít.