FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

27.4 Poslední letošní turnaj mladších žáků ZLÍN LIONS

27.4 Poslední letošní turnaj mladších žáků ZLÍN LIONS
Kde jsme sezónu začali, tak jsme ji i skončili, ve Starém Městě. Na domácí palubovce FCB Slovácka. Hráli oba naše týmy U12 a U13. Dnešní článek nebude rozdělený podle týmů, ale bude hezky dohromady, tak jak ostatně vnímáme naše mladší žáky jako jeden společný tým 😉.

Jako už tradičně jsme první zápas hráli proti sobě. Po herní stránce docela vyrovnaný duel, leč gólově se prosazovala jen U13. Čestný úspěch U12 zaznamenal Kuba Staviař z krásného samostatného nájezdu.

Do dalšího zápasu nastoupila U12 proti FBC Slovácku, které patří mezi nejsilnější soupeře v regionu a většinou to v sezóně bylo pro naše méně zkušené lvíčky o tom nedostat „10“. Snažili jsme se kluky maximálně povzbudit, přesvědčit je, že si mají více věřit a celý zápas bojovat jako lev 😊. I přes dva rychlé góly v naši síti kluci opravdu makali naplno a do přestávky se jim podařilo snížit na rozdíl jediného gólu. Při troše štěstí to mohlo skončit i remízou, ale nakonec jsme jen docela těsně prohráli. Přesto kluci odcházeli do šaten se vztyčenou hlavou, sami cítili, že hráli moc dobře a FBC Slovácko notně potrápili.

Hned v dalším zápase se utkala naše U13 s Panthers Otrokovice – velmi dobrý tým, který se v průběhu sezóny neustále zlepšoval. Otrokovice mají velmi aktivní pojetí hry, kdy soupeře neustále napadají v jeho obraném pásmu. Jen zatím nedokážou fyzicky u toho způsobu hry vydržet celý zápas. I tentokrát na nás vlétli s maximálním důrazem, který korunovali vedoucím gólem. Ale postupem času jsme aktivitu převzali my a několika krásnými góly jsme zápas otočili.

Poté se na hřiště vrátili kluci z U12 a doslova si pohráli s FBK Spartak Hlukem, kterému nasázeli skoro tucet gólů a po dvou velmi těžkých zápasech si kluci pořádně zastříleli a užili si radost z výhry.

Další zápas přinesl velké drama. U13 si proti FBC Slovácku věřila a chtěla potvrdit 1. místo v soutěži. Sovácko je proti Zlínu vždy velmi nažhavené a jak se dneska ve druhém poločase ukázalo, tak až velmi nezdravě… V útkání jsme byli od začátku lepší, dali jsme zaslouženě první dva góly a hodně dalších šancí jsme neproměnili. Přesto jsme do přestávky odcházeli jen s nejtěsnějším náskokem, kdy jen krátce před poločasem jsme dostali zbytečný gól. Druhý poločas pokračoval naši herní převahou a naprosto po zásluze jsme brzy vedli už 5:1. Postupně se ale u hráčů FBC Slovácka začala projevovat frustrace z nepříznivého skóre, kterou si začali vybíjet přehnanou agresí proti našim lvíčkům. Během několika minut jsme měli 3 zraněné hráče… a když se pískal konec, tak jsme si oddechli, že už ta „holomajzna“ ze strany Slovácka skončila… Nesportovního chování, ze strany dětí Slovácka bylo po zápase ještě více, ale to už nechme historii, hold i prohrávat se musí umět 😉.

V poslední zápase kluci z U12 narazili na Panthers Otrokovice a asi už jim chyběly síly nebo zápal, tentokrát měl zápas jasný průběh a o vysoké výhře Panthers nebylo pochyb. Přesto se klukům podařilo vstřelit 3 pěkné góly 😉.

Ihned po tomto zápase jsme udělali společné focení, na kterém kluci dostali jako odměnu vítězný pohár za pěkné výkony v celé sezóně. A nejenom výkony patřili k silným stránkám našich lvíčků, na prvním místě bych chtěl ocenit jejich smysl pro fair-play, respekt k soupeřům i rozhodčím. Toto jsou aspekty, které dlouhodobě klademe na první místo a vedeme k nim kluky už od přípravky. Dále bych chtěl velmi ocenit, že kluci tvoří super partu a vzájemně se všichni podporují.

Pozorní čtenáři si určitě všimli, že ještě zbývá poslední zápas k hodnocení, a to U13 s FBK Hlukem. Tak dobrá, dali jsme rovný tucet gólů a žádný nedostali, soupeř hrál celý turnaj jen v 6... určitě si zaslouží jen slova uznání za statečnost. Jestli i takové zápasy někomu něco dávají nechám bez odpovědi, jen si povzdechnu, proč už dávno nemáme košový systém i ve Zlínském kraji 😉.

V květnu a červnu nás čekají zajímavé turnaje v Brně, některé kluky i ve Švédsku, tam si ověříme, jak jsme na tom ve srovnání s dalšími týmy ČR. Patřit k nejlepším ve Zlínském kraji je pěkné, ale ta pravá konkurence je kousek dále za humny zlínského kraje 😉.

„Celkově sezónu hodnotíme hodně pozitivně, máme moc velkou radost, že kluci chodí ve velkém počtu na tréninky i na turnaje. Věříme, že to kluky u nás baví a není to jen o samotném trénování, ale i o příjemně stráveném čase s kamarády i trenéry 😉.“

Za Zlín LIONS hodnotil trenér: Roman Pavel

Zlín LIONS nastoupil v následující sestavě: Roman Minařík, Matěj Outrata, Michal Gajdůšek, Adam Vaculík, Petr Hanák, Michael Kovářů, Michael Balůšek, Martin Čapka, Petr Keňo, Ondra Dvorský, Matěj Horáček, Honza Vymazal, Kuba Staviař, Ondra štěpaník, Radim Malaník, Kryštof Černošek, Honza Baťa, Tonda Riedl, Kuba Kurtin, Martin Čuba, Kuba Pavel, Martin Macharáček, Dan Barbořík, Matěj Klimek a Adam Nedbálek.

PS: Na krátkou TV reportáž z turnaje (z pohledu FBC Slovácka) se můžete podívat zde: https://www.youtube.com/watch?v=0EfCnk0V9nU#t=8m56s