FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

U15 se na MČR nepodívá

U15 se na MČR nepodívá
V Uherském Brodu proběhla za účasti čtyřech týmů kvalifikace na MČR, která se letošní rok odehraje ve Znojmě. Soupeři U15 byly týmy Znojma, Uherského Brodu a Gullivers Brno.

Florbal Znojmo - Zlín Lions U15 2:3 

Do úvodního utkání jsme nevstoupili dobře a brzy jsme prohrávali o jednu branku. Dieslový motor jménem Zlín Lions U15 se však zahřál a ve druhé části se podařilo vyrovnat Kubovi Vítovi. Znojmo ještě jednou odskočilo do vedení, ale naštěstí se nám podařilo rychle odpovědět z hole Martina Strouhala. Pět minut před koncem utkání jsme dostali možnost přesilové hry, která pro nás po celou sezónu byla spíše za trest. Ovšem příprava z posledních tréninkových jednotek se vyplatila a byl to Aďas Jiříček, který rozhodl o prvním vítězství v kvalifikace a velká radost mohla propuknout...

1. AC Uherský Brod - Zlín Lions U15 7:1 

Po půlhodinové pauze následovalo utkání s Brodem, který se před kvalifikací posílil o sedm hráčů z okolních klubů a najednou se stal hlavním favoritem na postup. Třebaže jsme se snažili a hráli celou dobu na tři útočné pětice, tak jsme soupeři nestačili. O čestnou branku se postaral Kája Ševčík. 

Zlín Lions U15 - Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 3:4

Předchozí výsledky nahrály tomu, že oba týmy si to rozdaly o druhé postupové místo. Delší pauza nám nesvědčila a kluci se do zápasu dostávali velmi pomalu. Nepomáhaly změny v sestavě, ani stažení na dvě pětice. Až ve třetí třetině se nám podařilo překonat brankáře Brna. Kluci najednou zjistili, že to jde a do konce utkání Gulliverům zle zatápěli. Vyrovnávací branku jsme však ani v šesti hráčích nevstřelili. Ovšem zápas se hraje na tři části a Gulliveři tak zaslouženě postoupili na MČR ze druhého místa. 

Sestava: Šiška, Chovanec, Juřica, Nikolov, Bureš, Březík, Strouhal, Vodica, Holiš, Veselý, Ševčík, Malík, Vít, Jiříček, Mračanský, Vodica, Nedbálek

Bezprostředně po kvalifikaci zavládlo v našem táboře zklamání, ale s odstupem času se na celou sobotu díváme jinak. Kluci nechali na hřišti vše, celý tým byl pospolu od začátku sezóny s výjimkou Vojty Valůška, který k nám přestoupil před Vánoci. S kluky pracujeme dlouhodobě a třebaže jsme chtěli moc uspět, tak určitě ne za cenu toho, že bychom si do týmu na poslední chvíli naverbovali hráče z okolí. Všichni, kteří se kvalifikace zúčastnili zaslouží velkou pochvalu za přístup a odvedenou práci. Jejich cesta pokračuje dál a věříme, že úspěchy se s poctivou prací v tréninku dostaví.