FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Předposlední letošní turnaj mladších žáků U12 a U13 ve Vsetíně

Předposlední letošní turnaj mladších žáků U12 a U13 ve Vsetíně
Po delší době hráli oba týmy společně, byť v prvním zápase proti sobě 😊. Na dnešní turnaj bylo docela hodně omluvenek, ale i tak dorazilo 22 lvíčků, takže si všichni pořádně zahráli.

Zlín LIONS U13

Ke dlouhodobě zraněnému Patrikovi Krestovi (Patriku, moc Tě zdravíme) se pro tento turnaj přidala omluvenka od našeho klíčového centra Adama Nedbálka, který pomáhal starším žákům v kvalifikaci na MČR. Už několikátý turnaj absentuje Marťa Čuba, který se kurýruje po útoku blíže nespecifikovaného bacila 😊. Příležitost jsme dali mládí a v dnešní sestavě U13 převládali kluci věkem ještě elévci.

Zlín LIONS U13 – Zlín LIONS U12

Vzájemné zápasy nemám obecně moc rád, ale dneska jsem se na něj docela těšil, protože na posledním turnaji v Holešově předváděli kluci z U12 moc pěkné výkony. A byť nakonec U13 vyhrála, tak průběh zápasu byl docela vyrovnaný a hlavní rozdíl byl „pouze“ v efektivitě při zakončení.

Zlín LIONS U13 – Florbal Vsetín

Moc krásný zápas. V 1. poločase jsme hráli opravdu dobře, soupeře jsme tlačili a po zásluze jsme se ujali dvoubrankového vedení. Ale pak jsme dostali hodně zbytečný gól, kdy ještě nedávno hráč Holešova Michal Dudek doslova dotlačil míček do brány po opravdu mnoha dorážkách. Prostě důraz v brankovišti není naše nejsilnější stránka. Od tohoto momentu jsme znervózněli, kluci začali hrát na jistotu, začali moc přemýšlet nad výsledkem. Druhý poločas přinesl jen jednu branku. Po soupeřově vyrovnání se hrál vyrovnaný duel ve vysokém tempu. Oba týmy mohli rozhodnout, ale nakonec zápas skončil zaslouženou remízou.

Zlín LIONS U13 – Valašské Meziříčí

Houževnatý soupeř, který se během sezóny neustále zlepšuje. Z počátku to vypadalo, že gólů moc nepadne, ale s postupně narůstajícím skóre v náš prospěch soupeř postupně rezignoval. Nechybělo mnoho, aby zápas skončil dvouciferným výsledkem.

Zlín LIONS U13 – Florbal Slušovice

Asi nejslabší soupeř dnešního turnaje, ale zápas se zkomplikoval za stavu 3:0, kdy se nám během chvilky zranili dva naši lvíčci a museli jsme tak hrát jen v sedmi, což nás docela rozhodilo. Naštěstí první zranění bylo jen krvácení z nosu, což v první chvíli vypadalo docela hrozivě, bo všude bylo spousta krve, ale po pár minutách byl lvíček opět na hřišti. Druhé zranění bylo vážnější, naražený prst po sekyře soupeře, ale snad bude vše OK a Ondra bude schopen v úterý a ve středu psát přijímačky na gympl bez omezení 😉. Tímto bych chtěl popřát mnoha lvíčkům hodně štěstí na přijímačkách, bo seznam uchazečů na osmileté gymnázium se lvy docela hemží 😊.

„Celkově musím dneska lvíčky z U13 jenom chválit. Hráli jako jeden tým a v každém zápase vynikal někdo jiný. V bráně se pravidelně střídali Michal Gajdůšek a Matěj Outrata a oba patřili k oporám týmu. Kdybych měl jmenovitě pochválit někoho z pole, tak největší absolutorium zaslouží Matěj Klimek a Martin Macharáček, kteří v obraně předváděli opravdu skvělé výkony.“

Zlín LIONS U13 nastoupil v následující sestavě: Michal Gajdůšek, Matěj Outrata, Matěj Klimek, Martin Macharáček, Kuba Pavel, Honza Baťa, Dan Barbořík, Kuba Kurtin, Matěj Štětkař, Tonda Riedl a Ondra Martínek

Hodnotil trenér: Roman Pavel

Zlín LIONS U12

Na dnešním turnaji jsme měli dva úplné nováčky, Jonáše a Davida a oba hned napoprvé patřili k oporám mužstva a podali moc pěkný výkon.

Zlín LIONS U12 - Florbal Slušovice

Velmi vyrovnaný duel, kdy většinu ze hry jsme měli my, ale na každý gól jsme se dneska pořádně nadřeli. Přesto se nám podařilo zaslouženě zvítězit a kluci měli ohromnou radost, bo ze začátku sezóny zažívali spíše prohry a výhry na turnajích je ještě neomrzeli 😉.

Zlín LIONS 12 – Florbal Vsetín

Moc těžký soupeř, kluci znalý svých možností věděli, že tentokrát na výhru nedosáhnou. Ale o to více makali a snažili se soupeři cestu za vítězstvím co nejvíce zkomplikovat.

Zlín LIONS U12 – Valašské Meziříčí

To nejlepší na konec, poslední dnešní zápas Zlín LIONS nabídl velmi kvalitní a napínavý zážitek. Kluci si na Valmez věřili a od začátku si šli pro další vítězství. Soupeře dostali pod trvalý tlak a ostřelovali jeho bránu zleva, zprava. Ale jak to, tak ve sportu bývá, soupeř z ojedinělého protiútoku skóroval a byť jsme byli lepší, tak jsme po prvním poločase prohrávali. Kluci sami cítili, že mají na vítězství a hecovali se, že to otočí. Druhý poločas byla naše herní převaha ještě výraznější, soupeř jen bránil těsné vedení. To bylo radosti, když se nám podařilo vyrovnat a o to větší byl smutek, když z jedné mála šancí šel soupeř opět do vedení. Dvě minuty před koncem jsme ovšem zaslouženě vyrovnali a posledních 120s se hrálo jen na jednu bránu. Kluci soupeře zamkli před jeho brankařem a gól byl doslova na spadnutí. Přestože zápas nakonec skončil remízou, tak kluci z U12 zaslouží velkou pochvalu za předvedenou hru a bojovnost.

„Kluci z U12 odehráli moc pěkný turnaj, za který zaslouží velkou pochvalu. Hlavně Kuba Staviař a Ondra Štěpaník, kteří ač věkem ještě elévci, hráli s velkým přehledem a patřili k velkým oporám týmu.“

Zlín LIONS U12 nastoupil v následující sestavě: Maxim Žáček, Roman Minařík, Kuba Staviař, Ondra Štěpaník, David Vaculík, Jonáš, Jirka Skopalík, Michael Balůšek, Ondra Dvorský, Martin Čapka a Adam Vaculík

Hodnotil trenér: Roman Pavel