FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Domácí turnaj starších žákyň

Domácí turnaj starších žákyň
Žákyně mají za sebou vydařený domácí turnaj, kde poměřily síly s tradičními soupeři. Tentokrát se dařilo víc než obvykle.

Prví zápas holky odehrály proti hodně silnému soupeři z Uherského Brodu, který je pro nás vždycky oříšek.  Nastoupily do zápasu trošku nekoncentrovaně. Nahrávky byly často nepřesné a nedokázaly moc držet balonek na hokejce. Hodně lacino odevzdávaly balonky soupeřům a taky je pouštěly do zakončení. Hrály hodně na náhodu a moc si vzájemně nepomáhaly. Tento, ne moc pěkný florbal, se odrazil i ve výsledku tohoto utkání. Nutno podotknout, že holky z Uherského Brodu jsou hodně šikovné a jsou na tom dobře technicky. Po prvním nevydařeném utkání jsme si vysvětlily chyby a slíbily si, že do dalších utkání se je pokusíme napravit. Poučení bylo vidět hned v dalším zápase. Soupeřky z Kyjova s námi měly velké problémy a nestíhaly naše hráčky, které si začaly přesněji nahrávat, rozebírat. Také jsme zlepšily pokrytí balonku a pohyb na hřišti. Byl to zápas s mnoha pěknými góly, který jsme s přehledem vyhrály. Další zápas byl proti Židenicím, kde jsme stále pokračovaly ve stejném nasazení. Bohužel jsme spálily hodně šancí, které byly důležité pro zvrat zápasu. Se zkušenými Židenicemi jsme zvládly odehrát pěkné utkání, byť jsme v něm prohrály. Náš tým se stále krůček po krůčku zlepšoval a v každém zápase jsme byly lepším týmem. Nakonec nás čekaly Buldočky. Holky se hodně nahecovaly a do zápasu si věřily. Bylo to hodně znát na hřišti. Holky hodně bojovaly, snažily se hodně napadat a brát soupeřkám balonky. Často se nám dařilo být v soubojích lepší. Buldočky díky naší houževnatosti dělaly velké chyby v obraně, což nám přineslo ovoce. Tento zápas byl hodně pěkný a dokázaly jsme v něm vyhrát s nulou na kontě a 4 góly v síti soupeře. Ve všech zápasech nás velmi podržely také golmanky, které jsou moc šikovné. 

Chtěly bychom poděkovat rodičům a rodinám, které přišly podpořit holky a vytvořily jim pěknou atmosféru. Také bychom chtěli poděkovat rodičům, kteří se zapojili do organizace a pořádání.