FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Víkendový dvojboj mladších žáků U13 a U12 ve Zlíně a Holešově

Víkendový dvojboj mladších žáků U13 a U12 ve Zlíně a Holešově
Nominování byli snad úplně všichni, vlivem různých omluvenek nás nakonec bylo tak akorát 😊.

V sobotu měl tým U13 domácí turnaj, který byl výborně obsazený, co zápas to silný soupeř a vyrovnaný soupeř. Kluci měli letos poprvé společnou šatnu s jiným týmem.  Byli jsme dohromady s Panthery, se kterými jsme toho měli dnes společného mnohem víc. Vypomohli jsme kamarádům z Otrokovic přátelskou výpůjčkou gólmanů, protože z různých důvodů neměli na tento turnaj ani jednoho k dispozici.

Zlín LIONS – Panthers Otrokovice

Moc pěkný zápas, Otrokovice na nás vlétli jako uragán, velmi aktivně nás napadali hned v našem obraném pásmě a my jsme se jen těžko dostávali dopředu. Postupně jsme se osmělovali a hru vyrovnali. Ale nejvíce nás nakopl náš první gól. Z kluků to spadlo a začali soupeři sázet jeden gól za druhým. Vyhráli jsme sice výrazným rozdílem, který ovšem neodpovídal poměru sil na hřišti.

Zlín LIONS – Florbal Vsetín

Další nádherný zápas, vyrovnaný každým coulem, na každý gól Vsetína jsme dokázali odpovědět a 2 minuty před koncem byl vyrovnaný stav. Hra se přelévala na obě strany a už to vypadalo, že zápas skončí spravedlivou remízou. Ale pak jsme dostali velmi nešťastný gól a soupeř mohl bouřlivě oslavovat výhru nad Zlínem. A vůbec je zajímavé, jak se každý soupeř na nás třese a musí nás za každou cenu porazit, asi naše dobrá vizitka, že to děláme dobře 😉.

Zlín LIONS – SK Slavičín

Velmi snaživý soupeř, který na začátku sezóny doslova paběrkoval, ale pak se jim podařilo posbírat šikovné kluky z okolí a když k tomu připočteme neprůstřelného gólmana, tak je to nepříjemný soupeř, proti kterému je těžké se střelecky prosadit. Což se v prvním poločase potvrdilo, měli jsme místy až drtivou převahu, ale ne, a ne vstřelit gól. Navíc pár sekund před přestávkou jsme z ojedinělého protiútoku sami gól dostali. Do druhého poločasu šli kluci s odhodláním, že zápas otočíme, že stačí hrát jak na tréninku, neřešit výsledek, ale hrát pro radost. Najednou to šlo a mnoha góly jsme zápas zaslouženě otočili.

Zlín LIONS – FBC FLOORBEE OREL UHERSKÝ BROD

V posledním zápase jsme letos poprvé a naposledy narazili na Orla z Uherského Brodu. Dle výsledků z celé sezóny velmi dobrý soupeř, který uměl prohnat a porazit každého soupeře. V prvním poločase se hrál moc pěkný florbal, samozřejmě úměrně kategorii mladších žáků. Po moc pěkném výkonu jsme zaslouženě vedli o jeden gól. I přes naše zmatky ve střídání, jsme mohli několikrát pojistit vedení a už to vypadalo na naše těsné vítězství. Jenže 3 sekundy před koncem zápasu zahrával soupeř trestný úder a všichni naši kluci se postavili do zdi a nechali volného hráče, který nádhernou střelou vyrovnal. Na jednu stranu velká škoda, ale na stranu druhou velká zkušenost, příště už si kluci podobnou situaci (snad) lépe pokryjí 😉.

Celkově to byl hodně zajímavý turnaj, cca polovina našich kluků dnešní U13 jsou věkem ještě elévci, příští rok nám z dnešní sestavy odejdou jen dva hráči, takže věříme, že i příští rok budeme svádět vyrovnané boje s nejlepšími týmy zlínského kraje 😉.“

Zlín LIONS U13 nastoupil v této sestavě: Michal Gajdůšek, Matěj Outrata, Adam Nedbálek, Kuba Kurtin, Matěj Horáček, Matěj Klimek, Kuba Pavel, Ondřej Martínek, Matěj Štětkař, Radim Malaník, Martin Macharáček a Honza Baťa.

Hodnotil trenér: Roman Pavel

Zlín LIONS U12 – Florbal Holešov

Na nedělením turnaji U12 se kluci v prvním zápase utkali s domácím FBC Holešov, kluci předvedli velkou bojovnost a uhráli krásnou remízu. V bráně je hodně podržel Matěj Outrata.

Zlín LIONS U12 – FBC Slovácko

Tento zapas byl první polovinu opět velice vyrovnaný, kluci prohrávali pouze o dvě branky, ale ve druhé polovině klukům začali docházet síly a soupeř nás přehrál fyzicky.

Zlín LIONS U12 – FBK MeTermo Valašské Meziříčí

Naši kluci se celý zápas s Valašským Meziříčím přetahovali o jeden gól. Soupeř byl bojovný a nedal nám ani kousek prostoru. O přestávce jsem si s klukama promluvil, pořádně je namotivoval, v bráně nás podržel gólman Roman ... a na konec jsme vybojovali zaslouženou výhru.

Zlín LIONS U12 – FBC Slušovice

V tomto zapase se střelecky předvedl Péťa Keňo a soupeřovi vsítil hned 5 gólů, Marťa Macharáček, který nám na turnaji velice pomohl, rozdával z obrany nádherné nahrávky a cely tým to posunulo hned o něco výš, lvíčci přejeli soupeře dvouciferným výsledkem.

„Kluky musím dneska moc pochválit, pořádně si to užili, kromě jednoho zápasu se jim dařilo i výsledkově. Mnoho z nich udělali letos velký pokrok a když budou na sobě pořádně pracovat, tak se určitě neztratí 😉“

Zlín LIONS U12 nastoupil v této sestavě: Roman Minařík, Matěj Outrata, Martin Macharáček, Ondřej Štěpaník, Honza Vymazal, Petr Keňo, Kuba Staviař, Martin Čapka, Vašek Choleček, Michael Balůšek, Adam Václavík, Ondra Dvorský a Petr Hanák

Hodnotil trenér: Kuba Vořechovský