FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci v Uherském Brodě

Elévci v Uherském Brodě
Tak trochu sbírka vlastních a tak trochu dost řezničina – svaz neposlal rozhodčí…

WHITE

Turnaj jsme rozehráli na 3 lajny, kdy si kluci určili své role na hřišti a sami si domluvili, jak budou hrát.

Super, že si začínají uvědomovat, která pozice jim sedí a kde by chtěli hrát.

V prvním zápase s FBC Slovácko kluci vsítili dva rychlé góly, ale soupeř vzápětí srovnal hru a po prvním vlastním gólu (bohužel ne na turnaji posledním 😊) v konečném účtování těsně prohráli.

Ve druhém utkání proti FBC Orel Uherský Brod byla atmosféra vyhrocená díky chuti soupeře se předvést před domácím publikem, ale kluci se gólovým přídělem postarali o jejich zchlazení, i když to občas hodně bolelo a zákroky odpovídaly spíše hokeji než florbalu. Snad příště dorazí „fundovaní“ rozhodčí ☹. Pěkný výkon předvedl v bráně Matyáš.

Třetí utkání s FCB Floorbee Uherský Brod se do brány postavil Tomáš a podržel svůj tým (dodržujeme pravidlo střídání dvou gólmanů – rozložení zátěže). V útoku excelovali Jakub, Filip, Dan a Matěj, ale i obránci se nenechali zastínit jmenovitě Jirka, Lukáš, Kuba, Marek. Poslední dva jmenovaní překvapovali soupeře svými výlety z obrany jen tak pro zpestření hry a soupeřovi obránci měli hlavy a ruky zamotané, SUPER BORCI!!

Poslední zápas s 1AC Uherský Brod se nesl na vítězné vlně, i když kluci toho měli už plné zuby, těch modřin po turnaji bude opravdu hodně .

Děkuji celému týmu, že se nenechal vyprovokovat k zbytečnému oplácení faulů a nesl to statečně.

Celkově musím říci, že předvedený výkon má stoupající charakter. Kluci v útoku se snaží tvořit hru, ale přitom nezapomínají pomáhat obraně, kde si svou práci poctivě odvádí obránci podpořeni výkony brankářů.  

 Sestava: Matyáš Albrecht, Marek Divoký, Jakub Hutěčka, Filip Klinkovský, Daniel Kurtin, Jiří Kocourek, Jakub Staviař, Marek Vašut, Lukáš Večeřa, Tomáš Vrla

trenér: Martin Vrla

 

BLUE

Nastoupili jsme v sestavě na 3 lajny, Anička, Kristýna na Katka si zahrály spolu ve 2. lajně – a velmi dobře. Pěkná přehlídka pro holky vlastní spolupráce. Poněkud úsměvné, když hráč soupeře o 2 hlavy vyšší a 2,5x těžší slaví na hřišti jako životní úspěch vyhraný souboj s dívkou…

První lajnu táhl Filda. Teď trochu o něm. Klobouk dolů za zápas kde bylo potřeba řešit zase „ranaře“, takže si pořádně máknul. Jiný soupeř pod tlakem začal situace řešit po svém, kdy i já už jsem jejich trenérům musel důrazně domluvit. Srážka s Katkou vyšla ze situace, ale nabrání Fildy na konec florbalky při souboji v rohu BYL již úmysl. Nejen pro tuto situaci jsem k překvapení některých měl pochopení pro jeho přehnanou reakci na menší zákrok.

Následný nájezd ALE LUXUSNĚ vychytal Vašek Matěj. S ledovým klidem „nahnal“ nájezdníka k mantinelu až mu ujel míček… Vašek toho ale taky vrchovatě pozachraňoval. Neber si za své chyby hráčů – 1 gólman vs. 2 soupeři se zvládá jen se štěstím.

Velmi příjemně překvapil Adam – tam jak přijde rutina a zkušenost, bude velký potenciál dotáhnout se rychle na zkušenější.

Kuba měl zase svůj den. Nebudeme rozebírat, i ty 2 vlastní, ví sám. Předvedli se ale zejména v závěru Dan a David. Jako, sednout si během zápasu na žíněnky bokem mimo střídačku a ČEKAT že půjdou na hřiště…  škoda že je ostatní dospělí napomenuli, chtěl jsem, ať si na to přijdou sami.

 Sestava: Tomáš Hardubej, Filip Navláčil, Dan Brdička, Adam Školný, David Hlavica, Kateřina Kafková, Jakub Klacek, Anna Klacková, Václav Mikulík, Kristýna Vydrová, Václav Matěj, David Hlavica

Trenér: Petr Mračanský