FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Dorostenci ztratili svou neporazitelnost

Dorostenci ztratili svou neporazitelnost
V Bánově se konalo 9. kolo 2. ligy dorostenců. Protivníky U17 byli Holešov a FBC Slovácko. Museli jsme vyrovnat s absencí hned šestice hráčů, kteří byli nemocní nebo na lyžařském kurzu. Příležitost tak dostali starší žáci.

Zlín Lions - Florbal Holešov 21:0 

Holešov přijel se šesti hráči do pole a brankářem a ke vší uctě k soupeři bylo jen otázkou času, kdy hráči Holešova fyzicky odpadnou. 

Zlín Lions - FBC Slovácko 2:8 

V zápase jsme se ujali vedení a první třetinu se nám i díky výbornému blokování střel podařilo vyhrát. Ovšem do druhé třetiny jakoby nastoupil jiný mančaft. Střely soupeře jsme nechali létat na Miru Steigera, který tak měl najednou na hřišti malých rozměrů hodně práce. Nedokázali jsme vyhrávat osobní souboje a Slovácko začalo být v našem pásmu velmi nebezpečné. Vrcholem nedisciplinovanosti bylo vyloučení Honzy Marconě, který po inkasované brance na 2:4 hodil hokejkou. Slovácko přidalo pátou branku a bylo vymalováno. Ani v závěru zápasu jsme nepředvedli tlak do branky a také nezlepšili zakončení a zaslouženě jsme poprvé v sezóně odešli poraženi. 

Sestava: Steiger, Cholasta, Mrázek, Fiala, Bureš Radek, Bureš Matěj, Kotolan, Javořík, Tomek, Holiš, Pavelec, Ševčík, Marcoň, Veselý, Vodica, Vít. 

Pokud pominu, že nám chyběla šestice hráčů zejména ročníku 2002, které zastoupili starší žáci a také to, že v Bánovské aréně by měli se mělo hrát vzhledem k rozměrům maximálně do kategorie mladších žáků, tak musím uznat, že Slovácko se mnohem lépe adaptovalo na podmínky a zasluženě zvítězilo. V tréninku se teď zaměříme na zakončení a střelbu, protože hlavně v těchto činnostech jsme zaostávali.