FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci na domácí půdě

Elévci na domácí půdě
Ano, jak se píše na klubovém FB, SUPER ZÁŽITEK! Sešli jsme se v počtu více než hojném, ale týmů na jednom hřišti bylo o dva méně. A tak nějak to věděli všichni až na nás. Nicméně, nebrečeli jsme nad rozlitým mlékem a dětem v praxi předvedli to, co po nich chceme – přizpůsobení se situaci, hledání řešení, improvizaci a nekafrání že „to“ nejde… Výsledek?

WHITE

Tým WHITE dostal tolik prostoru nasbírat zkušenosti a předvést kam se posunul jako dosud nikdy. A předváděl. Celých ŠEST zápasů místo obvyklých čtyř, z toho 2x se jely dva zápasy po sobě. Většinu prvního ½ prvního zápasu jsem sice ještě u stolku strávil laborováním co a jak, ale zvládalo se střídání a i bez občasných pokynů lvíčata věděla co a jak. Vzhledem k množství zápasů spíše shrnu postřehy.

První lajna posílena lvíčky co už vzhledem k dovednostem trénují s mladšími žáky předváděla ostatním jak na to – rozestavění na hřišti, řešení situací a jak v praxi vypadá to “běhat“, jen pozměníme praxi, ale myšlenka zůstane.

Další lajny jak kdo… Většina ale potvrdila minulou ukázku posunu a JE za co chválit. Nastal čas posunout se o další level. Některým ale trochu dost drhla práce v obraně i přes opakované upozornění. Zde poněkud zklamání, o to těžší to budou mít na trénincích, protože o level výše jdeme všichni bez rozdílu.

Pokud lvíčata zapracují i doma na technice a rychlosti, naroste jim jistota a budeme více přesouvat hru k bráně soupeře. A více střel přece znamená více gólů! Zde je prostor i pro Vás, rodiče. Tím, že lvíčky doma podpoříte a občas i donutíte udělat, ideálně spolu, v netréninkový den 5 – 10 minut něco navíc, nesuplujete trenéry, ale pomáháte lvíčkům růst. Průběžný domácí úkol pořád visí na tymuj.cz – bez základů nelze stavět dále…  a brzy přibude další.

Sestava: Ondra Martínek, Ondra Štěpaník, Tomáš Hardubej, Jakub Hutěčka, Jakub Klacek, Jaroslav Kučaba, Daniel Kurtin, Václav Matěj, Václav Mikulík, Petr Minarčík, Filip Navláčil, Ondřej Svoboda, Lukáš Večeřa, Adam Vingárek.

Trenér: Petr Mračanský

 

BLUE

Tým BLUE vstoupil do turnaje opět proti Panthers Otrokovice, a i když vsítil rychle dvě branky, první utkání se spíše lvíčata hledala na hřišti a s míčkem se spíše potkávala náhodou. Obrana téměř nefungovala a brankář Matyáš si kalich hořkosti vypil až do dna. Zkrátka tým mu moc nepomohl.

Do druhého utkání jsme vstoupili již o něco zodpovědněji a začali jsme plnit zadané úkoly a to se projevilo na vyrovnanějším výsledku. Matyáš si spravil chuť v útoku a v bráně bojoval Marek, který do toho skočil s chutí sobě vlastní.

Do třetího utkání jsme zamíchali sestavou a to přineslo kýžené ovoce v podobě více gólů a tím i většího hladu po vítězství. V této euforií jsme se dopustili technické chyby při střídání a brankář Tomáš čelil nařízenému trestnému střílení, které bravurně zvládl a sebral tak soupeři definitivně poslední zbytky chuti bojovat.

V posledním utkání proti „ogarům ze Vsetína“ se tým vezl na vítězné vlně a jednoznačně soupeře přehrál, i když při střídání 5-ti lajn bylo problémem udržet tempo hry.  

Celkově tým BLUE podal zlepšený výkon proti minulému turnaji, ale musíme ještě zapracovat na vstupu do turnaje. První zápasy spíme, a pak to doháníme v průběhu turnaje.

Sestava: Matyáš Albrecht, Marek Divoký, Kateřina Kafková, Anna Klacková, Filip Klinkovský, Michaela Martincová, Tomáš Vrla, Kristýna Vydrová, Jan Baťa, Jakub Pavel, Martin Macharáček, Adam Prusenovský, Antonín Riedl, Jakub Staviař.

Trenér: Martin Vrla

WHITE

BLUE