FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Juniorkám o kousek unikly 3 body

V sobotu 26.1. v Bystřici pod Hostýnem čekaly těžké soupeřky z Pozořic a Olomouce. Jedna výhra jim však unikla o vlásek.

ZLÍN LIONS - FBC ALIGATORS POZOŘICE 4:5 (2:1, 1:0, 1:4)

Původní myšlenkou bylo držet se spíše na vlastní polovině, nepustit soupeřky ke střele a využívat jejich chyb. To se v 6. minutě podařilo Natálii Pavlicové, která chyby soupeřky využila a dostala nás do vedení. Když Aligátorky vyrovnaly, dostala se dopředu Klára Machů, která nabídla gólovou šanci Natálii Pavlicové - a ta neodmítla. Ve druhé třetině se hrál více otevřený florbal. Skórovat se nám podařilo pouze jednou. Po sérii několika střel na soupeřovu branku míček do sítě úspěšně dorazila Natálie Hořáková. Náš náskok dále zvýšila Nikol Vaněčková. To nás přivedlo k myšlence, že máme zápas vyhraný, ale opak byl pravdou. Soupeřky využily našeho “usnutí na vavřínech” a během posledních 30 sekund zvládly vstřelit nejen vyrovnávací, ale i vítězný gól. Konečný stav – 4:5.

Góly (asistence): Natálie Pavlicová, Natálie Pavlicová (Klára Machů), Natálie Hořáková (Aneta Krajčová), Nikol Vaněčková (Natálie Pavlicová)

ZLÍN LIONS – FBS OLOMOUC 3:10 (0:0, 6:1, 4:2)

Taktika pro tento zápas vypadala stejně jako pro ten předchozí. První třetinu se nám povedlo přežít vlastní oslabení a nedovolit soupeřkám téměř nic. Ve druhé třetině však naši obranu prolomily a využívaly jednu šanci za druhou. Na druhou stranu - olomoucká gólmanka se také nemohla radovat z čistého konta. Klára Machů využila standartní situace na soupeřově půlce a snížila. Ve třetí třetině se nám podařilo využívat breaků. Jeden z nich proměnila Natálie Pavlicová. Pár minut před koncem využila další z nich Aneta Krajčová. Konečné skóre se zastavilo na 3:10.

Góly (asistence): Klára Machů (Anna Gálová), Natálie Pavlicová (Aneta Krajčová), Aneta Krajčová (Natálie Hořáková)

Sestava: Aneta Machů, Nikola Sajdová - Anna Gálová, Klára Machů, Barbora Klacková, Tereza Perdochová - Aneta Krajčová, Natálie Hořáková, Kristýna Kapuciánová, Gabriela Čížová, Nikol Vaněčková, Natálie Pavlicová