FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Mladší žáci Zlín LIONS dobyli Holešov

Mladší žáci Zlín LIONS dobyli Holešov
V rychlém sledu jsme odehráli další turnaj mladších žáků. Opět jsme se potkali s Holešovem a Vsetínem, se kterými jsme před týdnem prohráli a naskytla se nám tak jedinečná příležitost složit reparát. Vlastně měl turnaj velmi podobné obsazení, jen místo Slušovic jsme se konečně dočkali kluků z Panthers Otrokovice.

Zlín LIONS – Florbal Holešov

V šatně jsem se kluků zeptal, jak zařídíme, abychom byli co nejlépe připraveni hned na první zápas. Marťa Macharáček zahlásil, "že by to chtělo nějakou pořádnou rozcvičku". A tak jsme měli kapitána, který má právě rozcvičku na starost 😊.

Zápas se nám hodně povedl, obrana v čele s brankářem Michalem Gajdůškem udržela čisté konto a zaslouží si velkou pochvalu. Po celý dnešní turnaj jsme se na ni mohli spolehnout. Je zajímavé, že hned 3 ze 4 obránců jsou kluci věkem ještě elévci. Většinou totiž v obraně hrají nejzkušenější a nejstarší hráči dané věkové kategorie. V útoku ukázal velké zlepšení Ondra Martínek, který se prosazoval nejenom herně, ale i střelecky (další náš věkem ještě elévek). Zkrátka a dobře, Holešov od nás dostal „Búra“ a natolik je to semlelo, že v dalším našem zápase proti Vsetínu na nás hráči Holešova bučeli.

Zlín LIONS – Florbal Vsetín

Byl to zápas se vším všudy, velmi napínavý a vyrovnaný až do posledních vteřin. Brzy jsme prohrávali, kluci se z počátku ještě trošku hledali, ale hodně nám pomohla vyrovnávající branka. Vsetín hraje rychlý a kombinační florbal, který mají perfektně naučený. Brzy po přestávce jsme dostali druhý gól, ale povedlo se nám docela rychle vyrovnat a zápas tak spěl do napínavého finále. V něm jsme byli úspěšnější my a kluci se tak mohli radovat z vítězství, které je proti Vsetínu vždy cenné. Výborný výkon podal v bráně Matěj Outrata, který nás podržel mnoha skvělými zákroky. Do sestavy se nám v Holešově vrátili ostřílení harcovníci Adam Nedbálek a Matěj Klimek, kteří v těžkých momentech prokázali své zkušenosti a přehled ve hře. 

Zlín LIONS - FBK MeTermo Valašské Meziříčí

Valmez se výsledkově zvedá, a proto jsme čekali vyrovnaný zápas. Kluci soupeře ovšem nepodcenili a od začátku se do něj pořádně zakousli. Po naprosto jasném průběhu jsme zaslouženě zvítězili a jen o fous se nám nepodařilo docílit dvouciferného výsledku. Nulu si v bráně vychytal Matěj Outrata, který tentokrát neměl tolik práce, ale i tak předvedl několik výborných zákroků. Jediný náš dnešní hattrick zaznamenal Kuba Pavel, který byl dnes spolu s Patrikem Krestou a Ondrou Martínkem nejlepšími střelci našeho týmu.

Zlín LIONS - PANTHERS OTROKOVICE

V posledním utkání nás poprvé v letošní sezóně čekali Panthers Otrokovice, kteří dneska odehráli moc pěkný turnaj. Dokázali remizovat jak s Holešovem, tak se Vsetínem a do zápasu s námi tak vstupovali jako doposud neporažený tým turnaje. Začátek zápasu probíhal v naší režii, ovládali jsme hru a vstřelili první gól. Jenže jsme jaksi hráli v šesti, a tak namísto vedení jsme hráli v oslabení. A v něm jsme se dopustili faulu před naší bránou a rozhodčí proti nám nařídil nájezd, který Míša v bráně bravurně vychytal. Celý první poločas jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme se regulérně ujali vedení. Se závěrečnou vteřinou prvního poločasu jsme přidali druhý gól, který rozhodčí nejprve uznal, ale po protestech Otrokovických rodičů ho následně odvolal. I ve druhém poločase jsme drželi otěže zápasu ve svých rukou, přidali jsme druhý gól a další byl na spadnutí. Pak jsme ovšem po jedné z mála chyb v naší obraně dostali gól, soupeři narostli křídla, my jsme se začali bát o výsledek. Obětavou hrou se nám ho podařilo udržet a tím tak dnes i po čtvrté zvítězit.

"Celkově dnes musíme naše lvíčky pochválit. Po minulém, méně podařeném turnaji, se dokázali rychle oklepat a v Holešově předváděli pěkný florbal s řadou povedených akcí. O něco málo jsme se zlepšili i ve střídání, i když zde máme pořád velké mezery. Skvěle zachytali oba brankaři, obrana odvedla svůj vysoký standard, útok byl produktivnější než soupeřův a trenéři byli v klidu jako obvykle 😉. Radost v šatně po skončení turnaje neznala mezí, zpívalo se mnoho písní, zkrátka radost byla veliká a to je hlavní důvod, proč to všichni děláme."

V Holešově jsme nastoupili v této sestavě: Michal Gajdůšek, Matěj Outrata, Adam Nedbálek, Matěj Klimek, Honza Baťa, Ondra Martínek, Radim Malaník, Jiří Skopalík, Kuba Pavel, Martin Macharáček, Patrik Kresta, Matěj Horáček, Kuba Kurtin, Matěj Štětkař a Honza Vymazal

Hodnotil trenér: Roman Pavel