FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Elévci v Otrokovicích

První letošní turnaj jsme absolvovali v čistě elévčí sestavě – kluci co trénují s mladšími žáky se tentokrát nezúčastnili. Sešlo se nás přesně 20, takže jsme si to všichni pořádně užili. Někteří až moc – viz. WHITE.

WHITE

Turnaj jsme začali proti našemu oblíbenému soupeři PANTHERS Otrokovice, ale po vánoční přestávce jsme se hůře dostávali do tempa, byly jsme vždy o chloupek později u míčku a na hře to bylo znát. Dobrý výkon v bráně předvedl Matyáš a držel naděje týmu na dobrý výsledek.

V dalším utkání proti Vsetínu opadla nervozita a hráči/hráčky začali lépe kombinovat a bránit. Gólově se prosadila Anička, Dan, Tomáš za přispění Filipa s Lukáše, kteří tvořili hru.

Po dvouzápasové pauze a vydatné svačině (děkujeme rodičům za přípravu) jsme vlítli na Slovácko a motali jim hlavy, Dan dal Hattric a stal se z něho střelec turnaje s celkovým počtem 7 gólů. Vojta s Markem poctivě makali dozadu a v bráně předvedl kvalitní výkon Tomáš, čímž se potvrdilo správné rozhodnutí zátěž turnaje rozložit na více gólmanů.

Poslední zápas se odehrál v ostřejší atmosféře proti soupeři z Holešova („ti co jezdí porazit Liony“), kterou pocítil Filip, který si svým výkonem řekl o zvýšenou pozornost soupeře, ale ustál to s grácií. Na toto nasazení doplatil i Matyáš, který po souboji s protihráčem odcházel z turnaje jako by byl na boxu a to se stačilo jen zamotat se soupeřem při obrané činnosti – prostě stane se.

Celkově turnaj ukázal rezervy v individuální technice lvíčat, hře u mantinelu a horší kondici (pevně věřím, že způsobenou vánočním cukrovím J), ale to vše do dalšího turnaje doženeme. Zápasy nám ukázali nové střelce – tahouny týmu a doufám, že to nebyla jen náhoda, ale potvrzení hesla „těžce na cvičišti, lehce na bojišti“.

Za tým nastoupili: Matyáš Albrecht, Vojtěch Bařinka, Marek Divoký, Kateřina Kafková, Anna Klacková, Filip Klinkovský, Daniel Kurtin, Lukáš Večeřa, Tomáš Vrla, Kristýna Vydrová,

trenér Martin Vrla

 

BLUE

Turnaj jsme začali proti značně sehranějšímu a zkušenějšímu soupeři. Nicméně pokud se dordžovalo obsazování hráčů, tak měl soupeř dost problém. Druhý zápas proti 4 šikovným holkám si kluci prohráli sami nechutí být v pohybu, a když už, tak rychlém. Očekával jsem, že už dáme i pár gólů - marně.

Po dvouzápasové přestávce šli lvíčci do boje o poznání živěji a podařilo se i několikrát rozvlnit soupeřovu síť. Méně jsme se báli, více jsme se drželi stanoveného postupu a spolupracovali. Sice to ani v posledních dvou zápasech nebylo o vítězství, ale individuální posuny tam už byly.

Kdo sledoval pozorně, mohl si všimnout, že brankáři Vašek a Vašek mají větší jistotu a tím i úspěšnost. Kuba K. už po hřišti nelítá jak neřízený dron, ale opravdu obsazuje a hlídá soupeře. Peťa M. se už tolik nebojí soupeře a ten míček si jde vzít. Kuba H. už je s míčkem více kamarád a neutíká mu.

Když to za tým BLUE shrnu, technicky na volném prostoru jdou kluci nahoru. Nastal čas zrychlit, naučit se hře pod tlakem a tím i u mantinelu zdůraznit hru, aby si vybojovali více míčků.

Za tým nastoupili: Tomáš Hardubej, David Hlavica, Jakub Hutěčka, Jakub Klacek, Václav Matěj, Václav Mikulík, Petr Minarčík, Filip Šubín, Marek Vašut, Adam Vingárek

trenér Petr Mračanský