FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

12.1 Turnaj mladších žáků ve Slušovicích

12.1 Turnaj mladších žáků ve Slušovicích
První turnaj mladších žáků v roce 2019. Do Slušovic přijela kombinovaná sestava U12 a U13 a hráli jsme na 3 kompletní "lajny".

Zlín LIONS - FBC Slušovice

V prvním zápase jsme se utkali s domácím týmem FBC Slušovice. Proti bojovnému soupeři jsme se prosazovali docela těžce a byť jsme nedostali ani jeden gól, tak jsme jich o moc víc nedali. Velkou pochvalu zaslouží v bráně Max, který předvedl mnoho vynikajících zákroků a byl velkou oporou týmu.

Zlín LIONS - FBK MeTermo Valašské Meziříčí

V dalším utkání jsme změřili síly s Valašským Meziříčím, které tentokrát dojelo s více hráči do pole než obvykle, a hlavně s velmi vysokou posilou do zadních řad. Kluci měli z tohoto obránce takový respekt, že se báli jenom se k němu přiblížit, natož ho napadat. Tento zápas si kluci experimentálně odtrénovali úplně sami, dokonce měli za úkol hrát v úplně jiném rozdělení jednotlivých pětek a na jiných postech, než obvykle hrají. Není proto divu, že se v prvním poločase spíše hledali a chvilku před přestávkou dostali smolný gól. O to cennější pak byl obrat ve druhém poločase, kdy se kluci doslova zakousli do soupeře a několika góly otočily výsledek a zaslouženě zvítězili. Experiment se vydařil, kluci bez trenérů mnohem více komunikovali mezi sebou, hecovali se, vzorně se sami střídali, zkrátka radost to zpovzdálí sledovat 😊.

Zlín LIONS - Florbal Vsetín

Ve třetím duelu jsme poprvé v sezóně potkali kluky ze Vsetína. Ti na nás vlétli bez jakéhokoliv respektu a naprosto zaslouženě jsme do přestávky dostali dva góly a žádný nedali. Herně jsme mnoho neztráceli, ale naše střelecká produktivita měla ještě vánoční pauzu a nevrátila se ani ve druhém poločase. Hlavně v jednom aspektu jsme zaostávali, a to v rychlosti. Je to trend poslední doby ve všech týmových sportech, rychlost, rychlost a opět rychlost, a to jak v pohybu, tak v rozhodování. Musíme na ní v trénincích mnohem více zapracovat, bo jinak by nám mohl ujet vlak, a to doslova.

Zlín LIONS - Florbal Holešov

Poslední zápas proti FBC Holešovu byl divácky určitě zajímavý, měl mnoho zajímavých momentů, náš vlastní gól, provokování od soupeře, trestné střílení proti nám, vyloučení proti nám, pěkné góly na obou stranách. Nakonec jsme to byly my, kdo byl méně šťastným týmem. Ale herně jsme byli více než vyrovnaným soupeřem, ale ta střelecká produktivita se opět nedostavila i když byla nominovaná 😉.

"Celkově to byl zajímavý turnaj, který se nám co do výsledku příliš nepovedl, ale ukázal nám hodně našich nedostatků. Aspoň víme, na čem máme pracovat. Kluky čeká hodně dynamického tréninku na rozvoj rychlosti a výbušnosti. Další naši velkou slabinou je střídání. Většinu gólů jsme dostali právě během něj.  A jelikož jsme hráli na 3 kompletní lajny a chtěli častěji střídat, tak se tento nedostatek odhalil v plné nahotě."

Ve Slušovicích jsme nastoupili v následující sestavě: Michal Gajdůšek, Maxim Žáček, Patrik Kresta, Petro Keňo, Radim Malaník, Honza Vymazal, Kryštof Černošek, Martin Čuba, Martin Macharáček, Kuba Pavel, Matěj Štětkař, Honza Baťa, Ondra Štěpaník, Ondra Martínek, Jirka Skopalík, Kuba Kurtin a Dan Barbořík.

Hodnotil trenér: Roman Pavel