FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Mladší žáci U12 a U13 zakončili letošní rok v Uherském Brodě

Mladší žáci U12 a U13 zakončili letošní rok v Uherském Brodě
Tak to jsme my, mladší žáci Zlín LIONS

Zlín LIONS U12

První dva zápasy s FBC Slováckem a Zlín LIONS U13 se podobaly jako vejce vejci. Velmi dobrý soupeř, velké odhodlání, dlouho vyrovnaný výsledek, pak několik slepených gólů v naši síti a následná ztráta nadšení a bojovnosti. Ale velmi dobré začátky obou zápasů byly příslibem do dalších dvou utkání.

Ve třetím duelu jsme se postavili proti FBK Hluku, ideální zápas pro zvýšení sebevědomí. Po velmi pěkném výkonu se mohli kluci radovat z přesvědčivého vítězství.

V poslední zápase jsme narazili na AC Uherský Brod, který dnes zažil velké vítězství nad FBC Slováckem. Do zápasu kluci vstoupili aktivně, tlačili se před bránu soupeře a podařilo se jim jako první skórovat. Na každý gól Brodu jsme dokázali odpovědět a do přestávky jsme odcházeli s těsným vedením 3:2. Kluci poznali, že se nemusí bát žádného protivníka a že když všichni do toho dají všechno, tak není silného soupeře 😉.

Druhý poločas nabídl velmi napínavý průběh, klukům se nejprve podařilo zvýšit skóre na 4:2. Jenže hned z prvního útoku po vhazování jsme gól dostali. Začali jsme se bát o výsledek, stáhli jsme se do obrany a během krátké chvíle jsme dostali vyrovnávací gól. Soupeři narostli křídla a na naši branku se valil jeden útok za druhým. Zde musím moc pochválit Matěje Outratu v brance, který podal vynikající výkon. V napínavé koncovce se nám podařilo vstřelit vítězný gól a po závěrečném hvizdu kluci propukli v euforii a naskákali na brankaře. Ten to naštěstí ve zdraví přežil, a tak mohl i s ostatními lvíčky poděkovat našim rodičům, kteří nás nejenom tento turnaj vydatně podporovali.

„Už minulý turnaj ve Zlíně ukázal velké zlepšení týmu U12. Tento turnaj to nejenom potvrdil, ale naznačil, že hodně lvíčků se začíná dotahovat na zkušenější z U13. Na dalším turnaji v lednu dostanou příležitost si zahrát společně v jednom týmu.“

Zlín LIONS U12 nastoupil v této sestavě: Maxim Žáček, Matěj Outrata, Kryštof Černošek, Ondra Martínek, Honza Baťa, Petr Keňo, Radim Malaník, Kuba Staviař, Ondra Dvorský, Martin Čapek, Jirka Skopalík, Michael Balušek a Michael Kovářů

Hodnotil trenér: Roman Pavel

Zlín LIONS U13

Zkušenější lvíčci si v prvním utkání zahráli s FBK Hlukem a při vši úctě k soupeři, který navíc nastoupil pouze s 5 hráči v poli, to bylo jen o tom, kolik gólů se nám podaří vstřelit.

Ve druhém zápase jsme narazili na naše kamarády z U12. A aby měl tento zápas nějaký přínos, tak kluci z U13 hráli v poli pouze ve čtyřech. A museli si opravdu máknout, aby snaživé lvíčky z U12 přehráli. Dlouho to byl velmi vyrovnaný duel. Až ve druhém poločase se jim podařilo vstřelit několik slepených gólů, což méně zkušenější lvíčky srazilo dolů a zápas tak skončil jasným výsledkem, který ovšem neodpovídal hře obou týmů.

Další zápas sliboval drama, kluci z AC Uherský Brod dneska slavně vyhráli nad FBC Slováckém a jelikož jsou tyto dva týmy „ve-při“, tak radost domácích neznala mezí. Vzájemná averze obou klubů se projevila například tak, že před zápasem s AC Brodem za námi přišlo celé mužství Slovácka včetně trenérů a přáli nám ať AC Uherský Brod porazíme. A naopak, před posledním zápasem se Slováckem za námi přišel trenér AC Uherského Brodu s tím, že musíme porazit FBC Slovácko. Ale my jsme se nenechali nikým ovlivnit a chtěli jsme podat nejlepší výkon jen kvůli sobě 😊.

Zápas proti AC Uherskému Brodu byl oproti očekávání naprosto jednoznačný, vyšel nám začátek, prostředek i konec. Snaživému soupeři jsme dali šťastných sedm a domů jsme si odvezli symbolický jeden fík. Ale přesný výsledek vám neprozradím 😊.

Poslední náš duel jsme odehráli proti velmi sebevědomému FBC Slovácku, které se nechává slyšet, jak jsou dobří až nejlepší. Do zápasu jsme vstoupili výborně, soupeře jsme zatlačili k jeho bráně a po nádherné akci jsme se ujali vedení. I nadále jsme byli lepším týmem, ale i přes několik velkých šancí jsme další gól nevstřelili. Pak přišel moment, který naše kluky překvapil až zaskočil. FBC Slovácko začalo hrát tak, že všechny míčky z obrany odehrávalo lobem až před našeho brankaře a tam to 3x po sobě nějak dostrkali do naší brány. O poločase jsme museli kluky povzbudit a opět v nich probudit lvy 😊. Kluci si ve druhém poločase už dokázali s nahazovanými míčky poradit a až do konce zápasu jsme už nedostali žádný gól. Naopak sami jsme dvakrát skórovali a velmi napínavý zápas tak skončil nerozhodně.

„Celkově musím všechny lvíčky z U13 pochválit, odehráli moc pěkný turnaj.  Jsme rádi, že soupeři, kteří nás v mladších kategoriích přehrávali, tak najednou jsou oni těmi smutnějšími. Ale sami nejlépe víme, že jsme pořád jen na začátku dlouhé cesty. Ale pokud klukům vydrží nadšení a odhodlání, které lze pozorovat na každém tréninku, tak se určitě dočkáme ještě mnoha radostí.“

Zlín LIONS U13 nastoupil v této sestavě: Michal Gajdůšek, Roman Minařík, Adam Nedbálek, Dan Barbořík, Matěj Klimek, Honza Vymazal, Kuba Kurtin, Patrik Kresta, Martin Čuba, Matěj Horáček, Martin Macharáček a Kuba Pavel

Hodnotil trenér: Roman Pavel