FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

U15 hrála přáteláky s Vitkovicemi a Olomoucí

U15 hrála přáteláky s Vitkovicemi a Olomoucí
V sobotu vycestovala U15 na tradiční přátelské utkání do Ostravy, kde kluci poměřili síly s Vítkovicemi a Olomoucí.

První utkání proti Vítkovicím jsme odehráli ve velmi slušném tempu. Vítkovice hýřily pohybem a předváděly hezké kombinace. Největším rozdíl mezi oběma týmy byl ve zpracování míčku a hře na míčku v pohybu. Utkání se hrálo ve vyšším tempu než jsou kluci zvyklí - co nám stačí na naši soutěž, tady už bylo málo. V utkání hraném na 3x15 minut jsme soupeři nakonec podlehli 3:5. 

Po zápase měli kluci desetiminutovou přestávku a šlo se na zápas s Olomoucí. Vstup do utkání byl velmi nevydařený. Než si kluci zvykli na diametrálně odlišný styl hry Olomouce, tak po čtyřech minutách prohrávali 0:4. Olomouc poctivě bránila a spoléhala na individuální akce svých střelců, které jsme nebyli schopni pokrýt. Po hororové první třetině, kterou jsme prohráli 0:7 se výkon zlepšil, ale křeč na hokejkách našich borců zůstala až do konce utkání, které jsme nakonec prohráli 2:10. 

Jak viděli utkání samotní hráči? 

"Do prvního zápasu jsme vstoupili v pomalejším tempu, ale postupně jsme se zlepšili. Druhý zápas jsme začali velmi špatně, soupěř byl lepší v osobních soubojích. Z turnaje jsem si odvezl jednu důležitou věc - všechno nám moc dlouho trvá. Jak zpracování, tak nahrávky." 

"Oba dva zápasy jsme sobecky předržovali míčky. Při rozehrávce obránců jsme nedostávali přihrávky do pohybu. Naopak jsme je dostávali pozdě, když už jsme byli obsazení. Nedokázali jsme udržet míček na hokejce a hezky si přihrát."

"Na zápase se mi líbilo, že jsme bojovali až do konce, ale měli jsme se více tlačit do zakončení. Ve druhém zápase se mi nalíbilo skoro nic, míčky nám odskakovaly od čepele, měli jsme mnohem lépe blokovat střely a hlídat se nabíhající hráče. Jinak jsem si dnešek užil a zjistil, na čem musím zapracovat." 

"Dnešní zápasy se mi moc líbily, užil jsem si je a zjistil jsem, že bych měl hodně věcí zlepšit. První třetinu proti Vítkovicím jsme vyloženě pokazil, nedokázal jsem ani zpracovat míček. Proti Olomouci se mi dařilo více a třebaže jsme prohráli, tak se mi hrálo dobře."  

"První zápas nám vyšel nad očekávání, s Vítkovicemi jsme totiž odehráli rovnocenný zápas. I když tomu výsledek neodpovídal, tak jsme nehráli vůbec špatně. Začátek druhého zápasu nám vůbec nevyšel. Je pravda, že z mé strany se dalo u některých inkasovaných branek udělat pár věcí lépe." 

Jak hodnotí výjezd do Ostravy trenéři? 

"Obě utkání nám otevřely oči. Co stačí na naší ligu, rozhodně na soupeře z jiných krajů stačit nebude. V lize bohužel na soupeře typu Vítkovic nebo Olomouc nenarazíme a pokud chceme z kluků vymáčknout maximum, musíme hledat kvalitní zápasy mimo naši soutěž. Rozhodně upravíme obsah tréninkových jednotek tak, aby kluci měli ještě méně času na zpracování a uvolnění se s míčkem. Čeká nás dost práce, na kterou se těšíme."