FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

17.11 - domácí turnaj mladších žáků ve Zlíně

17.11 - domácí turnaj mladších žáků ve Zlíně
Po měsíční turnajové pauze hráli oba dva naše týmy. Měsíc jsme se poctivě věnovali tréninku a věřili jsme, že se to projeví na hře, potažmo i na výsledcích, o které nám už tak trošku začíná jít 😊. A jak se nám dařilo?

Zlín LIONS U12 – Zlín LIONS U13

V první utkání jsme už tradičně narazili proti sobě ve vzájemném zápase. U12 srdnatě bojovala, nenechala U13 ani metr prostoru, či sekundu času. Díky obětavé hře v obraně se dlouho nemohli kluci z U13 střelecky prosadit. Velmi dobře zachytal Roman Minařík v bráně. Zkušenější U13 sice nakonec dokázala třikrát rozvlnit Romanovu síťku, ale předvedená hra a bojovnost byla pro následující zápasy velkým příslibem.

Zlín LIONS U12 – FBC Slušovice

A opravdu, kluci pokračovali v bojovném a snaživém výkonu. Proti velmi dobře fyzicky disponovanému soupeři jsme se dokázali individuálně prosazovat a po zásluze jsme se ujali dvoubrankového vedení. Soupeř sice z jednoho brejku dokázal snížit, ale pak jsme se trefovali jen my a docela výrazně jsmě zvítězili. Byla to první letošní výhra U12 a byla naprosto zasloužená.

Zlín LIONS U12 – FBC Holešov

Velmi těžký soupeř, který byl zatím nad naše síly. Přece jen 6 našich kluků jsou ještě věkem elévci a v dresu U12 nemohli čelit (zatím) soupeřovým „2006-kám“, které jsou stálými členy krajského výběru zlínského kraje. Přesto kluci neodehráli špatný zápas, hráli opět velmi obětavě a nedali soupeři nic zadarmo.

Zlín LIONS U12 – FBK MeTermo Valašské Meziříčí

Náš nejlepší dnešní výkon. Kluci v zápase dominovali, předvedli řadu krásných akcí. Střelecky se dařilo Tondovi Riedlovy, který byl ještě minulý rok věkem ještě „přípravkář“. Zasloužené čisté konto udržel Roman Minařík, kterému se dnešní turnaj velmi podařil, plně využil absencí dalších gólmanů a výborně odchytal celý turnaj. Po závěrečném hvizdu naskákali všichni na gólmana a pořádně si užili radost z povedeného turnaje.

„Postupně se nám i v méně zkušeném týmu U12 krystalizují osobnosti. Kluci odehráli výborný turnaj, zažili si první dvě letošní výhry a oproti minulému turnaji předvedli velké zlepšení. Máme velkou radost, že máme ve Zlíně tolik šikovných dětí. Letošní generace mladších žáků je nejenom početná, ale má před sebou i zajímavou budoucnost 😉.“

Zlín LIONS U12 nastoupil v následující sestavě: Roman Minařík, Honza Vymazal, Kuba Kurtin, Ondra Martínek, Honza Baťa, Tonda Riedl, Ondr, Kryštof Černošek, Kuba Staviař, Martin Čapek, Michael Balušek, Ondra Dvorský, Ondra Štěpaník  a Michael Kovářů, který svůj první turnaj v životě proseděl se zraněnou nohou na střídačce.

Hodnotil trenér: Roman Pavel

 

Zlín LIONS U13 – FBC MeTermo Valašské Meziříčí

Zkušenější U13 vstoupila do utkání trochu v pozměněné sestavě a lvíčata se sama domluvila, jak si změní své standardní posty, tak aby si každý vyzkoušel hrát také na jiné pozici. Teda kromě gólmana, tam zůstal Michal na svém místě a doslova svou svatyni „začaroval“. Nikomu změna pozice nečinila sebemenší problém a kluci dominovali na útočné pozici, jakoby se nechumelilo.

Zlín LIONS U13 – FBC Slušovice

V podobném duchu, tedy změna svých pozic, pokračovali lvíci také v dalším zápase a pokračovali v ofenzivním koncertu. Téměř dokonale působila nová obranná dvojce – Barbořík – Nedbálek, kteří soupeře k ničemu nepustili a ještě vydatně podporovali útočné snahy. Zápas se však povedl téměř všem a zaslouží si pochvalu celý tým.

Zlín LIONS U13 – FBC Holešov

Nejvyhecovanější zápas dne nás čekal na konec turnaje a to sice proti Holešovu. Všichni hráči se vrátili na své oblíbené posty a na hře to bylo velmi znát. Soupeře jsme přehrávali v kombinaci, rychlosti i chytrosti. Téměř celý zápas jsme měli plně pod kontrolou. Jediný gól jsme dostali při chvilkové nepozornosti z trestného úderu snad z poloviny hřiště, ale hladké vítězství jsme si nenechali utéct mezi prsty.

„Kluci, kteří nastoupili na domácím turnaji za U13, prokazují vzrůstající výkonnostní tendenci a to zejména v technice a kreativitě, kterou pilně trénujeme na každém tréninku. Navíc to vypadá, že úplně všichni lvíci jak z U12, tak U13 si spolu velmi dobře rozumí a tvoří výbornou partu, která je také velmi důležitá, aby nám to spolu fungovalo. Jen tak dál a neusnout na vavřínech, čemuž by pomohlo, kdybychom hráli více vyrovnaných utkání, než doposud. Rozlosování jednotlivých turnajů se nám ještě nepodařilo rozklíčovat a tak je možné, že přistoupíme ke kroku domluvených přátelských zápasů, které kluky více prověří.“

Sestava Zlín LIONS U13: Michal Gajdůšek, Matěj Klímek, Matěj Štětkář, Adam Nedbálek, Daniel Barbořík, Petr Keňo, Radim Malaník, Jakub Pavel, Martin Macharáček, Patrik Kresta, Martin Čuba, Matěj Horáček, Jiří Skopalík

Hodnotil trenér: Jaroslav Vaněk