FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Muži odehráli derby se Vsetínem.

Muži odehráli derby se Vsetínem.
Tento víkend jsme přivítali na domácí palubovce Florbal Vsetín.

Zlín Lions - Florbal Vsetín 7:5

Do zápasu jsme nastoupili s velkým nasazením a už ve 3 minutě našel  Jarda Vaněk volného Lukáše Ondrouška a ten se nemýlil.  Na to dokázal Vsetín odpovědět již v 5 minutě. Utkání se hrálo ve vysokém tempu, ale nedařilo se nám proměňovat šance. Vsetín výborně bránil, využil brejku a otočil výsledek na svoji stranu. To však nenechal Vaňkův útok jen tak a v 17 minutě vyrovnal na 2:2. Ve druhé třetině jsme se nemohli dostat do tempa a Vsetín střílel z každé pozice, ale Kevin Majrich hrající ve výborné formě téměř všechny šance zlikvidoval. Ve 36 minutě však nestačil na Čížovu střelu. 

Poslední třetinu jsme začali hrát ve dvou výrazně pozměněných lajnách, hráči se dostali do tempa a ve 42 minutě srovnal Petr Graclík po nahrávce Michala Baroně. V 52 minutě našel Matěj Koňařík Pavla Baluska a výsledek otočili v náš prospěch. V 55 minutě po krásné střele zvýšil  Petr Graclík bez asistence a o 20 sekund později našel Jarda  Vaněk v dobré pozici Ondrouška.  

Zdálo se, že je utkání rozhodnuto, ale Vsetín se nevzdával a v 56 minutě dokázal vstřelit 2 góly a stáhnout na jednobrankový rozdíl. Naše vítězství pojistil v 58 minutě Matěj  Koňařík po nahrávce Lukáše Ondrouška.

Toto utkání bylo zatím nejlepší v sezoně. Vsetín je velmi ambiciózní soupeř hrající dobrý florbal a až do konce utkání nebyl výsledek jistý. My jsme hráli jako jeden tým, podporovali jsme se a s pomocí divácké kulisy jsme utkáni zvládli ve svůj prospěch.  Myslím, že jsou to velmi důležité body. 

Hodnotil trenér Miroslav Kořének.