FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Domací turnaj mladších žáků U12 a U13

Domací turnaj mladších žáků U12 a U13
Na domácím turnaji ve Zlíně se představily oba naše týmy. Tentokrát jsme trošku zaexperimentovali se sestavou a kluky jsme rozdělili na dvě cca vyrovnaná mužstva, teda alespoň na papíře 😊.

Zlín LIONS U13

Zlín LiONS U13 – Zlín LIONS U12

Vzájemné zápasy nejsou naše úplně oblíbená disciplína, ale jinak to hold nejde, rozpis je rozpis. Zápas to byl vyrovnaný, v dobrém tempu, kluci na obou stranách předvedli řadu pěkných akcí. Gólově efektivnější byl mnohem častěji tým U13, a tak si zaslouženě připsal svoji první dnešní výhru.  

Zlín LiONS U13 – FbC Floorbee Orel Uherský Brod

Ve druhém utkání jsme letos poprvé narazili na Orel Uherský Brod. Po soustředěném výkonu jsme zaslouženě vysoko zvítězili. Herní převaha byla jasně na naší straně.

Zlín LiONS U13 – 1. AC Uherský Brod

Náš letos velmi častý soupeř, potkáváme se zatím na každém turnaji. Dnes podali kluci z AC asi nejlepší výkon a dlouho byl průběh zápasu velmi vyrovnaný. Až ve druhém poločase se nám podařilo odskočit na rozdíl 3 gólů, a nakonec jsme zaslouženě zvítězili.

Zlín LiONS U13 – FBC SLOVÁCKO

Jak se říká: „to nejlepší nakonec“. Náš druhý letošní vzájemný duel. Měli jsme velkou chuť soupeři oplatit porážku z prvního zápasu. Kluci na soupeře vlétli bez bázně a hany a v prvním poločase se nám podařilo vstřelit 3 nádherné góly a žádný nedostat. Byla radost se dívat na naše pěkné akce. Ale jak se později ukázalo, byla velká škoda, že spousta dalších našich velkých šancí neskončila gólem. Po přestávce se totiž karta obrátila, my jsme si mysleli, že už to máme v kapse, lvíčci viditelně polevili a Slovácko vycítilo šanci na obrat. Rozjetému soupeři se podařilo vyrovnat a zápas tak skončil zbytečnou, ale zaslouženou remízou.

"Celkově musíme kluky z U13 moc pochválit, v průběhu celého turnaje předváděli moc dobré výkony. Hráli s velkým zaujetím a zejména první lajna předváděla nádherné florbalové akce, které často končily gólem do prázdné brány. Druhá lajna zaujala svojí bojovností, kdy i přes menší herní zkušenosti dokázala být všem vyrovnaným soupeřem. Takovou drobnou pihou na kráse, ale zároveň velkou zkušeností byl poslední poločas turnaje, kdy jen naší chybou v přístupu jsme dovolili soupeři vyrovnat skóre. Ale když vezmeme v potaz, že v sestavě U13 bylo 5 kluků věkem ještě elévků, tak klobouk dolů před jejich dnešním výkonem."

Zlín LIONS U13 nastoupil v následující sestavě: Michal Gajdůšek, Roman Minařík, Adam Nedbálek, Dan Barbořík, Matěk Klimek, Martin Macharáček, Kuba Pavel, Ondra Martínek, Petr Keňo, Jirka Skopalík, Tonda Riedl, Honza Prusenovský, Honza Vymazal a Martin Čapek.

Hodnotil trenér: Roman Pavel

Zlín LIONS U12

Zlín LIONS U12 – Zlín LIONS U13

V prvním zápase jsme narazili na naše kamarády ze Zlína. Souboj to byl v celku vyrovnaný, ale góly padali převážně do naší sítě. Přece jen v první lajně chyběl nemocný Patrik Kresta, který měl U12 taktéž pomoct a jeho chladnokrevnost v zakončení nám dneska chyběla.

Zlín LIONS U12 – FBC SLOVÁCKO

Opravdu těžký soupeř, který je navíc na zápasy se Zlínem velmi nažhavený. Kluci nezachytili začátek utkání a dostali v rychlém sledu několik gólů. I přes velkou snahu se nám nepodařilo vstřelit gól a pár jsme jich ještě dostali. Celkově jasný zápas.

Zlín LIONS U12 – FbC Floorbee Orel Uherský Brod

Tento zápas se nám herně hodně povedl, kluci makali dle našich představ, každý dle svých aktuálních možností. Přesto jsme ho velmi smolně prohráli, a to nejtěsnějším rozdílem. Celý druhý poločas jsme tlačili a gól v síti soupeře byl doslova na spadnutí. Ale jak už to ve sportu někdy bývá, z ojedinělého protiútoku jsme inkasovali a výhru bral soupeř. I tak jsme klukům poděkovali za pěkný a bojovný výkon.

Zlín LIONS U12 – 1. AC Uherský Brod

Soupeř byl dneska ve formě, pořádně zatápěl FBC Slovácku i Zlínu U13. Kluci pokračovali ve zlepšeném a bojovném výkonu. V Bráně podal výborný výkon Maxim Žáček. V pěkném zápase jsme nakonec jen velmi těsně podlehli.

"Celkově musím říct, že jsme se každým zápasem zlepšovali a poslední dva duely už snesly docela přísnější měřítko. Ale je před námi ještě spousta práce. Další turnaj je až za měsíc, takže máme hodně času na zlepšení."
Zlín LIONS U12 nastoupil v následující sestavě: Matěj Outrata, Maxim Žáček, Matěj Horáček, Jakub Kurtin, Matěj Štětkař, Martin Čuba, Ondra Štěpaník, Adam Vaculík, Kryštof Černošek, Radim Malaník, Ondra Dvorský, Honza Baťa, Kuba Staviař a David Janečka.

Hodnotil trenér: Roman Pavel