FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

8 statečných z Brna málem dovezlo plný bodový zisk

8 statečných z Brna málem dovezlo plný bodový zisk
V sobotu 6. 10 se sehrálo v Brně 3. a 4. kolo 2. ligy juniorů. Z důvodu velkého počtu omluvenek jsme byli nuceni tento turnaj odehrát pouze se sedmi hráči v poli. Zabojovali jsme ale jako praví lvy a málem se postarali o velké překvapení.

<p>FBC Slovácko – Zlín Lions 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)</p>

V tomto utkání jsme solidně zvládli obrané rozestavení a pyšnili se rychlým přechodem do útoku. Slovácko jako velkého favorita zápasu jsme do mnoha šancí nepouštěli, a když už se k nim dostali zakročil vynikající Martin Bobál, strážce naší svatyně. Všechny góly jsme bohužel dostali po hloupých individuálních chybách, ten poslední padl z hole Idese po nemastné, neslané střele ze středu hřiště. Na něj ještě bleskově stihl zareagovat Žáček střelou ze standartní situace před bránou Slovácka. Gól však byl sporně neuznán, protože míček stál namísto před rozhodčím těsně vedle něj. Od rozhodčích jsme se po znovurozehrání standartky dočkali kompenzace v podobě vyloučení hráče Slovácka za nedovolenou vzdálenost. Přesilu na hřišti jsme umocnili ještě odvoláním golmana, ale gól jsme nevstřelili, a tak jsme vyšli z prvního zápasu s prázdnou.

branky: 11. Jan Rolenc, 24. Jakub Kubík, 35. Robin Hromeček, 43. Vít Ides - 21. Jakub Vořechovský, 29. Marek Dohnal, 42. Jakub Žáček

 

<p>Zlín Lions – Florbal Židenice 7:4 (2:1, 2:1, 3:2)</p>

Ve druhém utkání jsme se postavili proti domácímu týmu, který je outsiderem soutěže. Ale soupeř vletěl do zápasu v plném nasazení a díky naší „bohémské“ hře se ujal i vedení. Na našem týmu byla vidět značná nekoncentrovanost a hráči si vyloženě zápas šli užít, bez ohledu na výsledek, a tak byl soupeř až do konce „ve hře“. Nicméně kvalita byla jednoznačně na naší straně, a především naše pěkné kombinace rozhodly zápas.

13. Marek Dohnal, 14. Marek Dohnal, 26. Jakub Vořechovský, 26. Jan Michálek, 34. Marek Dohnal, 35. Jakub Žáček, 45. Jakub Žáček - 7. Samuel Zeman, 29. Michal Kert, 39. Erik Hulín, 44. Michal Kert