FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Starší žákyně zahájily sezónu v domácím prostředí

Pro polovinu týmu to byly první zápasy ve florbalovém světě. I přesto, že nás mnoho nebylo a panovala v týmu dost velká nervozita, zvládly holky turnaj nad očekávání.

V týmu starších žákyň je mnoho nových holek, které začaly s florbalem nedávno a stále se tento tým tvoří. Většina holek se učí postupně florbalové základy a na prvním domácím turnaji si mohly poměřit své schopnosti se soupeřkami z jiných klubů. Do turnaje jsme musely kvůli menšímu počtu hráček nastoupit i s golmankou v poli. Holky se ale do zápasů vrhly po hlavě a soupeřkám nedaly nic zadarmo.

Zlín Lions - 1. AC Uherský Brod

První zápas byl hodně nervózní. Hráčky z Uherského Brodu byly více zkušené, ale i přesto se nám dařilo střely blokovat a nepříjemné útoky zneškodnit. Dlouho se nám dařilo držet s tímto soupeřem vyrovnanou partii, nicméně v druhé třetině rozhodla zkušenost soupeřek a tento zápas jsme prohrály dvoubrankovým rozdílem.

Zlín Lions - Bulldogs Brno

Druhý zápas už nebyl tak nervózní jako ten první, ale opět byla vidět větší zkušenost brňaček. Lvice nedaly soupeřkám z Brna nic zadarmo a bojovaly až do samého konce. Nicméně i tento zápas holky prohrály dvoubrankovým rozdílem.

Zlín Lions - FBC Dragons

Soupeř z Kyjova se jevil jako soupeř pro nás, a taky že jo. Hra byla po celou dobu hodně vyrovnaná. Góly padaly na obě strany a hra se přelévala nahoru dolů. Bylo zde hodně neproměněných šancí. Nakonec jsme před koncem druhé třetiny vstřelili vítěznou branku a tento zápas vyhrály.

Zlín Lions - FbC Aligators ŠitbořiceSokolnice

Holky ze Šitbořic přijely v hodně malém počtu. Nicméně byly velmi šikovné na hokejce a myšlením ve hře, čímž si svou početní nevýhodu vykompenzovaly. Lvice i v tomto zápase hodně bojovaly. Podařilo se jim vytvořit pěkné šance a držet se soupeřkami krok. Nakonec však prohrály jednobrankovým rozdílem.

Celkově to byl velmi povedený turnaj a holky si jej hodně užily. Vzhledem ke zkušenostem hráček dopadl výborně. Na další turnaje se budeme dále poctivě připravovat. Děkujeme rodičům, kteří nás přišli podpořit a také pomohli při pořádání.

Sestava: Vendula Skřivánková - Nela Rožnovjáková, Denisa Šťastná, Zuzana Neubauerová, Lucie Barcuchová, Adéla Šebestová, Lenka Richterová, Emma Sýkorová, Veronika Havlová, Ella Toboláková, Lucie Ponížilová