FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Juniorky vezou 3 body ze Vsetína

Juniorky vezou 3 body ze Vsetína
První turnaj a hned tři body si zapsaly zlínské lvice, kdy porazily tým z Frýdku-Místku vysokým brankovým rozdílem 10:2. Bohužel nestačily na soupeře z Třince, kdy prohrály rozdílem 6:4.

FBC Ossiko Třinec - Zlín Lions 6:4 (1:1,2:1,3:2)

Juniorky vstoupily do nové sezony zápasem proti Třinci. A vstup to byl velice povedený, neboť po minutě a půl se prosadila Adéla Hlaďová a dostala tým do vedení, které lvice držely téměř do konce první třetiny. Půl minuty před koncem třetiny se soupeřkám povedlo vyrovnat. Pak se ovšem stalo něco, co ovlivnilo následující průběh zápasu. "Při signalizované výhodě se nám povedlo skórovat, jenže rozhodčí hrubě pochybili a pískli těsně před tím, než se nám povedlo dostat míček do branky. Po následné diskuzi z toho vyplynul pouze nájezd pro náš tým, který bohužel Adéla Hlaďová neproměnila" postěžovali si trenéři Anh Vu Pham a Dan Soukup. Po první třetině zůstal stav nerozhodný. Po tomto zlomovém okamžiku lvice už pouze dotahovaly. Nejprve na soupeřův gól reagovala vyrovnáním Adéla Hlaďová, ale ve druhé třetině se soupeřky prosadily ještě jednou a odnesly si tak do třetí třetiny náskok jedné branky. I tento stav holky dokázaly ovšem srovnat zásluhou Anety Krajčové a do konce zápasu zbývalo necelých 10 minut. Bohužel v následujících sedmi minutách se soupeřky trefily hned třikrát a vedení už si pohlídaly až do konce zápasu. Pět vteřin před koncem už pak pouze kosmeticky upravila skóre Gabriela Čížová. Lvice tak prohrály se soupeřem s Třince 6:4.

Branky: 2x Hlaďová, Krajčová, Čížová

Sestava: Sajdová, Pivodová - Gálová, Vaněčková, Hubíková, Perdochová, Klacková, Machů, Krajčová, Pavlicová, Hlaďová, Čížová, Kapuciánová, Pospíšilová, Hořáková

 

Zlín Lions - Fbc KOVO KM Frýdek-Místek 10:2 (2:1,4:0,4:1)

Druhý zápas byl pro lvice o poznání jednoznačnější. Napomohl tomu i fakt, že soupeřky přijely v oslabené sestavě. První třetina byla celkem vyrovnaná. Jako první otevřely skóre Lvice, kdy se prosadila Gabriela Čížová a Adéla Hlaďová, které dostaly lvice do vedení. Jednou se ale trefily i soupeřky, a tak byl stav po první třetině 2:1. Ovšem další průběh zápasu byl v režii hráček ze Zlína. Postupně se trefily Aneta Krajčová, Gabriela Čížová, Adéla Hlaďová a po 3. Gabriela Čížová, která tak zkompletovala první hattrick v této sezoně. Po dvou třetinách byl náskok již dostatečný a poslední třetina už byla pouze formalitou. Nejprve sice soupeřky snížily na rozdíl čtyř gólů, ale z jejich strany to bylo v tomto zápase vše. Lvice naopak pokračovaly a přidaly ještě další branky. O další góly se postaraly Kristýna Kapuciánová, Barbora Klacková, Aneta Krajčová a kulatou desítku završila pouhých 20 sekund před koncem zápasu Linda Pospíšilová. Lvice si tak připsaly na konto první 3 body do tabulky.

Branky: 3x Čížová, 2x Hlaďová, 2x Krajčová, Kapuciánová, Klacková, Pospíšilová

Sestava: Sajdová, Pivodová - Gálová, Vaněčková, Hubíková, Perdochová - Klacková, Machů, Krajčová, Pavlicová, Hlaďová, Čížová, Kapuciánová, Pospíšilová, Hořáková